Ann-Sofie Rokbøl | Københavnersnuden #63

0
269
Bag projektet Eif står den ambitiøse sangerinde og sangskriver Ann-Sofie Rokbøl. Gennem personlige og ærlige tekster, udfordrer hun de kunstneriske rammer inden for den gængse pop- og R&B-scene. Hun spiller på Ideal Bar på onsdag – men her får du lige hendes tanker om København:

LC: Hvad pusler du med for tiden?
EIF: Jeg pusler med lidt sangskrivning ud fra al den inspiration, jeg har samlet ind på det seneste års rejser. Derudover er jeg i gang med at øve op med mit band til to kommende koncerter på Idealbar d. 11/11 og Gimle SOUND-TJEK d. 12/12. Det bliver nogle interessante oplevelser, hvor soulet electronica møder nycirkus. Jeg glæder mig enormt meget!!!

LC: Hvor bor du?
EIF: Skønne Amagerbro.

LC: Hvor går du tur?
EIF: Jeg elsker at gå rundt om Christianshavns Volde og nyder solen gå ned over Indre By.

LC: Hvor drikker du kaffe?
EIF: Som regel på Kosta, der ligger på Amagerbrogade. Hyggelig stemning og søde mennesker bag disken. For tiden passer jeg kat på Nørrebro og bruger gerne et par timer med cappuccino og BA-skrivning på Café Retro, Jægersborggade.

LC: Hvor spiser du?
EIF: Amager er ikke Københavns kulinariske mekka, så har ikke fundet nogen lokal favorit, men der er netop åbnet et lækkert indisk sted – Nawaab. Ellers forsøger jeg for det meste at prøve steder, jeg ikke har besøgt før.

LC: Hvor fester du?
EIF: Det bliver for det meste en øl eller to på den lokale, Jaguaren eller Haabet, men når det skal værre lidt sjovere, spiller Bar O fed, old school r’n’b og serverer nogle vilde, stærke cocktails. Efter dette interview, må mit nytårsforsæt vist være at gå mere ud 🙂

LC: Hvor inspireres du?
EIF: Jeg inspireres særligt, når jeg rejser. Senest har jeg været på Island, hvor min kæreste er fra. Lavalandskabet, bjergene, stemningen, vejret, historien om nisser, det hele er enormt smukt og inspirerende for mig. De kunstnere, jeg suger til mig for tiden er da også fra det kolde nord; Ólafur Arnalds og Ásgeir Trausti.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
EIF: Statens Museum for Kunst har i flere år været mit yndlingssted. Der er en unik ro og arkitekturen, der blander de gamle, smukke bygninger med nymoderne, rene linjer, understøtter museets samlinger så fint. Bygningen er i sig selv, på den måde, inspirerende at være i.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
EIF: Hver gang, jeg cykler over Knippelsbro i eftermiddagssolen, forelskes jeg i København en smule mere.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
EIF: Det må være fra min release-koncert for “teal”, hvilken blev holdt i Dome of Visions tilbage i juni. Domen er også en fantastisk arkitektonisk oplevelse at træde ind i. Sammen med deres visioner føler jeg, at Dome of Visions afspejler det København, jeg elsker mest. Alsidighed, kunst, kultur, bæredygtighed, innovation. Det var derfor en utrolig smuk oplevelse at få lov at fremføre og dele mit hjertebarn med 150 smilende ansigter – og så på en varm sommeraften. Perfekt!

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
EIF: Søndagsjam på La Fontaine går man aldrig galt i byen med. Møder du sent en mandag, så tag derind og hør nogle af Københavns bedste jazzmusikere. Jeg ville bestille en Hoegaarden i baren med et shot Starka til. Det er en brun(!), sød, russisk vodka. Du vil ikke fortryde det.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
EIF: Flere boliger til studerende! Jeg bor selv sikkert og godt i en andel, men jeg har mange venner, der konstant bor i en flyttekasse. Flere studielejligheder, så Københavns unge kan være glade og trygge (og bruge deres SU på at gå ud og høre ny, spændende, dansk musik) 🙂

LC: Dit soundtrack til byen?
EIF: På lettere kliché vis, trækker jeg altid på smilebåndet, når Tina Dickows “Copenhagen” spiller i radioen. Det skete senest idag, hvor jeg cyklede igennem byen, der på mystisk vis skinner lidt ekstra til tonerne af den sang. Vores by kan dog næppe karakteriseres gennem et enkelt track – der må komme en playliste en anden gang!