Andreas Bense | Københavnersnuden #388

0
521
Ugens Københavnersnude er Andreas Bense, tidligere tv-tilrettelægger, redaktør, vært og nu producent. Andreas har været en del af tv- og reklamebranchen i adskillige år – han har instrueret ungdoms-tv på DR3, blandt andet Selvoptaget og Gulddreng vs. Malte, reklamer for store danske brands og laver nu fiktion til børn. Han er oprindeligt fra Svenborg på Fyn og føler sig stadig lige så meget som en Svendborgensersnude end som en Københavnersnude. Han bor i dag på Amager med sin lille familie, elsker at komme til koncerter og i biffen og så får han folk til at grine på Instagram. Mød Andreas’ København her.

Coverbillede: Andreas Lacor

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i for tiden?
Andreas Bense: Jeg arbejder pt. som producent for produktionsselskabet STV. Her er jeg producent, udvikler nye tv-formater og laver blandt andet en serie til DR Ultra, der hedder Klassen. Vi er netop ved at skyde afsnit til sæson 12 på en skole i NV, mens alle andre er på ferie. Det er her, skuespillerne/børnene har fri, og klasselokalerne står tomme. Det er intenst og pissesjovt.

Hvor bor du?
Andreas Bense: Jeg bor i et hyggeligt villakvarter på Amager. Lige midt i mellem Sundbyvester og Sundbyøster. Det vil sige, det hedder vel bare… Sundby.

Hvor går du tur?
Andreas Bense: Jeg gad godt at være typen, der gik mange ture, men jeg går mest, når jeg af en eller anden grund ikke lige cykler. Men jeg kan rigtig godt lide at være på Amager Fælled, ved Christianshavns kanal og inde i de små gader omkring Assistensen, og her kan jeg slentre rundt længe – uanset årstid.

Hvor drikker du kaffe?
Andreas Bense: Ingolfs Kaffebar. Typisk lægger jeg vejen forbi Eberts, når den skal være to-go.

Hvor spiser du?
Andreas Bense: Jeg har ikke ét stamsted, men jeg er vild med, at København har så ufattelig mange gode spisesteder, og jeg lever på folks anbefalinger (kom med dem!). Senest jeg var ude at spise, var jeg på Noma. Det lyder herligt 00’er-prætentiøst at svare en Michelin-restaurant på dét spørgsmål til en københavnerblog, men det hører ærligt talt til sjældenhederne. Det var en suveræn oplevelse dog. Deres myrer er kun overgået af deres service!

Jeg holder i virkeligheden allermest af at spise ude i uhøjtidelige rammer. Jeg kan godt lide Kødbyen og de mange dimsum-steder i indre by a la Hidden Dimsum. Ét sted, jeg gerne vil anbefale (fordi de fortjener det), er Baglokalet. Igen er vi på Amager. Her er det Sundby Boldklubs lokaler, der huser nogle dygtige kokke, som laver mad til en virkelig billig penge. På trods af sin beliggenhed serverer de hverken cowboystoasts eller grøn sportssaftevand. Du behøver ikke at være hverken fodboldentusiast eller fra Amager for at have det hyggeligt der. Det er måske ikke rammen for en romantisk date, men har du småbørn eller orker spontant bare ikke lige at lave mad, så er det ret fint.

Lidt i samme boldgade har Prismen på Amager også en udmærket restaurant – selv om du nærmest kan høre lyden af skridende kondisko fra badmintonkampene ved siden af. Og her er København skøn – fordi du kan få god mad de mest random steder – Jeg ved ikke med jer, men jeg får 0 kulinariske associationer, når jeg tænker på en fjerbold.

Hvor fester du?
Andreas Bense:  Jeg tror muligvis, jeg har glemt, hvordan man fester. Det er længe siden, jeg har været på diskotek, så det har nok været i privat regi eller til firmafest, men jeg kan godt li’ at få en øl på Ørsted til lidt fodbold, sludre på Whammy eller svinge forbi Christiania Jazz Club til en spontan koncert eller lande på en eller anden cocktailbar på Vesterbro. 

Hvor inspireres du?
Andreas Bense:  Når jeg er ude at cykle. Jeg kan godt føle, at det er inspirerende at komme på Glyptoteket, Louisiana eller til CPH DOX og PIX osv., men de bedste idéer får jeg, når jeg er ude at cykle og ikke har spor travlt.

