ANMELDELSE: JACOB BELLENS – POLYESTER SKIN

0
439

Jacob Bellens er klar med et nyt album, Polyester Skin, produceret af Kasper Bjørke. Læs vores anmeldelse af albummet her:

På Jacob Bellens nye album ‘Polyester Skin’ er der umiddelbart lagt op til rendyrket synth og beatbox nostalgi fra første anslag. Lyden af dybe grooves og mangeartede synthezeisere er gennemgående på de fleste numre, der tilmed indimellem bringer sære minder tilbage om provinsfestens mobildiskokonge i røgmaskinens dis.

I modsætning til, hvad jeg kunne tro om mig selv, finder jeg det ret sympatisk og meget melodiøst, så der føler jeg mig faktisk allerede kulturelt beriget på en uventet måde. Kasper Bjørke har endnu engang sat sit tydelige, lækre fingeraftryk på samarbejdet i produktionen. Pladens afslutningsnummer ‘Keepers Of The Faith’ giver direkte associationer til creppet hår, lyserøde kinder og rytmiske knips i ørerhøjde. Det skal dog slet ikke forveksles med en naiv 80’er pop hele vejen igennem. I bedste Jacob Bellens stil er det sensible og lette lydunivers blandet fornemt op med en fornemmelse af tristesse og undren eller ligefrem et opgivende suk overfor livets og kærlighedens mere barske skyggesider.

Jacob Bellens tour march_april2016

Bellens vil med sin helt unikke karakter altid efterlade mig med et indtryk af en kunstner, der slår en åben port op til sit indre, blot for at forvirre den nysgerrige indtrængende med et kringelkroget, mystisk spejlhus af åbenbaringer og blindgyder.

‘Polyester Skin’ lykkes virkelig flot med hverken at hvirvle væk i dansabel pop eller implodere med selvudredende eftertænksomhed. Men bringer i stedet lytteren trygt rundt fra stemning til stemning og scene til scene i Jacob Bellens lyriske univers.

/Geske

polyester skin