Almanak og Radio redder påsken

0
325
Vi må se langt efter påskefrokost ude i byen i år, men fortvivl ej. Restauranterne Almanak og Radio kommer – som en anden påskehare – påskefrokosttrængende københavnere til undsætning med forårsfriske takeaway-menuer, som med sikkerhed vil skabe en god stemning rundt om bordene i løbet af de forestående helligdage.

Det kan godt være, at befolkningen skal udskyde en lang række fornøjelser i disse tider, men det ser årets første råvarer stort på. De skyder i løbet af disse uger op af jorden, og når de nu er her, ville det være synd ikke at få glæde af dem. Præcis sådan har restauranterne Radio og Almanak tænkt. De synes, at de mange tålmodige københavnere fortjener at få noget godt på påskebordet derhjemme. Derfor byder begge restauranter på en menu bestående af fire retter, som hver især har de friske forårsråvarer som omdrejningspunkt.

Forårsbebudere i hobetal

Stenbideren er fyldt til bristepunktet med rogn, og i de danske skove er ramsløgene og blomsterkarsen skudt op af jorden. Også rabarberen kommer i sæson nu, og pludselig synes håbet væsentlig mere lysegrønt og frodigt, end det har gjort i de mørke vintermåneder.

På Radio har køkkenchef Bendix Laursen sammensat en lækker påskemenu, som tager udgangspunkt i de bedste sæsonråvarer fra land og vand. Det inkluderer også den klassiske kombination med lam, dild og rejer i en cremet ragoutversion. Retterne kan også bestilles enkeltvis.

Radios påske-takeaway
4 retter med brød og smør 405,-
Radios brød og smør 45,-
Pocheret æg med grillet hjertesalat, stenbiderrogn-creme og urter 110,-
Stegt havkat med ramsløg og cremet fiskesauce 110,-
Lys lammeragout med dild, rejer og forårsløg 125,-
Rabarbermousse og kompot med hybenrose-creme og makron-crumble 85,-

I forbindelse med påsken ændrer Radio åbningstiderne i uge 13. Der holdes åbent søndag d. 4. april (1. påskedag). Til gengæld er der lukket tirsdag d. 30. marts. Derudover er der åbent for afhentning af menu til frokost fredag, lørdag og søndag fra 12-14 og derudover fra 17-20 alle dage onsdag til søndag. Disse tider gælder kun i uge 13.

Se mere på https://restaurantradio.dk/radio-catering-paaskemenu/

De første asparges på Almanak

På Almanak er kokkene ligeledes oppe at flyve over årets første råvarer. Den står på årets første asparges og stenbiderrogn for bare at nævne nogle af de godter, man kan mæske sig i ved påskebordet derhjemme. Køkkenchef Christian Hoffmans menu består af følgende:

Almanaks 4-retters påske-takeaway
Ølands-surdejsbrød og pisket smør
De første asparges som salat med stenbiderrogn, rygeost og æg
Glaskålspasta med grillet blæksprutte, syltede stikkelsbær og ramsløg
Svinningegårds skovkylling farseret med svampe, kål og fyldig hønsesauce
Hasselnøddekage med æbleparfait og kakao
Pris 425,-

Almanak tilbyder påskemenuen fra d. 31. marts til den 4. april. Sidste frist for bestilling er d. 30. marts kl. 15.00. Menuen afhentes på Almanak i tidsrummet 10.30-14.30 hver dag i perioden.

Restaurantchef Adam Kjeldsen vil sammensætte en vinmenu bestående af en flaske rød- og hvidvin, som det vil være mulig at købe med til en fordelagtig pris.

Se mere på https://almanakcph.dk/paaske-takeaway/