Ambitiøs restaurant vil sætte Nordhavn på verdenskortet

0
225
Hâidan

Restaurant Hâidan er netop åbnet i designhuset The Audo i Nordhavn, og det med en ambition om at sætte den nye københavnske bydel på verdenskortet. Bag restauranten står chefkok Gabriele Rizzo, der tidligere har stået i køkkenet hos blandt andre Jordnær og Studio i København, Benu and Coi i San Fransisco og Món Vinic and Els Casals i Barcelona. Nu træder han ind på den verdensberømte københavnske madscene i spidsen for en restaurant med et unikt koncept med detaljeret håndværk udsat for en elegant sammensætning af kinesisk fine dining og skandinavisk DNA – strøet med en generøs skefuld italiensk temperament. Frem til 1. oktober kan gæsterne opleve en tastingmenu, hvorefter gourmetmenuen lanceres. 

 

Pressemeddelelse

En ny restaurant i designhuset, The Audo, i Nordhavn, København er netop åbnet. Navnet er Hâidan, og konceptet er klart: Når du sætter dig til bords, skal du overlade alt til chefkok Gabriele Rizzo og hans kompetente kokketeam – og lade dig overraske og forføre af mad, du aldrig har hverken set eller smagt før. 

Fra Italien over Kina til Skandinavien

På Restaurant Hâidan får gæsterne en personlig gourmetoplevelse, bygget op om den karismatiske chefkok Gabriele Rizzos liv indtil nu, hvor vi skal rejse gennem gastronomiske universer, fra Italien over Kina til Skandinavien. Det hele bundet sammen af de oplevelser, som Gabriele Rizzo har haft i sit 32-årige liv – fra familiens restauranter i Palermo som barn, over Slow Food University som ung, til arbejdet på nogle af verdens mest prestigefyldte og nyskabende restauranter, hvor han har lært fra fagets allerbedste håndværkere, Michelinkokkene – til i dag, hvor han åbner sin egen restaurant i Nordhavn. 

Hâidan

“Min vision om Hâidan er at skabe et sted, hvor vi overrasker vores gæster med nye kombinationer af smage og ingredienser, præsenteret på en smuk facon, som de ikke har oplevet før. Jeg er ikke bange for at udfordre og overraske mine gæster. Når du går ud for at spise, er der mere i det end blot at blive mæt. Det er også for at få fortalt en historie, for at blive underholdt og for at opleve noget nyt,” fortæller Gabriele Rizzo og uddyber: “Menuen er en fortolkning af mine oplevelser og erfaringer fra de mange steder, jeg har været og arbejdet. Kulturer, smage og mad, som jeg kan lide. Især det kinesiske køkken er undervurderet, der er mange muligheder her, i kombination med det skandinaviske og italienske køkken, og det vil jeg gerne vise gæsterne.”

En helhedsoplevelse – fra mad til indretning

Når Gabriele Rizzo går i køkkenet, er det med en stræben efter det perfekte og det innovative. Han laver mad med pincet og præcision. En middag på Restaurant Hâidan består af 18 serveringer primært baseret på fisk og skaldyr. Der er fokus på det både elegante og komplekse, præsenteret visuelt stramt og minimalistisk. Det er små mundfulde af koncentreret smag, fra det syrlige til det søde, fra det salte til det røgede, lavet på nye kombinationer af ingredienser og råvarer.

Madens minimalistiske og kontrollerede udtryk går godt i spænd med indretningen af restauranten, som den danske designvirksomhed Menu står bag. En skandinavisk indretning med rene linjer, afdæmpede farver og gennemført enkelthed komplementerer visionen om at gøre Restaurant Hâidan til en helhedsoplevelse.

“Vi sætter en meget høj barre for alt, hvad vi laver og præsenterer – alle elementer spiller sammen om at skabe en helt unik oplevelse, når du besøger vores restaurant. Jeg har høje ambitioner og indrømmer gerne, at vi går efter vores gæsters ultimative anerkendelse, men også anerkendelse i form af en Michelinstjerne –  og vi arbejder hver dag passioneret for at give vores gæster en oplevelse, som får dem til at tænke, sanse og undre sig,” fortæller Gabriele Rizzo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here