Anbefalinger til SPOT Festival 2017

0
338

Et år er gået, og Ditte og Louise er meget snart klar til endnu en afstikker til Aarhus og til dette års SPOT Festival – én af vores absolut yndlingsfestivaler. Her hører vi nemlig nogle af de bands, som vi hørte for første gang på sidste års UHØRT Festival, og så bliver vi præsenteret for alle mulige og umulige genrer, bandkonstellationer og ikke mindst nyt materiale fra eksisterende favoritter. Og her får du hele to lister; en top 10 og en top 11, som vi anbefaler, at du følger på årets festival.

Louise:

Hvis du kender mig, ved du, at jeg i øjeblikket er til lige dele elektronisk downbeat ‘hyggemusik’ og den nye bølge af rock, som vi ser i disse dage. Derfor skal du følge denne liste, hvis du også er til lækre bløde soulstemmer, beats du kan danse til og ikke mindst drenget rock.

1. David44
Et popprojekt med islandskfødte David Olafsson i front. Den type lækker r’n’b-lyd, som får dig til at tænke på rosé og forår, danse og flirte og glemme alt om problemerne. Samtidig har David44 en cool tilbagelænet blå tone, der minder dig om, at alt alligevel ikke bare er sjov og ballade.
Fredag den 5. maj kl. 20.30 på Radar

David44

2. Electric Elephants
Jeg så Electric Elephants til UHØRT Præsenterer i Pumpehuset i starten af februar og blev blæst bagover af bandets energi og udstråling. På billeder ligner de et rockband fra 90’erne, på scenen lyder de som et band fra 70’erne. De er værd at tjekke ud, hvis du leder efter en beskidt fest.
Fredag den 5. maj kl. 17.00 på SCC

3. Farveblind
Selvom ovenstående imponerede undertegnede i Pumpehuset, så stjal Farveblind mit hjerte – i hvert fald den del af det, der elsker et godt beat og et fedt mix. Farveblind er mine nye darlings, og jeg vil forsøge at nå alle deres tre shows på festivalen.
Fredag den 5. maj kl. 2.15 på Radar
Fredag den 5. maj kl. 17 på Balticagade 10 + 16
Lørdag den 6. maj kl. 0.00 på SCC

4. Goss
Goss har samme feel som David44 – lækkert og blødt, velsunget og velproduceret. Hvis jeg en dag får lov til at stå på en bar på toppen af Hongkong igen, skal det være til tonerne af Goss.
Fredag den 5. maj kl. 22.30 i Musikhuset, Rytmisk Sal

5. Kalaha
En lørdag aften i august sidste år befandt jeg mig pludselig og helt tilfældigt på Loppen til en Kalaha-koncert. En ung mand havde inviteret mig med inden for til en anderledes koncertoplevelse, og det har jeg aldrig glemt ham for (tak Magnus). World, jazz og elektroniske lyde smelter sammen, når Emil de Waal går sammen med Ibrahim Electric-guitaristen Niclas Knudsen og skaber dansabel magi.
Fredag den 5. maj kl. 22.30 i Ridehuset

6. Kellemensch
Jeg kender en del mennesker fra Esbjerg, og derfor kender jeg naturligvis også Kellermensch, byens stolthed (dog ikke personligt). Tidligere i år hørte jeg deres nye plade på Bremen, mens bandet fortalte os og Carsten Holm om tilblivelsen af denne. Efterfølgende spillede de et par numre, som de også spillede til Gaffa Prisen – og de to optræderne har overbevist mig: du vil ikke gå glip af en Kellermensch-koncert. Folk kommer til at snakke om den.
Lørdag den 6. maj kl. 21.45 i Musikhuset, Store Sal

Kellermensch

7. Mantua
Det var først, da jeg flippede igennem SPOT-programmet, at jeg opdaget dette nye ægteskab: Silas Bjerregaard (Turboweekend), Jens Skov Thomsen (Veto) og Malte Aarup-Sørensen (tidligere Dúné). Melodisk pop-rock, som jeg glæder mig til at tjekke ud. Jeg er ikke fan endnu, for med disse mainstream-genrer kan det hele blive lidt kedeligt. Sådan er det også med den genre som David44 og Goss bevæger sig i, og derfor glæder jeg mig til at se, om Mantua er lige så interessant, som jeg håber på. Det bliver spændende!
Lørdag den 6. maj kl. 19.30 i Musikhuset, Lille Sal

