Mikkel Bogh | Københavnersnuden #78

Mikkel Bogh | Københavnersnuden #78

by 21/02/2016
Må vi præsentere manden i front for Københavns mest bastante kunstmuseum: SMK’s direktør Mikkel Bogh, der netop nu tager dig med på en rejse gennem kunstens private og intime verden. Mikkel Bogh har nemlig selv kurateret forårets store særudstilling ”Tæt på – Intimiteter i kunsten”, og i den forbindelse synes vi, at det var på sin plads at få hans personlige historier om og anbefalinger til byen – fra take-away på Nørrebro til barndommens gentagende besøg i byens guitarforretninger.

LC: Hvad pusler du med for tiden?

MB: Hver aften skriver jeg en lille tekst om et billede i SMK’s samling. Det skal blive til 36 små tekster i alt. De samles i en lille bog, der kommer til efteråret i serien Director’s Choice. Det er sjovt sådan at gå på opdagelse i vores egen samling. Den er næsten endeløs.

LC: Hvor bor du?

MB: Ved Sortedamssøen, tæt på Café 22. Jeg falder tit i staver, mens jeg kigger ud over vandet fra vores stuer.

LC: Hvor går du tur?

MB: Omkring søerne, i Fælledparken, på Kastellet og af og til bare rundt omkring på Nørrebro.

LC: Hvor drikker du kaffe?

MB: Mest derhjemme. Hvor kan man ellers sidde med sin kaffe i en have lige ud til søen? Men ellers er Coffee Collective et godt bud. De laver meget bedre kaffe end mig.  

LC: Hvor spiser du?

MB: Aorii, en Thai-take away med få borde til udeservering om sommeren. Den drives af superrestauranten Kiin Kiin. Aorii take away egner sig godt til at tage med i en park, når vejret er til det.

LC: Hvor fester du?

MB: Det gør jeg stort set aldrig. Mit behov for fest er yderst beskedent. Når det en sjælden gang imellem sker, er det altid i helt private sammenhænge.

LC: Hvor inspireres du?

MB: Der hvor jeg ikke bliver afbrudt, hvor der er ro, kaffe, vand, en computer og godt lys.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?

MB: Nørrebro – ellers Rhododendronhaven i Østre Anlæg, når den blomstrer.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?

MB: I dag, søndag, hvor solen skinner ind i stuen.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?

MB: Da jeg som helt ung cyklede femten kilometer for at gå på opdagelse i byens guitarforretninger og prøve nye instrumenter, som jeg ikke havde råd til, men som satte alle mulige drømme i gang. Alene lugten af en ny guitar kunne gøre mig høj…

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?

MB: En bænk under kastanjerne langs søerne en tidlig sommermorgen, når solen viser sig over Kommunehospitalets tage. Eller aftensolen på den modsatte side.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?

MB: En broforbindelse mellem Havnegade og Holmen. Det er ubeskrivelig pinligt, at den ikke for længst er gjort færdig.

LC: Dit bedste kultur-tip til byen?

MB: Prøv en SMK Fridays på Statens Museum for Kunst: kunst, performance, lyd, musik, mad, øl, mennesker og levende billeder – meget bedre og meget mere interessant bliver det ikke.

 

Tusind tak, Mikkel fordi du ville dele dit København med os. Vi glæder os til at se udstillingen “Tæt på – Intimiteter i kunsten”, der kan opleves frem til den 8. maj, 2016.

Rigtig god søndag!

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.