Anmeldelse: Hankøn

0
427
En ny bog henvendt til mænd giver et bud på, hvordan man kan genfinde sin identitet som mand og arbejde med sig selv, så man kan styrke sine relationer. Og det er faktisk et rigtig godt bud. Læs anmeldelsen her.

 

Af Louise Taarnhøj

 

Man forstår godt, at der er brug for selvudviklingsbøger særligt rettet mod mænd.

De seneste år har jeg fulgt debatten tæt, både fordi det interesserer mig, men også fordi det er så vild en debat.

Vi kvinder har i mange mange år fået smidt den ene hjælpebog i nakken efter den anden, fyldt med gode råd til at finde ud af, hvem vi er, og hvordan fanden vi lever et “oplyst” liv “fuldt ud”. Hvordan vi lærer at blive hørt, give slip, trække vejret, finde vores kald, danse med sjælen, føle frygten og gøre det alligevel – og så videre, og så videre.

Til gengæld har mænd måtte tage til takke med et image som et køn, der enten er meget simple og overfladiske, eller også har styr på alt automatisk – man er vel en (rigtig) mand.

Og stakkels mand. Tænk bare på i sommer, da herrelandsholdet i fodbold græd for rullende kameraer, og Sørine Godtfredsen straks var ude at sige, at det var skidt for manderollen, når det pludselig bliver stærkt for mænd at vise følelser. Hvabehar?

Nu har podcastvært og kommunikationsrådgiver Mikkel Braginsky skrevet en selvhjælpsbog, der skal hjælpe mænd med at genfinde deres identitet og turde være sårbar. Via sine egne oplevelser, gennem et langt parforhold, et barn og en skilsmisse, og med lang research i ryggen, kommer Braginsky med en ny livsfilosofi med fire kerneværdier: ansvar, formål, behov og sårbarhed. Han beskriver, hvordan man kan arbejde med de fire værdier og på den måde blive klogere på sig selv og få nogle sundere relationer. Et både interessant, letlæst og rørende indspark i en kønsdebat, der heldigvis ruller derudaf, men hvor mænd sjældent får lov at udvikle sig synderligt meget. En bog, som kvinder med fordel også kan læse – og lære noget om manden, men også sig selv.

Man forstår godt, at der er brug for selvudviklingsbøger særligt rettet mod mænd. Her er et godt bud på en af slagsen.