[ot-caption title=”Martin Bigum fotograferet af Heidi Lerkenfeldt/RUM” url=”http://lovecopenhagen.com/wp-content/uploads/2014/10/NY.jpg”]
Selvom man bor på Frederiksberg, kan man sagtens være en Københavnersnude. Det er forfatteren og kunstneren Martin Bigum i hvert fald et levende bevis på. Netop nu er han aktuel med POP-UP CONTEMPORARYs nye udstilling ”NÆRVÆRK”, som han har kurateret. Udstillingen med værker af bl.a. Louise Hindsgavl, Peter Callesen, Bjørn Poulsen, Bank&Rau og selvfølgelig Martin Bigum kan opleves i Møntergade 3 frem til den 26. oktober. Den altid sprælsk klædte kunstner kan desuden ses i DRKs Kunstquiz gennem efteråret, mens hans kunst udkommer i en 300 siders tung bog senere på året (så skulle vinterlæsningen ligesom være på plads). Der er med andre ord masser af projekter i den velklædte herres liv lige nu. Derfor er vi også ekstra glade for, at han gav sig tid til at dele sit København (og Frederiksberg) med os.
LC: Hvor bor du?
MB: Jeg bor i en villa på Frederiksberg. Den er et smørhul.
LC: Hvor går du tur?
MB: Jeg går ture i Søndermarken, Frederiksberg Have, Kongens Have, Østre Anlæg og Voldene, og på alle kirkegårdene, hvoraf Vestre Kirkegård er den, jeg flipper mest over for tiden, på grund af dens historiske vingefang.
LC: Hvor drikker du kaffe?
MB: Granola på Værnedamsvej og morgenkaffe på MoJoe, på hjørnet af Borger- og Gothersgade. Der har jeg hver morgen, det sidste halvandet år, skrevet den 300-siders bog om min kunst som udkommer på Gyldendal d. 7. november. En stor latte koster 20 kroner inden kl. 10
LC: Hvor spiser du?
MB: Vi har dyrket “old-school-dining-revival” med de to genåbnede, og med sans for detaljen, nyrestaurerede gamle Frederiksberg-spisesteder Promenaden og Sans Souci. Min far var stamgæst begge steder, han klarede verdenssituationen sammen med alle de andre han-elefanter hver eftermiddag.
LC: Hvor fester du?
MB: Wherever, med gode venner. Men mine dansende fødder må ikke kunne overdøve musikken fra højtalerne – det HADER jeg.
LC: Hvor inspireres du?
MB: Af København der vågner om morgenen, og næsten synes at strække sig. Af at alle, ganske enkelt, lige har været hjemme og sove i ly af natten, det er jo en nødvendighed, og nu samles de røde tråde op igen, folk strømmer ud i gaderne. Børnene trisser til skolen, og bilisterne griner synkront bag bilruderne ad de samme fladpandede vittigheder fra radioværterne.
LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
MB: Vores kolonihavehus ved Amager Strand. Jeg kan smide en frisbee derned, så tæt på er vandet.
LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
MB: Hver dag, året rundt, overalt i byen. Jeg lægger mærke til hende, hun er det smukkeste væsen. Hun aner naturligvis ikke hvem jeg er, troløs som hun er, men jeg har fragmenter af hende i mine malerier og i mine digte.
LC: Hvad er dit bedste minde om København?
MB: Da jeg var blevet gift med Pernille og vi steg ud af taxien en tidlig søndag morgen på Dag Hammarskjölds Allé, og solopgangen var helt orange og lyserød og vi listede over gaden og der var helt menneske- og biltomt.
LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
MB: Tivoli. I love it.
Tusind tak, Martin, fordi du ville dele både dit skønne Frederiksberg og ikke mindst København sammen med os.