Årets BogForum 2019 bliver vildt!

0
374
På fredag åbner årets BogForum i Bella Centret, hvor 121.800 m2 fyldes med bøger og spændende samtaler. Vi har talt med udstillingsleder, Andreas Nordkild Poulsen om, hvad man kan forvente sig af årets bogmesse.

Af Louise Taarnhøj

Det er ingen hemmelighed, at undertegnede elsker bøger og læser meget. Et bud på en fed aften kan sagtens indebære et glas vin og en bog – og intet andet.

Kigger man på, hvem den danske læser er, så er hun 3 ud 4 gange kvinde, og hun læser omkring 14,3 bøger om året. Men hun ville gerne læse mere, hvis hun havde tid til det.

Er du ikke én af de 3 ud af 4, og vil du gerne læse lidt mere, så skal du tage til BogForum. For mig er det en weekend fyldt med inspiration, gode oplæg, interessante mennesker og muligheder for at få et par julegaver i hus. Ja, jeg indrømmer gerne, at efter Roskilde Festival, Folkemødet og CPH:DOX, så er BogForum min yndlingsfestival 😉

Nye tiltag på årets BogForum

For nyligt var LoveCopenhagen inviteret til et arrangement på Bella Sky, hvor damerne bag Fries Before Guys blev interviewet. Inden aftenen var omme havde vi fået et lille interview med udstillingslederen på BogForum, Andreas Nordkild Poulsen, i stand.

BogFourm er et event, der er i konstant udvikling. Det bliver det nødt til at være, når så mange historier skal fyldes ind i de mange kvadratmeter. Så først og fremmest ville vi gerne høre, hvilke nye tiltag, der er kommet siden sidste år:

“Vi har i år flyttet hovedindgangen, så den nu ligger lige ved metrostationen. Det bliver således nemmere for gæster, der kommer med Metro at komme frem til messen. Med flytningen af hovedindgangen kommer Børnebogsforum til at få en mere fremtrædende plads. Hvor Børnebogsforum sidste år skulle vælges til (den lå nemlig lidt afsides), kommer gæsterne i år til at møde Børnebogsforum, når de går ind mod de store haller. Og så har vi lagt ekstra kræfter i at styrke programmet for børnefamilierne.

Med flytningen af hovedindgangen får vi også tre nye haller (vi har vokseværk!), der blandt andet vil indeholde vores Madscene, livsstils-scenen, frokostrestaurant og lounge-område.

Der er også lagt flere kræfter i programmet til YA-publikummet. SPOT-scenen er dedikeret YA hele lørdagen, ligesom engelske Patrick Ness besøger Bogforum lørdag. Og så har vi i år udvidet Comics-området, hvor store danske og internationale tegneserienavne besøger scenen, signerer og tegner bl.a. amerikanske Don Rosa, verdens bedst kendte Anders And-tegner, Kelly Sue DeConninck og Matt Fraction, der skriver for de amerikanske Marvel studier, svenske Jan Lööf og så vil skuespiller Nicolas Bro fremføre sin yndlingstegneserie live på scenen.”

Talrige talenter og interessante indslag

Har du ikke før været på BogForum, er det vigtigt at understrege, at der er VIRKELIG mange ting, der foregår hele tiden, og det er nemt at blive småstresset over alt det, man skal nå. Men lad være med det! Lav en lille liste over få ting hver dag, du gerne vil opleve, og lad dig ellers bare opsluge af stemningen og de ting, du kommer tilfældigt forbi.

Personligt glæder jeg mig virkelig meget til at opleve Anders Haahr tale om Metro og Kirsten Birgit i samtale med Torben Sangild. Men Andreas Nordkild Poulsen har her et par ekstra bud på, hvad du ikke vil gå glip af:

“Den officiel åbning og uddeling af Bogforums Debutantpris. Det er fredag kl. 11.00 i vores store Auditorium. Åbningstaler er i år Sara Omar. Er man til satire, kan man søndag kl. 14.00 opleve Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og Rasmus Bruun for – måske – sidste gang, når de i samtale med Torben Sangild afsøger satirens mystiske og farefulde landskab. Samme dag kl. 16.00 forsøger Danmarks måske mest profilerede forsker, professor i teoretisk fysik Holger Bech Nielsen, at svare på spørgsmål som Findes verden? Findes tid? Og Findes Gud? Det er i samtale med Johan Olsen (forsker og forsanger i Magtens Korridorer) og Jonas Kuld Rathje. Fra udlandet får vi bl.a. besøg af Alaa al-Aswany, den egyptiske forfatter bag bestselleren ”Yacobians hus”, der er aktuel med en roman om det arabiske forår: ”Jeg løb mod Nilen”. Han kan opleves lørdag kl. 14.00. Også engelske Bill Bryson (der skrev bestselleren ”En kort historie om næsten alt”) besøger Bogforum med en ny bog. Han kan opleves fredag kl. 12.00. Vi har i øvrigt i alt 29 udenlandske forfattere på vores scener under Bogforum 2019! Statsminister Mette Frederiksen fortæller fredag kl. 14.00, Ditte og Louise er på fredag kl. 16.00, Jørgen Leth fredag kl. 17.00, Jussi Adler-Olsen lørdag kl. 12.00, Svend Brinkmann lørdag kl. 13.00, Peter Lund Madsen lørdag kl. 17.00, Rane Willerslev søndag kl. 13.00 og Pilou Asbæk søndag kl. 13.45 – bare for at nævne en håndfuld af de store navne.

Tag børnene med!

Børneområdet er vokset markant de seneste år, og ligesom de forrige år, får BogForum besøg af en lang række spændende børnebogsforfattere. Blandt andre Anders Matthesen, Sigurd Barrett, Gurli Gris og Naja Münster om lørdagen, hvor der også er årets store Harry Potter Quiz med flotte præmier. Søndag er det bl.a. Jacob Riising, RobinSamse og Maria Jarjis, der er på Børnescenerne, ligesom Bogforum præsenterer børneskuespillerne fra den nye Valhalla-film i samtale med tegner og forfatter Peter Madsen, der har skrevet Valhalla-tegneserierne.

Bogforum starter fredag kl. 11 og foregår hele weekenden indtil søndag kl. 18. Du kan læse meget mere om BogForum lige her.