Assistens Kirkegård – del 1

by 21/07/2010

Der er rigtig meget at sige om Assistens Kirkegård på Nørrebro, og derfor bliver dette første del af mange om det smukke sted.

I dag har jeg travet Assistens Kirkegården tynd for at finde Michael Strunge og Dan Turéll. Jeg skrev opgave om begge fantastiske herrer i gymnasiet, og hver gang har jeg følt mig godt tilpas i deres selskab. Jeg fandt begge gravsteder, sidstnævnte med hjælp fra venlig fransk herre. Han stoppede mig og fortalte, at jeg skulle skynde mig indenfor, da det snart ville begynde at regne. Og er der noget fritidsmetrologen Louise Taarnhøj har styr på, så er det vist vejret. Jeg kunne berette, at nej, det begynder først at regner i aften omkring kl. 21.00 – det kan jeg mærke. Desuden skulle jeg finde Dan Turélls grav, og det var mig meget magtpåliggende ikke at gå, før det var gjort. Men han måtte da gerne gå med mig. Og så startede en halv times samtale mellem gravsten og solbadende par, mens vi søgte efter forfatterens sidste bolig. Franskmanden mente, at hvis vi alle snakkede sammen, også fremmede mennesker, så ville verden være et bedre sted. Vi udvekslede livshistorier og meninger og sagde farvel på Kapelvej. Og det må være dagens oplevelse. Og opfordring: Tag en snak med en person, du ikke kender!

God onsdag,
Louise

1 Comment so far

Jump into a conversation