8. Mattis
Jeg blev gjort opmærksom på Mattis for lang tid siden. Og nu skal det være! Jeg har aldrig hørt ham live, men hans single Loverboy har fået mig til at rocke og danse og nynne – blød elektropop, cool og sexet. Og så er jeg vild med hans dybe stemme, som lyder manipuleret og alligevel insisterende – jeg kan ikke holde op med at lytte. Han er tidligere guitarist i punkbandet Vommit Supreme, men nu har han altså skiftet til et lidt mere blødt image.
Lørdag den 6. maj kl. 19.00 på SCC

9. Omar Souleyman
Jeg er ikke så meget til arabisk musik, men mine forældre har boet i Saudi Arabien fra jeg var 18-24 år, så jeg føler mig en anelse beslægtet med Mellemøsten. Der er noget festligt og noget umiddelbar glæde over det. Omar Souleyman er en tidligere bryllupssanger fra Syrien, som har turneret verden rundt med sin glade syriske musik. Han har spillet flere gange i Danmark, men jeg har aldrig nået at få ham hørt. Før nu. Jeg glæder mig!
Lørdag den 6. maj kl. 23.00 i Ridehuset

Omar Souleyman

10. The Kutimangoes
Dem af jer, der følger mig på Instagram og som ser mine stories, ved, at jeg i sidste weekend tog til koncert på Global i København for at høre The Kutimangoes. What a night! Der var fyldt i salen og folk dansede og råbte og sang. Det er afro- og jazzmusik med masser af blæsere og trommer, og du kommer ikke til at stå stille – eller tie stille – til denne koncert.
Lørdag den 6. maj kl. 21.30 i Ridehuset

11. In Memoirs
Vi har tidligere haft Morten Fillipsen (manden bag In Memoirs) som københavnersnude, og vi har ventet i lang tid på, at han skulle komme med lidt nyt til ørerne. Det er endelig sket, og Morten kan joine sine fellow esbjergensere fra Kellermensch til festerne på Spot. In Memoirs er popmusik i pastelfarver med opslået krave og conversesko. Tænk 90’erne uden så meget ironi, så har du In Memoirs.
Lørdag den 6. maj kl. 19.00 i Musikhuset, Filuren

Boblere: Alma, Amanda Delara, AyOwA, Balkan Basterds, Blondage, Darling Don’t Dance, Sigrid, Mono Mono, Nils Bech, PALA, The Savage Rose.

 

Ditte: 

Sidste år blev jeg revet med af musik, der mest af alt mindede mig om at stikke snuden ind forbi et drengeværelse. I år vil jeg først og fremmest kigge ind hos pigerne med alt fra feministisk punk til retro-rock og 80’er elektronica. Men der bliver selvfølgelig også plads til gamle kendinge og fyre, der formår at sætte gang i dansegulvet.  

1. Farveblind

Jeg blev blæst bagud af begejstring, da jeg så og ikke mindst hørte nordjyske Farveblind første gang på UHØRT Præsenterer. Duoens legende og elektroniske beat går lige i kroppen, der ikke kan lade være med at slå sig løs, præcis som Magnus Pilgaard Grønnebæk og Jens Asger Lykkeboe Mouritzen gør det bag henholdsvis keyboard og trommer. Tro mig: Du vil ikke kunne stå stille – og du har heller ikke lyst til det, når først de to unge fyre sætter igang.

Fredag den 5. maj kl. 2.15 på Radar
Fredag den 5. maj kl. 17 på Balticagade 10 + 16
Lørdag den 6. maj kl. 0.00 på SCC

Jaerv SPOT festival

2. Jærv
Det er længe siden, at jeg sidst har haft et girl-crush, men det skete på UHØRT Præsenterer, hvor jeg oplevede Jærv for første gang. For sangerinden Amanda Glindvad er ikke bare betagende smuk, hun synger magisk helt ind i knoglerne på dig og tager dig på en musikalsk rejsen med en lyd, der minder om en blanding af 80’er pop og industriel, kantet electronica. Jeg glæder mig til at høre hende og produceren Mathias Pedersen Smidt fremføre Jærvs nyeste single “Stille Hjertet”, der netop er udkommet.
Lørdag den 6. maj kl. 20 i HeadQuarters

3. STRØM Sessions
Den Københavnske festival STRØM rykker til Aarhus i år under SPOT, hvor de to Aarhus-DJs, Epic Vinyls from Brazil og Grammar of Movement, kommer og spiller blandt grønne planter og blomsterdufte på Plantecaféen. Der bliver budt op til masser af dans til plader med alt fra brasiliansk musik fra 60’erne, 70’erne og 80’erne til støvet house og ambiente. Er du ikke i Aarhus under SPOT, bliver hele molevitten live-streamet på STRØMs facebookside
Torsdag den 4. maj kl. 20 til 23 på Plantecaféen, Godsbanen/Institut for (X)

