Helle Marie Skovbjerg | Københavnersnuden #321

0
408
HELLE MARIE SKOVBJERG - Foto_ Ka trine Worsøe
Ugens Københavnersnude er forfatter Helle Marie Skovbjerg, der er aktuel med bogen, 10 tanker om leg, hvor hun sætter fokus på, hvad leg er, og hvordan man skaber de bedste forudsætninger for legen. Hun er professor i leg og design ved Designskolen Kolding og bor på Nørrebro med sin kæreste og deres i alt fem sammenbragte børn. Mød Helle Marie Skovbjergs København her.

10 tanker om leg_ Helle Marie Skovbjerg

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Helle Marie Skovbjerg: Som de fleste andre arbejder jeg hjemmefra. Jeg har altid gang i et bogprojekt – om leg og liv, som er mit forskningsfelt, denne gang er det mit 2030 projekt. Det skal tage 10 år at skrive den næste bog. Normalt skriver jeg bøger med 3-4 års mellemrum, men denne bog skal tage ti år at skrive, være lang, og samtalerne, tvivlen og langsomligheden må gerne fylde. I den akademiske branche, hvor jeg er, skriver folk hurtigere end nogensinde, og jeg vil gerne prøve det modsatte. Jeg arbejder på projektet 1-2 timer tidligt om morgenen, hvor alle sover, oftest i ferier og weekender.

Lige nu er jeg aktuel med bogen ”10 tanker om leg”, der udkom i mandags (22.3) på forlaget Dafolo. I bogen kan man blive klogere på, hvorfor det kræver åbenhed og ikke mindst mod at gå ind i legen. Både som barn og voksen.

LC: Hvor bor du?
Helle Marie Skovbjerg: Jeg bor på Nørrebro sammen med min kæreste. Jeg har kun boet i København i et års tid efter mange år i provinsen, så jeg kender primært København som et arbejdssted fra tidligere, og som et coronahjem.

LC: Hvor går du tur?
Helle Marie Skovbjerg: Jeg mødes tit med en god veninde om torsdagen, og vi går en tur i lokalområdet på Nørrebro. Jeg kendte ikke Nørrebro godt, før jeg flyttede her til. Jeg kan godt lide at gå rundt i de små gader ved Møllegade, Sjællandsgade og Assistents kirkegård og kigge ind ad vinduerne, opdage små genveje og detaljer ved byen. For nylig læste jeg Torben Munksgaards ”Digterens Død”, som er en krimi, der foregår ved Nørrebros Runddel og de tilstødende gader. Det er sjovt at gå rundt i kvarteret og genkalde mig situationerne fra bogen.

LC: Hvor drikker du kaffe?
Helle Marie Skovbjerg: For tiden drikker jeg mest kaffe ved mit store bord i vores køkken, fordi de fleste kaffesteder er lukkede. Når de ikke er lukkede, holder jeg meget af Gavlen ved Skt. Hans Torv.

LC: Hvor spiser du?
Helle Marie Skovbjerg: Inden corona lukkede spisestederne i København ned, så var mit yndlingssted Kung Fu 2 i Ravnsborggade. Min familie kan også godt lide at tage madder med ud i naturen.

LC: Hvor fester du?
Helle Marie Skovbjerg: Jeg elsker de små barsteder i Ravnsborggade, og så kan jeg godt lide at invitere mine venner hjem til god mad. Så kan jeg også selv bestemme musikken.

LC: Hvor inspireres du?
Helle Marie Skovbjerg: Jeg kan godt lide at gå rundt i gaderne omkring, hvor jeg bor og bare opdage små gemte steder.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
Helle Marie Skovbjerg: Mine yndlingssteder er knyttet til mine yndlingsmennesker. Jeg elsker morgenerne omkring søerne med min kæreste, så kan jeg lide at gå på Sønder Boulevard med min søster, Fælledparken med min gode veninde, fodboldbanen og Flyverlegepladsen ved Nørrebroparken med min kærestes børn, og skaterbanens legeområde ved Mjølnerparken med mine store børn.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Helle Marie Skovbjerg: Når jeg kigger ned ad Nørrebrogade, når solen står op, alle de fine farver over tagene.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Helle Marie Skovbjerg: De mange koncerter rundt om på byens spilleder. Senest hørte jeg HUN SOLOHotel Cecil, og det mindes jeg særligt lige nu, for det var sidste gang, at jeg var til koncert, inden corona indtraf.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Helle Marie Skovbjerg: Min kæreste er fra Sydhavnen, og de små naturperler der er ved tippen, i kanalen ved Valbyparkens spids, hvor han fisker og gåturene i området. Det har overrasket mig, at København er så naturrig.

LC: Dit soundtrack til byen?
Helle Marie Skovbjerg: Min kærestes band Oriental Park Bug Boys producerer musik hjemme fra vores stue, så imens jeg kigger ned ad Nørrebrogade, med et udkig til Christiansborg, hører jeg hans nye producerede musik, der er fyldt af spoken words, trumpet og fede beats. Hvis jeg ikke hører hans musik, der er på vej, hører jeg Lowly, First Flush og Adrianne Lenker og Henrik Lindstrand, der er perfekt til skrivning rundt i byen.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/S9ydgJenbQA” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

 

Tusind tak, Helle, fordi du ville dele dit København med os.

Se mere om Helle Marie Skovbjergs bog, 10 tanker om leg, her.

GOD SØNDAG!

 

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.