Jean Eric Von Baden | Københavnersnuden #256

1
468
Jean Eric Von Baden / Rene Roslev
Ugens Københavnersnude er Jean Eric Von Baden. Han har i mere end 20 år været Københavns festkonge og vundet et utal af priser for bedste klubber og events. Han har spillet verden tynd med sine DJ sets og gør det stadig. I dag arbejder Jean også som succesfuld coach og psykoterapeut. Og så er han aktuel med foredraget ’Da festen stoppede’, hvor han gennem sjove og grænseoverskridende anekdoter tager publikum med gennem en karriere som DJ, medejer af den legendariske natklub Nasa og byture med Mick Jagger – frem til det tidspunkt, hvor festen brat stoppede, og prisen skulle betales. Byd velkommen til byens mest ikoniske DJ, Jean Eric Von Baden – et menneske, der har oplevet mere end de fleste og elsker at lære at leve for: ’Meningen med livet, er vel livet. Magisk shit’.

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
JEVB: Jeg har travlt som psykoterapeut og coach, og så holder jeg foredrag om afhængighed ud fra min egen temmelig vilde historie i natten. Derudover er jeg også i gang med at planlægge min bog om 20års fest, som er en slags 9. indsigt, men gennem klublands glæder og smerter. Jeg producerer også musik og spiller som Dj til et utal af forskellige events og privatfester. Og så er jeg blevet far til min søn, der hedder Ekko, som tager det meste af fritiden – med stor glæde og stolthed.

Photo credits: Sara Butman

LC: Hvor bor du?
JEVB: Jeg bor i centrum lige ved Amalienborg.

LC: Hvor går du tur?
JEVB: Hvis jeg ikke tager i skoven eller til vandet så foregår mine urbane vandringer mest på Frederiksberg. Jeg har siden barndommen været stor fan af Frederiksberg Have og Det Kongelige Danske Haveselskab. I indre by er det Botanisk have, Langelinie og Kastellet.

LC: Hvor drikker du kaffe?
JEVB: Café Blå Time på Store Kongensgade og hjemme, hvor jeg drikker min favorit kaffe fra Ibiza.

LC: Hvor spiser du?
JEVB: Min absolutte favorit er Khun Juk i Boltens Gård. Det er et eventyrland med en eventyrvært og helt eventyrlig mad – top Thai-sted med smukke omgivelser.

LC: Hvor fester du?
JEVB: Jeg fester mest privat med min familie og sammen med gode, ærlige venner.
Derudover fester jeg altid, når jeg spiller, for jeg mener bestemt, det er vigtigt at nyde sine dj sets og være en del af festen. Dog er det en mere sober fest end for nogle år siden. Men jeg fester altid indeni, når der spilles god musik. Og det spiller jeg jo selv 😉

Photo credits: Rene Roslev

LC: Hvor inspireres du?
JEVB: Livet inspirerer, mine klienter inspirerer, musikken inspirerer.
Jeg bruger gåture med en kombination af meditative beats til at filosofere og bliver evigt inspireret af store tænkere, kunst fra hjertet, og de mennesker jeg møder på min vej.

Photo credits: Sara Butman

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
JEVB: Broerne ved solnedgang og i skumringstimerne, og alle de fine små parker.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
JEVB: Hver dag er jeg forelsket i livet og min familie.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
JEVB: Det er mere en slags helhedsoplevelse. Jeg elsker når byen er tom om natten og de sene aftentimer med lysreklamer og skæve figurer i gadebilledet. Jeg er gå-entusiast, så jeg går meget rundt og kigger og mærker byen, derfor er det et langt minde, der stadig fortsætter og imponerer dagligt.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
JEVB: Vær turist i din by, udforsk de skjulte kroge, se de smukke bygninger og nyd vores mega urbane strand, som jeg ser som det mest unikke, der er sket i byen de sidste 10 år. At byen er blevet en stor strand og badeferiested skaber så god en stemning. Skal jeg påpege 3 events, man bare skal opleve hver sommer inden for elektronisk musik er det ’Kaj – Din ven i solen’ bagved Christiania, hver torsdag over sommeren, Bølgen ved Marriott Hotel ved vandet, som finder sted nogle udvalgte lørdage om sommeren, og Banana Club. Spiseoplevelsen der virker også musisk er helt klart Reffen Street Food.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
JEVB: Jeg vil påpege 2 ting:
1. Støj lovgivning der er fair – at man ikke må spille høj musik til festivaller er latterligt, når byggefirmaer må banke, hamre og larme konstant – det forekommer mig meget uretfærdigt.
2. En guide om cykelregler til turister og et kursus, som alle nye cyklister skal tage før de cykler på vores veje om sommeren.

LC: Dit soundtrack til byen?
JEVB: The Swan and the Lake med ’Clouds over Østerbro’ og Ove Sprogøes ’Man kan vel ikke gøre for, at man har charme’.

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Jean <3

 

Featured image, photo credits: Rene Roslev

1 COMMENT

Comments are closed.