4. Death Machine
Når nogen bliver refereret til med Neil Young, Bon Iver og soundtracket til “Blade Runner”, spidser jeg ører og kigger en ekstra gang forbi SoundCloud. Navnet forvirrede mig i første omgang, da jeg forventede hård metal. Men med Death Machine, der består af Jesper Mogensen, skal vi helt hen i den anden ende af spektret til støvet sci-fi-folk med fin vokal og tempo, der får pulsen til at falde og hjertet til at slå tungt. Hans første single, “Become the Dead”, blev taget godt imod af både P6 og P3 Barometeret, og den 29. april udkommer hans første album “Cocoon”, som producere bag Vinnie Who og Jacob Bellens bl.a. har været med til at skrue sammen.
Lørdag den 6. maj kl. 16.15 i Musikhuset, Lille Sal

5. Code Walk
Jeg havde ikke hørt instrumentale og elektroniske Code Walk, før jeg kiggede SPOTs program igennem. Men det havde BBC Radio 1’s lyttere til gengæld, da den store radiostation har spillet den københavnske duoens første single “Guess What” flere gange – hvilket i sig selv er lidt af en blåstempling. Her har de to herrer bag, Søren Gregersen og Jesper Nørbæk, fået Smertz med på vokal, og det rammer rent ind i mit elektroniske hjerte. Lyd selv her.
Fredag den 5. maj kl. 01 på Radar

TeenageLove SPOT Festival

6. Teenage Love
Setuppet bag dansk-amerikanske Teenage Love er super simpelt: en violin, en drumpad og to vokaler. Tilsammen giver det en energibombe uden lige, som de to piger bag, danske Anna Lidell og amerikanske Katy Gunn, har praktiseret siden 2014, hvor de har blandet deres talenter som sangskrivere og producere. Teksterne er legende, mens melodierne er fyldt med lækre beats samt en hel del violinharmonier inspireret af Katy Gunns baggrund fra det klassiske musikkonservatorium.
Fredag den 5. maj kl. 17.30 i Musikhuset, Filuren

Velvet_Volume_4x3_Philip_Hoefner_large

 

7. Velvet Volume
Jeg har endnu ikke haft fornøjelsen af at opleve de tre søstre bag Velvet Volume, som ellers har spillet til alt fra P6 Beat Rocker Koncerthuset til Gaffa Prisen. Er du til retro-rock af bedste skuffe, så find de stramme sorte jeans, læderjakken og den hvide t-shirt frem, og gør dig klar til en omgang sød og sej tråd, der både vil få dig til at smile og rocke med.
Fredag den 5. maj kl. 21 i Scandinavian Congress Center, Right

 8. Wangel

Jo. Jeg så ham også sidste år på SPOT, men det får mig bare til at glæde mig endnu mere til et gensyn og ikke mindst genhør med forsanger og sangskriver Peter Wangel og producer Kasper Ejlerskov Leonhardt. Deres melankolske og elektroniske univers har bragt dem til både Roskilde og et udsolgt Lille Vega, så du må hellere troppe op i god tid, når de spiller fredag aften.

Fredag den 5. maj kl. 21 i Musikhuset, Rytmisk Sal

9. The Rumor Said Fire

Jeg er et 80’er barn og bliver derfor helt varm om hjertet, når lyden af årtiet skinner igennem i bands, der er kommet til længe efter. The Rumor Said Fire behøver ikke den store introduktion; deres debut-ep “The Life And Death Of A Male Body” slog tonen an, og efterfølgende slog de igennem med “The Balcony” i 2009. Deres nye album “Crush” er netop udkommet med en lyd, der hylder Fleetwood Mac og ikke mindst de førnævnte 80’ere, hvilket i mine øjne ligger i ovnen til en god koncert.

Lørdag den 6. maj kl. 20 i Scandinavian Congress Center, Left

10. ShitKid

Feministisk punk band. Tilmed fra Sverige. Behøver jeg sige mere? Bag ShitKid står 23-årige Åsa Søderqvist fra Gøteborg, der startede det hele tilbage i 2015 med delvist fungerende computere og vokaleffekter, som blandt andet kan høres på debutsinglen “Oh Please Be A Cocky Cool Kid”. Shit, jeg glæder mig!

Lørdag den 6. maj kl. 18 i Radar