Amanda Glindvad | Københavnersnuden #111

0
320
jærv

I går spillede Amanda Glindvad, a.k.a. JÆRV, på Ideal Bar i København. I sidste uge bragte vi et interview med den nye danske sangerinde, som stille og roligt indtager de danske hitlister og hjerter – og her kan du lære hendes København at kende:

LC: Hvad arbejder du på for tiden?
AG: Jeg er næsten altid i gang med en sang – lige nu arbejder jeg på en tekst, der kort fortalt handler om, når man opdager, at en person ikke var, som man troede han/hun var. Skuffelsen. 

LC: Hvor bor du?
AG: Jeg bor på Vesterbro i den ende, der er lige ved indre by. Jeg bor lige ved siden af bl.a. Rådhuset og Nationalmuseet. Selvom jeg godt kan blive lidt træt af, at det er et område i Kbh med mange turister, så nyder jeg de store flotte bygninger i området, der skaber en særlig højtidelighed. Det er lidt fedt at kunne gå rundt og føle sig lille på den måde, man kan der – det kan give mig en form for ro indeni. 

LC: Hvor går du tur?
AG: Faktisk går jeg ikke særlig ofte en tur bare for at gå en tur – det er for det meste, fordi jeg skal til et bestemt sted. Og så cykler jeg næsten altid. Men jeg vil faktisk gerne blive bedre til at sætte tid af til gåture, for jeg ved, at det er dejligt og giver ro i tankerne. Jeg har ofte villet i Dyrehaven, men har endnu ikke været der, siden jeg flyttede til Kbh for snart to år siden. Det er så dumt.

LC: Hvor drikker du kaffe?
AG: Mest hjemme hos mig selv og hjemme hos andre. Engang var jeg sådan mere café-typen, men nu er det faktisk sjældnere, jeg går ind et sted for at drikke kaffe – så er det oftere en coffee-to-go i en park eller et andet sted. 

LC: Hvor spiser du?
AG: Et af de dejligste spisesteder, jeg har prøvet i København, var Osteria 16 på Vesterbro. Men hvis det handler om, hvor jeg spiser mest, så må jeg nok erkende, at det er på ‘Iboo’s Pizza og Pakistansk Take Away‘. Den ligger lige ved siden af mig, og det er så nemt i farten, når man bare ikke magter at lave mad. En nummer 78 – den kan jeg godt anbefale. 

LC: Hvor fester du?
AG: Ofte i forbindelse med koncerter, som ender ud i fest og det kan ende mange forskellige steder. Jeg har faktisk ikke sådan fået yndlings gå-i-byen-steder i København, må jeg indrømme, og generelt er jeg måske også mere til privatfester. Vi har f.eks. i mit bofællesskab på 260 kvm. været ret gode til at være værter for nogle store, vilde fester. 

LC: Hvor inspireres du?
AG: Jeg inspireres på steder, hvor der er mange mennesker og hvor der er store følelser i spil. Det er ikke så vigtigt, om det er i mit køkken, midt på Rådhuspladsen, eller i en park.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
AG: Der er virkelig mange steder. Jeg har det ganske særligt med H. C. Ørstedparken, som er 10 min. på gåben fra mit hjem. Jeg var der rigtig meget den første sommer, jeg boede i København, hvor jeg var meget følelsesforvirret på flere fronter og bl.a. brugte meget tid der på at samle mine tanker. 

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
AG: En aften oppe i min lejlighed. 

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
AG: Jeg mødte min kæreste i København, hvor han er født og opvokset. Det var faktisk i forbindelse med nogle Jærv-koncerter, hvor Jærv spillede support for Rasmus Walter, som han spiller for live. Når jeg får det spørgsmål, så ser jeg hans ansigt for mig og hører hans københavnske stemme for mig.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
AG: Jeg elsker Tivoli, så en anbefaling kunne være at tage derind og så prøve Vertigo, som er den vildeste forlystelse jeg har prøvet. 

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
AG: Det er vigtigt for mig, at byen har gode spillesteder, så hvis f.eks. Pumpehuset lukker, som der har været snak om, så kommer byen i den grad til at mangle noget. De har den hyggeligste byhave, en lille fin oase, hvor jeg selv spillede i september. Jeg elsker København, men sådanne steder må bare ikke lukke – det er så ærgerligt. 

LC: Dit soundtrack til byen?
AG: Da jeg lige flyttede til byen hørte jeg meget Daughters EP ‘His Young Heart’. Det var i januar måned med kulde og mørke, hvor sangene på den EP gav mig sådan en smerte-melankolsk stemning på den virkelig dejlige måde, når jeg f.eks. gik ned af Vester Voldgade de første gange.

Tusind tak, fordi du ville dele din København med os, Amanda.

GOD SØNDAG!