Emil Døi van Dijk Jensen | Københavnersnuden #219

0
341
Ugens Københavnersnude står bag Rebæl, som laver drikkeklare økologiske cocktails. Han er snart klar til at lancere endnu et brand ”SOIF”, som skal lanceres i supermarkeder, restauranter og kiosker, så du nemt kan købe hjemmelavede cocktails til den næste fest. Mød Emil Døi van Dijk Jensen og hans København her.

 

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
ED: Lige nu bruger vi meget tid på at bygge vores nye produktionslokaler færdige i Københavns Nordhavn – meget af tiden går med at samle dimser. Derudover er vi ved at lancere vores nye brand “SOIF”, som skal lanceres i supermarkeder og convenience-butikker.

LC: Hvor bor du?
ED: Jeg bor på Østerbro i København med min kæreste og vores hund.

LC: Hvor går du tur?
ED: Jeg går meget i løbet af dagen, det kan være svært at sidde stille, så mest går jeg nok bare rundt på kontorets gange eller i fabrikken. Og så skal hunden jo luftes – jeg går meget i lokalområdet og omkring vores kontor, når den er med der.

LC: Hvor drikker du kaffe?
ED: Jeg drikker ofte kaffe på Prolog i Kødbyen (eller hos Emil nede på Juno), da de laver en exceptionel god kaffe. Vi om hjørnet fra Original Coffee, og de laver også en fantastisk kop kaffe.

LC: Hvor spiser du?
ED: Vi har lige fået lavet nyt køkken derhjemme, så faktisk nyder jeg mest at sidde hjemme ved vores køkken-ø og spise gode simple retter sammen med min kæreste. Hvis vi skal ud at spise, nyder vi meget at gå på Restaurant Palægade, Pluto eller Uformel. Til de simple hverdage spiser vi gerne Hos Fisher, som laver byens bedste pasta. Skal det være finere, synes jeg Formel B er absolut toppen. Jeg er glad for det meste som kokkene Kristian og Rune laver. Og så er drinks på Sanders’ Tata eller vin på Ved stranden 10 jo altid skønt.

LC: Hvor fester du?
ED: Lige nu fester jeg mest derhjemme. Et nyt køkken betyder mange køkkenfester.

LC: Hvor inspireres du?
ED: Det er meget forskelligt, alt efter hvordan jeg inspireres. Min kæreste er meget inspirerende for mig. Hun er god til at lægge min hjerne i de rigtige folder. Og så inspireres jeg meget gennem vores kunder og medarbejdere. Vi har kunder i den absolutte topklasse af den københavnske madscene. De kokke og tjenere, som arbejder dér er meget inspirerende at snakke med og tilbringe tid med. Mange af dem har enormt gode perspektiver.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
ED: Der er utallige dejlige steder i København, ét yndlingssted er svært at udpege. Det kommer meget an på stemningen og humøret. Egentlig er det nok cykelstierne (uden for myldretiden) og de gode grønne områder.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
ED: Vi er tilbage ved cykelstierne. Jeg er en del væk fra København pga. Rebæl og SOIF. Det er fantastisk at komme tilbage og kunne cykle tværs gennem byen på 15-20 minutter. At man kan komme igennem en stor by som København på så kort tid og endda på cykel. Det er fantastisk. Og klart bedst på en tidlig forårsdag i masser af sol.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
ED: Det er ikke så gammelt endnu, da det er fra april sidste år, da min kæreste sagde ja til at gifte sig med mig. Om mange år er det nok det bedste minde, der er sket i byen.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
ED: Jeg har været heldig at spise på Geranium. Det er ultimativt min bedste oplevelse i København. At kunne opleve kunst og gastronomi i verdensklasse for under 4.000 kr. per mand synes jeg er fantastisk. Hvis man ser det som at gå ud at spise, er det ekstremt mange penge. Men ser man på det som et kunstværk af verdenseliten og mærke den passion tjenere, kokke og sommerlier har. Det er en unik oplevelse, jeg gerne vil prioritere at spare op til.

LC: Dit soundtrack til byen?
ED: Lige nu hører jeg faktisk mest podcasts og lydbøger. Det giver en god forståelse for mange ting, og det er nemt at orientere sig i trafikken samtidig, hvis man lytter på cykel eller i bil. Men ellers er jeg glad for kunstnere som Phlake, Scarlet Pleasure og John Mayer.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
ED: Parkeringspladser. Vi bliver jo nødt til at have en bil i virksomheden, så vi kan komme ud med varer. Det er altid det evige parkeringsplads-lotteri, når den skal parkeres om eftermiddagen. Men hvis det er alt, vi har af problemer. Så har vi en fantastisk by!

 

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Emil!

 

Du kan læse meget mere om Emils drikkeklare økologiske cocktails på Rebæl.dk – og så kan du iøvrigt finde dem hos bl.a. Kihoskh på Sønder Boulevard og Depanneur på Griffenfeldsgade.