Hvad er dit yndlingssted i København?
Andreas Bense: Jeg har en særlig forkærlighed for de små åndehuller, hvor det urbane og industrielle møder naturen, som det fx gør på Refshaleøen, Sydhavnstippen eller på Banegaarden. Altså ikke hovedbanen, men den lille hyggelige oase mellem Enghavevej og Otto Busses Vej. Jeg er også vild med Skibbroen ved Havneholmen. På den ene side er du flankeret af et lidt quirky, klondike, hyperlokalt husbådsmiljø og på den anden side ligger stramt tegnet moderne nybyggeri. Det er noget af det mest københavnske, jeg kan komme i tanke om. Og så er jeg også bare helt basic og kan lide at sidde på Israels Plads med noget mad fra Torvehallerne og glo på mennesker.

Hvis jeg skal nævne én fysisk butik, må det være Ruben & Bobbys på Bjelkes Allé. De har også en ny butik på Vesterbro. Det er egentlig en frisørsalon, men så er det også en retrospil- og legetøjsbutik. Jeg har det som om, jeg træder ind i min barndom, når jeg kommer der. Og i den forlængelse må jeg også lige nævne Bip Bip Bar, som vel er den eneste rigtige barcade i København. Der kan du drikke en øl og smadre din ven i Street Fighter side om side med Kim Kanonarm og Sidney Lee til lyden af 8 bits-toner. Og så er jeg vild med, at det både tiltrækker nostalgikere som mig selv og unge, som synes at retrospil er lidt kitch, ligesom nogen i ramme alvor kan finde på at købe en kassettebåndoptager i dag, fordi de synes, det er autentisk at kunne spole fra track til track.

Billede: Sebastian Buur

Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Andreas Bense: Under EM. Uden tvivl! Det var dels sommeren og dels glæden over, at landet endelig for alvor slap tøjlerne (coronarestriktioner) og åbnede op igen, men også fordi, København summede helt utroligt meget af liv. Det var én stor fest i byen. Og så tager jeg mig ofte i at værdsætte byen i helt almindelige hverdagssituationer. Det kan være en tur over Langebro ved fyraftenstid, hvor solen står lavt, og byen bare tager sig godt ud, eller når man på ingen tid på cykel kan komme fra en skibakke på CopenHill til at ligge på Amager Strand.

Hvad er dit bedste minde om København?
Andreas Bense: Jeg har mange mange gode minder i København, der ikke nødvendigvis har så meget med byen at gøre, men København har mange gange gjort et stort indtryk på mig. Første gang jeg oplevede Distortion, var jeg så imponeret over, at det overhovedet kunne lade sig gøre at forvandle gaderne til en festivalsplads. Det gjorde også stort indtryk på mig som nyligt tilflyttende fra Svendborg, at man kunne få rullekebab over det hele! Til ingen penge! Og at københavnerne kaldte det Dürum!

Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Andreas Bense: Jeg synes helt grundlæggende, man skal huske at bruge byen og de mange kulturtilbud, der er. Og nogle gange tage ud i byen uden et decideret formål. Det er i hvert fald her, jeg opdager mest selv.

Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Andreas Bense: Et bjerg og et balanceret boligmarked. Der er tilsyneladende stadig delte meninger om, hvorvidt Jorden er fed eller flad, men der kan ikke være så meget tvivl om, hvorvidt Danmark er helt og aldeles flad. Og når jeg kommer til udlandet og ser byer, der er indhyllede i frodige bjerglandskaber, så kan jeg godt blive lidt misundelig. Det ser bare lækkert ud. Og så er boligmarkedet jo decideret sygt. Men hvis jeg skal finde noget, der er lidt lettere at fikse, så synes jeg også, der mangler spisesteder, der dyrker det mellemøstlige køkken lidt mere nuanceret. Når man rejser rundt i den arabiske verden, findes der så ufatteligt meget spændende mad. Du kan få mezze en masse. Af en eller anden grund er det arabiske køkken reduceret til shawarma og falafel i København. Måske er det det, der sælger… Måske har jeg bare ikke fundet de rigtige spisesteder, men det kunne nu være fedt. Og så er København helt igennem pæn og ren, MEN de offentlige toiletter er for some reason som at træde ind i den yderste ring af Dantes 9 helvedes-cirkler.

Dit soundtrack til byen?
Andreas Bense: Her har jeg lidt lyst til at svare For Evigt med Volbeat. Mest fordi det ville få de fleste københavnere til at få deres cortado galt i halsen. Men det er sgu et svært spørgsmål, fordi det afhænger virkelig meget af mit eget humør, hvilken periode jeg lige har… Men jeg tror playlisten Uniradioen Lytter Til… på Spotify altid giver mig et ret aktuelt soundtrack til byen.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Andreas!

Følg Andreas Bense på Instagram her.

Billede: Andreas Lacor