Annette Bellaoui | Københavnersnuden #104

0
344
Ugens inspirerende snude er ildsjælen Annette Bellaoui, der på frivillig basis har fået CPH World Music Festival op at køre – en begivenhed, som du kan opleve fra den 7. til 12. september. Hun er konverteret til islam, bærer tørklæde og arbejder samtidig benhårdt for kvinders rettigheder, især gennem musikken, hvor hun har været med til at etablere Missing Voices for muslimske kvindelige musikere, ligesom hun som koordinator for CPH World Music Festival arbejder på at få flere kvinder på de danske musikscener. 

Foto: Jacob Crawfurd

LC: Hvad pusler du med for tiden?

AB: Lige nu har jeg ret travlt med at planlægge de sidste ting, før Copenhagen World Music Festival fra den 7. september for femte år i træk omdanner København til en stor, spændende multikulturel fest.

LC: Hvor bor du?

AB: Jeg bor på Nørrebro, den bedste del af København.

LC: Hvor går du tur?

AB: Jeg går ture på Nørrebrogade, ved Søerne og i Botanisk Have. Byture på Christianshavn og i Indre by. Elsker gamle huse.

LC: Hvor drikker du kaffe?

AB: Jeg drikker kaffe på Floras Kaffebar på Blågårds Plads og Kaffesalonen ved søerne.

LC: Hvor spiser du?

AB: Jeg spiser oftest min egen mad, jeg er kok, og ikke mange kan gøre det bedre, efter min smag. Men ellers sushi hos Selfish i Elmegade, indisk hos Tandoori Masala på Nørrebrogade og Shezan i Istedgade.

LC: Hvor fester du?

AB: Jeg fester mest til festivaler, Copenhagen World Music Festival, Carpark Festival, Copenhell m.fl. ellers de steder hvor jeg synes, der sker noget spændende og anderledes. For eksempel Byens Lys på Christiania, Verdenskulturcentret, Karens Minde og Amager Bio.

LC: Hvor inspireres du?

AB: Jeg inspireres, når jeg går eller sidder ved Søerne, på biblioteket og når jeg går på Nørrebro og hører forskelligt musik fra både butikker og lejligheder. Der er så mange dufte.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?

AB: Mit ynglingssted er ved Søerne. Da jeg var barn, kunne man faktisk soppe. Derfra kan man altid følge med i årets og byens gang og liv.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?

AB: Jeg blev gen-forelsket i København i går, da jeg gik gennem Remiseparken på Amager og kunne høre en hane, der galede, samtidig med busser, biler og børn, der legede. Jeg bliver forelsket i København hver gang, jeg har været ude at rejse, når vi flyver ind over København og kan se det hele. København er det bedste sted i verden.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?

AB: København havde 800-års jubilæum, da jeg var et lille barn, det var festligt. Første gang Copenhagen World Music Festival havde åbningskoncert på Rådhuspladsen, den gang jeg gik til receptioner med Præsident Obama og Ahmadinajad på samme dag, og første gang jeg fandt det hus i Kompagnistræde, hvor man kan se malerier af alle dem der har boet i huset, gennem næsten 700 år.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?

AB: I september er det Copenhagen World Music Festival og i juni er det Carpark og Copenhell. Zoologisk Have er fedt året rundt, hvor jeg også elsker Nationalmuseet, Rosenborg og Glyptoteket.
LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?

AB: Vi kunne godt bruge flere små offentlige grønne områder, flere offentlige kulturarrangementer, som er mere inkluderende, flere tværkulturelle events, og lettere adgang til oversatte programmer/hjemmesider o.a. for turister. Hvis jeg kom hertil som turist og ikke kendte noget til byen, er det ikke nemt at få et indtryk af byens kulturelle tilbud. Især ikke de knap så mainstream events.

LC: Dit bedste musik-tip til byen?

AB: Lige nu er det koncerten på Rådhuspladsen den 7. september, som åbner Copenhagen World Music Festival. Her spiller israelske Tal y Tali, egyptiske Fatma Zidan og pakistansk-danske Rocqawali. Jeg glæder mig helt vildt til de tre orkestre.

 

Tusind tak Annette fordi du ville dele din by med os og held og lykke med festivalen i næste uge!

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.