Anmeldelse: Hjerteblink af Marie Louise Cornelius

0
393
Hjerteblink af Marie Louise Cornelius er en historie, der langsomt og sikkert folder sig ud over 10 kapitler, hvor vi bevæger os ind og ud af fem forskellige hovedkarakterers liv. Forskellige personligheder, forskellige dilemmaer og udfordringer, forskellige liv. Og alligevel er der noget, der binder dem alle sammen sammen.

Prøveabonnement til Storytel givet i gave for denne anmeldelse

Jeg elsker at blive fanget af en bog. Når jeg selv danner billeder af karaktererne inde i hovedet og forestiller mig, hvordan de taler, bevæger sig, er. Hjerteblink er en af den slags historier, der griber læseren.

Romanen er lavet til Storytel, og derfor har jeg halvt lyttet, halvt læst Hjerteblink. Når jeg vågnede om morgenen, når jeg lavede mad om aftenen, når jeg kørte i tog eller cyklede gennem byen. Og flere gange har jeg grint eller undret mig højlydt over historien – til stor morskab for folk omkring mig.

Det er fem hovedpersoner, der foregår sideløbende, og romanen springer frem og tilbage mellem den. Den form for fortælling er jeg ret stor fa af – for det gør ikke kun, at man glæder sig til at komme tilbage til den person, man lige har læst om, men også at man aldrig keder sig. Der sker hele tiden noget nyt.

Jeg sad fra start og tænkte: hvad er linket mellem alle disse personer? Hvordan passer Agathe, en ældre fin dame, ind i de andres liv, i Mads’ og Majas liv? Ja, det må man vente til slutningen til at få at vide.

Vi starter med at følge den ældre dame, Agathe, der netop har mistet sin mand, Erik. Vi følger advokaten Maja, som lige er flyttet sammen med sin nye kæreste, Steffen, og hans teenagedatter Nathalie. Så er der Majas bror, Mark, der flyver lidt rundt i tilværelsen og ikke kan finde sit ståsted, på trods af, at han ikke længere er en helt ung mand, men har rundet de 40. Og den sidste person, vi introduceres for, er drømmeren Mona, der arbejder på et bibliotek og længes efter den store kærlighed.

Disse fem historier flettes ind i hinanden, og du kan nok regne ud, at de ganske rigtigt har en fællesnævner, som langsomt begynder at gå op for én – men først til sidst i allersidste kapitel forløses det hele i en meget spændende og overraskende slutning.

Du vil kunne lide denne historie, hvis du er til karakterbaserede historier, hvor du føler, at du kommer til at kende personerne i bogen. Og ikke mindst med et nærmest filmisk plot, der gør det nemt for dig at forestille dig, hvordan kulissen ser ud, og hvordan personerne ser ud. Og så spiller København faktisk også en rolle, det er jeg ret vild med.

/Louise T