Alberte Stengaard | Københavnersnuden #294

Alberte Stengaard | Københavnersnuden #294

by 31/08/2020
Ugens Københavnersnude er Alberte Stengaard, som beskriver sig selv som et menneske, der fokuserer på tre n’er: Næring, nydelse, nærvær, da de danner grobund for det liv, hun ønsker at leve. Hun er 28 år gammel og er først nu ved at finde fodfæste i livet efter 14 år med psykisk sygdom. Du kender hende måske fra Instagram, hvor hun gavmildt deler ud af sine lækre opskrifter og dybe tanker om livet – og her skal du møde hendes København.

 

LC: Hvad har du gang i for tiden?
AS: Jeg har så mange drømme og mål, at jeg skal øve mig i at være endnu mere i nuet. Jeg føler tit, at jeg skal løbe om kap med mig selv for at indhente de sidste 14 år. Men det kan man ikke!
Jeg bruger dem i stedet som en kæmpe motivation og katalysator for netop at finde glæden i det, jeg laver, arbejde med noget, der giver mening og følge mine drømme, selvom det er piv angstprovokerende! (Og ja jeg øver mig – for nøj ,hvor ville jeg gerne turde hoppe endnu mere).
Mit flexjob er i en plakatvirksomhed, hvor jeg tager billeder og arbejder med sociale medier.
Men min helt store drøm (som er angstprovokerende at dele) er at kunne arbejde med mad og mennesker som selvstændig. Mad, mennesker, workshop, opskrift/billede, formidling af plantebaseret kost og vigtigt glæden og nydelsen ved mad. Bringe det tilbage til bordet, farverne og nære os selv igennem go´ mad. DET er min store drøm!

LC: Hvor bor du?
AS: Jeg bor på Amager down town 😉
Tæt på Lergravsparken metro, hvilket gør jeg er på Nørreport i løbet af 5 min eller 20 min på cykel. Her får jeg luften, naturen men stadig følelsen af at bo i byen. Jeg har boet 7 steder de sidste 6 år, men først da jeg landede på Amager, følte jeg mig rigtig hjemme. Trods jeg har fine små 26 kvm at boltre mig på 😉 Men til gengæld er vandet min baghave, hvilket for mig er friheden i sig selv!

LC: Hvor går du tur?
AS: Jeg elsker at gå tur, så jeg går lidt alle steder. Men mest ved Amager Strand og helst tidlig morgen. Jeg er udbredt A-menneske og står op 4.45, hvilket gør jeg om sommeren kan nå en solopgang. Det er det mest meditative og unikke at opleve. Minder mig om at være i nuet og suge det til mig! Jeg går der også i blæsevejr, for ærligt – 9 ud af 10 dage blæser det semi kraftigt på Amager, men det har sin charme (for det meste) Spørg mig igen til vinter, når jeg er ved at være godt gennemblæst..

Hvor drikker du kaffe?
AS: Nu jeg jo sådan lidt tosset og fra Jylland og spiser plantebaseret. Men en god kop kaffe for mig er lækre bønner med kraftig smag og perfekt fløjlsblødt skum på havremælk (Oatly)
Er jeg hjemme, som jeg ofte er, bliver der lavet Instant kaffe. Ja jeg ved det! Det er ikke noget at prale af, men for mig er det nemt, hurtigt og pladssparende på mine 26 kvm.
Kaffen bliver toppet med det lækreste plantemælks-skum, lavet på halv Oatly havre og halv Alpro professionel soyamælk. Det giver tilsammen en skum blanding som er fløjlsblød, let sød og ikke skiller i min (stærke) Instant kaffe.

Hvor spiser du?
AS: Mest i mit eget køkken, må jeg indrømme. Men jeg elsker at blive inspireret med café- og restaurantbesøg, men det er småt på et stramt budget. Jeg vælger derfor at nørde en masse i mit køkken, lade det være min legeplads og nyde det. Når man arbejder med mad, bliver man meget opmærksom, når man spise ude; pris, kvalitet og smag for en anden dimension. Jeg har mange steder til gode og glæder mig til at opleve dem.
Hvis det skal være en hurtig og hyggelig morgenmad, vælger jeg tit Grød, da jeg elsker deres koncept, og det er billigt – Genialt sted at mødes og hygge.

Hvor fester du?
AS: Det er et ømt punkt for mig! For ærligt er jeg aldrig nået så langt. Første gang, jeg mødte systemet, var jeg 14 år. Der, hvor man virkelig begynder at udvikle sig, være teenager, eksperimentere med byen, venner, kæreste. Jeg blev kastet rundt de første 8 år. Den tid kommer aldrig igen. Nu prøver jeg at lære at være “ung” samtidig med, at jeg erkender, at det er okay ikke at være det store festmenneske.
Jeg er meget sensitiv, men jeg håber med tiden at udvide min horisont, have venner at tage under armen og dele en aften, et glas vin og hygge med. Jeg deler dette, for jeg tror, vi er flere, fortid eller ej, som ikke er i byen hver fredag, har det svært med de sammenkomster og føler sig ensom og forkert. At mødes til en fest over alkohol er i vores samfund noget, vi ofte “bruger”, når vi skal connecte og være sammen, på samme måde som mad. Det kan både være en hæmsko og super skønt. Tror det bedste vi kan gøre er at være bevidst herom og inkludere, have forståelse og være nysgerrige frem for dømmende. Man kan snildt have en fest uden at drikke. Men jeg håber også at kunne begge ting – det fællesskab savner jeg.
Men det er forhåbentlig aldrig for sent at møde nye mennesker og lade nye venskaber blomstre.

Hvor inspireres du?
AS: Mange steder. Ift. min kreativitet bruger jeg alt fra naturen, supermarkedet, blade, bøger, pinterest, instagram eller en gåtur i Torvehallerne eller ned af strøget. Der er inspiration at hente alle steder – Farver, tekstur, mennesker, lyde, dufte. Når vi aktivere og bruger vores sanser kan der opstå de vildeste ideer.

Hvad er dit yndlingssted i København?
AS: Det må 120 % være Amager strandpark. Det er mit ultimative helle. Her finder jeg ro, trækker vejret ned i navn og lader op.

Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
AS: Sært som det lyder var det under corona. En tidlig morgen jeg skulle på arbejde (bager der stadig holdt åben) jeg gik igennem kbh som lå øde hen, men bygningerne, lyset og farverne kom for alvor til sin ret. Lige der var København ekstra magisk i en svær tid og mindede mig ligeledes om, at vi stod sammen som land, når det virkelig gjaldt.

Hvad er dit bedste minde om København?
AS: Kanalrundfart med min mor, søster og bror kort, før jeg blev syg. Vi har et billede af min lillebror og jeg, der drikker slush ice med sugerør i næsen. Det minder mig og glæde, nærvær og kærlighed!

Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
AS: Naturen!! Der er så mange perler i København. Hvis du er i indre by, gå ned af sidegader og mærk den unikke stemning.

Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
AS: Det afhænger meget af, hvor i København jeg befinder mig. Jeg elsker Amager, for der føler jeg en frihed, diversitet og rummelighed jeg kan savne andre steder i byen, hvor klasse-skellet kommer mere til udtryk. Så jeg ville måske ikke tilføje noget fysisk, men nærmere psykisk/mentalt.

En rummelighed og forståelse for, at vi alle er forskellige, men hver vores udgangspunkt, ressourcer og drømme i livet.

Dit soundtrack til byen?
AS: Adele; When we where young.
Den giver mig kuldegysninger gang på gang.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Alberte! 

Følg Alberte Stengaards blog her – og hendes Instagram her.

GOD MANDAG

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.