Abdel Aziz Mahmoud | Københavnersnuden #138

0
304
Måske kender du ham bedst som vært på programserien, Adgang med Abdel. Måske kender du ham som forfatter og vinder af Læsernes Bogpris 2017. Måske kender du ham som debattør og foredragsholder? Ugens københavnersnude er Abdel Aziz Mahmoud.

LoveCopenhagen har med begejstring fulgt med i både ‘Familien fra Lærkevej’ om Abdel Aziz Mahmouds familie og Adgang med Abdel, hvor vi møder politikere, aktuelle personer og får indblik i lukkede miljøer – og så har vi naturligvis læst hans bog, Hvor taler du godt dansk’ og lytter opmærksomt med, når han deltager i debatterne. Vi synger med på Gulddrengs “Er du Abdel?”, kipper med flaget og byder dig, kære læser, velkommen til ugens Københavnersnude; Abdel!

Foto: Sigurd Høyen

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
AAM: I øjeblikket er jeg vært på ‘Adgang med Abdel’ på DR2, hvor jeg hver uge følger hovedpersonerne i de aktuelle nyheder. Ellers er jeg faktisk desværre ikke så meget i København, som jeg gerne ville, fordi jeg turnerer landet rundt med mit foredrag ‘Hvor taler du flot dansk!’
Lige om lidt har jeg premiere på det personlige og humoristiske foredrag ‘Tal ordentligt eller luk røven’  på Bremen Teater om sociale medier og digital dannelse.

LC. Hvor bor du?
AAM: Halmtorvet på Vesterbro.

LC: Hvor går du tur?
AAM: Superkilen ved Nørrebroparken er en fantastisk ramme. Jeg er vild med måden, den binder Nørrebro sammen, og så bliver jeg meget inspireret af de mange farver og den hyggelige atmosfære, hvor man kan motionere, smide sig på ryggen, grille eller holde fest. Det er et udtryk for mangfoldigheden i København, og det er jeg vild med.

LC: Hvor drikker du kaffe?
AAM: Jeg drikker ikke kaffe, men har lært mig selv at indtage en Chai Latte. Jeg er stadig ny på Vesterbro og har derfor ikke fundet mit Central Perk eller Pitch Pit endnu. Jeg er dog blevet rigtig glad for Absalons Kirke, som ligger lige rundt om hjørnet, og byder på alverdens aktiviteter.

LC: Hvor spiser du?
AAM: Selvom jeg er ferm i et køkken og elsker at lave mad, synes jeg, man skal huske at bruge hovedstaden, når man har fri. Derfor spiser jeg meget ude, og i weekenden indtager jeg mindst én frokost på Kødbyens madmarked. Om søndagen har vi en Sushi- og Seriesøndag hos os, hvor der hentes mad fra Sushi Best på Sønder Boulevard. De er hurtige, lækre og prisfornuftige.

LC: Hvor fester du?
AAM: Forfesten begynder i min egen lejlighed. Derefter giver vi nok et af de nyere clubs en chance. Når vi så har fået nok af de hippe DJ’s og deres remixes af kunstnere, man ikke kender navnet på, kigger vi på hinanden og ved godt, at klokken har slået kvart over Never Mind, som er et homosted på Nørre Voldgade. Her fortsætter festen gerne i timevis, hvor ingen kigger på uret, men alle kan skråle med på Whitney, Britney og Bieber.

LC: Hvor inspireres du?
AAM: På vandet, hvor man kan se København på mange forskellige måder. Privat kan man sejle rundt ved Refshaleøen og se København som en form for industriel tidslomme. Man kan også leje en båd og se de små kanaler ved Christianshavn med en flaske bobler i godt selskab. Ellers kan jeg også finde på at tage en kanalrundfart og blive mindet om, hvor lille Den Lille Havfrue egentlig er, eller hvor dejlig Operaen ser ud fra havnefronten.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
AAM: Min tagterrasse, som vender ud mod Kødbyen. Her er der læ og ro, men samtidig har jeg udsigt til liv, fest og farver.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?

AAM: På min cykel en solrig eftermiddag på vej hjem fra DR, hvor jeg cyklede gennem Amager Fælled langs Islands Brygge og over den røde cykelbro og tænkte på den aften med rosé, grill og gode venner, som var i vente.

LC. Hvad er dit bedste minde om København?
AAM: En tour de lejlighed jeg var på med nogle venner, hvor vi startede i Vanløse og sluttede i Indre By. Hver person i flokken havde sørget for snacks og drinks efter et tema. Det var en fed måde at se byen, både på cykel, i S-tog og på gåben. Det er også fantastisk at opleve, hvordan en venneflok kan prioritere helt forskelligt i deres valg af bolig og placering i København. Vi har også gjort det samme med en Tour de Pub, hvor man skulle introducere de andre i gruppen til ens bedste brune værtshus.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
AAM: Alverdens gade- og gårdfester. Distortion, Copenhagen Pride, Raw CPH eller i det hele taget fester under åben himmel. Det er her, København tager sig bedst ud. Pludselig kommer vi alle ud af vores lejligheder og bliver en del af et fællesskab, som viser byens mangfoldighed.

Det er lidt den samme stemning, der også er, når en af vores store sportstjerner har vundet en kamp, og alle tager del i fejringen i gaderne og på Rådhuspladsen, og man glemmer alt om støj, rod og sure naboer.
Jeg synes, det er fedt, at vi har en by, hvor man prioriterer den slags oplevelser. Det er noget, der virkelig knytter os sammen.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
AAM: Jeg synes, det er lidt trist, at København er helt død mandag-onsdag aften, hvor det vildeste man kan finde på, er at gå i biografen. Det er som om, det enten skal være vild fest og druk, eller også bliver man hjemme og stener på sofaen.
Vi elsker alle at lave mad og hygge derhjemme, men jeg synes godt, at vi kunne lære lidt af byer som London eller LA, hvor det er mere normalt at mødes et sted efter arbejde og spise god mad eller drikke en fyraftensdrink, uden at man skal skynde sig hjem og fange det seneste afsnit af en serie i fjernsynet.

LC: Dit soundtrack til byen?
AAM: Pink + White – Frank Ocean

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Abdel. 

Du kan se mere om Abdel – blandt andet, hvor han holder foredrag, og hvor du kan følge ham på de sociale medier – på hans hjemmeside, Abdel.dk.

GOD SØNDAG!