Andreas Bernitt | Københavnersnuden #103

0
312
Ditte gik i folkeskole med ugens snude, Andreas Bernitt, der begyndte at spille violin som 4-årig og som i dag kan opleves som violinist i Sømændene og som solist, hvor han var med til at åbne Eurovision i 2014. I dag arbejder Andreas sammen med et væld af forskellige artister og sangskrivere, hvor hans smukke violinspil bl.a. kan høres på begge Lukas Grahams albummer. Læs her om hans København og hvorfor, han synes, at vi skal smile noget mere.

Foto: Claudia Dons 

LC: Hvad pusler du med for tiden?

AB: Jeg er netop ved at udgive min egen musik. Jeg har spillet og lavet musik det meste af mit liv, men har endnu ikke udgivet musik i eget navn. Min karriere har primært bestået af at spille violin og bratsch i en masse forskellige sammenhænge, både klassisk og rytmisk. Men igennem de senere år, er jeg også begyndt at synge meget. I den musik, jeg netop skal til at udgive, er jeg lige så meget sanger som violinist. Det er et spændende nyt kapitel i mit liv.

LC: Hvor bor du?

AB: Jeg bor på Frederiksberg C. Elsker Frederiksberg – der er så dejlig roligt og hyggeligt. Jeg bor 5 min fra Rådhuspladsen, så er virkelig tæt på byen, men det føles alligevel næsten som om at jeg bor i en forstad. 

LC: Hvor går du tur?

AB: Jeg går ofte tur på Assistentens Kirkegård. Det emmer af historie og ånd. Jeg elsker særlig meget at gå eller løbe der i regnvejr – der er et eller andet magisk ved den kombination af tåge, regn og ro, der er over den kirkegård. Derudover er jeg også meget glad for Landbohøjskolens Have og Frederiksberg have. 

LC: Hvor drikker du kaffe?

AB: Jeg drikker faktisk oftest kaffe i et af de overstående steder. Hvis jeg sætter mig et sted for at få kaffe, går jeg som regel efter små hyggelige og stille steder, hvor jeg kan sidde og samle tankerne. Et sådan sted kunne være Shahbaz kaffebar og køkken på Rolighedsvej. 

LC: Hvor spiser du?

AB: Jeg er generelt ikke så stor fan af at spise ude i København, da jeg ofte synes at service-niveauet er virkelig dårligt. Dog er der selvfølgelig også virkelig gode steder, som jeg nyder at besøge. I den dyre ende, er min yndlingsrestaurant Kiin Kiin på Nørrebro – og i den billigere ende kan jeg varmt anbefale Chez Laurent creperie på Rolighedsvej. Det er en lille fransk perle.  

LC: Hvor fester du?

AB: Jeg fester egentlig ikke så meget ude i byen. Det oftest til private arrangementer, hvis jeg slår mig løs. Dog hænder det at man kan finde mig rundt på byens brune værtshuse eller cocktailbarer. Min yndlingsbar er nok Lidkoeb på Vesterbro. 

LC: Hvor inspireres du?

AB: Jeg inspireres mange steder, men søger oftes ud mod naturen og roen. Dyrehaven er fantastisk og jeg bliver altid ladt op med energi efter tid sammen med naturen og dyrene.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?

AB: Mit yndlingssted i København er nok Dyrehaven. Men igen – det er svært at sige et sted. Jeg elsker også Christianshavn, Christiania og Frederiksberg Have. Det kommer meget an på min sindstilstand. 

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?

AB: Hmm, jeg har nok sidst følt mig forelsket, mens jeg spillede en koncert på Plænen i Tivoli. 

LC: Hvad er dit bedste minde om København?

AB: Mine bedste minder fra København er alle musik-relateret. Sidste sommer spillede Tony Bennett med Lady Gaga i Tivoli, og det var en ret stor oplevelse. Kombinationen af den romantiske Tivoli park og de gamle nostalgiske evergreens var ret magisk.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?

AB: Tag på kanalrundfart. Jeg gør det ofte selv – det er hyggeligt og en god måde at opleve København på. 

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?

AB: Jeg synes, at København mangler god service på mange områder. I butikker, såvel som på restauranter. Der er selvfølgelig altid undtagelser, men synes generelt at det er et problem. Entertaineren Victor Borge skrev for en del år siden en selvbiografi med titlen: ‘Smilet er den korteste afstand mellem mennesker’. Det synes jeg godt, at vi Københavnere kunne begynde at dyrke lidt mere.  

LC: Dit bedste musik-tip til byen?

AB: Jeg har ingen faste yndlingssteder i København i forhold til livemusik. Nå jeg går ud og høre musik, er det som oftest pga. nogle bestemte kunstnere, jeg gerne vil opleve. Men er man nysgerrig efter at høre og opleve nye ting, vil jeg anbefale at lægge vejen forbi mindre steder som Tjili Pop eller La Fontaine. Der kan man ofte opleve ny musik enten gratis eller for få penge. 

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os Andreas. Vi glæder os til at følge dit nye projekt!

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.