Alkoholfri drinks tilsat social bæredygtighed på Roskilde Festival

1
375
Roskilde festival, LoveCopenhagen
Det er ikke kun miljømæssige aspekter, der er i fokus på årets Roskilde Festival. Vi har lagt mærke til en ny trend – alkoholen er nemlig byttet ud med social bæredygtighed i flere af festivalens barer. Så i år kan du se frem til mange flere tilbud om alkoholfri alternativer på Roskilde Festival.

Roskilde Festival begrunder valget med, at undersøgelser fra Sundhedsstyrelsen viser, at jo tidligere unge introduceres til alkohol, jo større bliver deres forbrug af alkohol i de sene teenageår og i voksenlivet. Risikoen for at tage stoffer, dyrke ubeskyttet sex og at komme i slåskamp eller andre ulykker, stiger med 50 % ved store indtag af alkohol.

Festivalen har derfor i år valgt at tage et stort skridt i ønsket om at udvise et socialt medansvar. På festivalen vil vi derfor blive introduceret for masser af alternativer til drikkevarer med alkohol, både i forhold til øget tilgængelighed og diversitet i det alkoholfrie udvalg. Derudover har Roskilde Festival planer om at gå i dialog med festivalgængerne omkring vores brug af alkohol og de konsekvenser overforbrug kan bære med sig.

Her finder du dine alkoholfri drikkevarer

Skotlander
Photocredit, Skotlander

Festivalen har blandt andet skabt Hydration Zone nord for Citycenter East, som er udviklet i samarbejde med Tuborg, hvor der kun forhandles alkoholfri drikkevarer, og hvor området ligger op til aktiviteter, der kræver en frisk hjerne. Vi glæder os til at tjekke det ud!

Photocredit, Skotlander

Derudover vil der også være mulighed for at nyde alkoholfrie cocktails – også kaldet mocktails – lige foran Orange Scene. Mocktailbaren er skabt i samarbejde med det danske rommærke Skotlander Rum. Vi har blandt andet prøvesmagt deres alkoholfri ’G’&T – som varmt kan anbefales! Baren serverer mange af de klassiske cocktails i alkoholfrie versioner, men også nyopfundne drinks som for eksempel koldbrygget kaffe og tonic, der vil blive langet over disken.

Vi er spændte på at se, hvordan alle de gode tilbud om flere alkoholfri drikkevarer vil blive taget imod – og om landets andre festivaler også vil tage trenden til sig.

Rigtig god Roskilde Festival / Catharina

1 COMMENT

Comments are closed.