Bo Bech Arvin | Københavnersnuden #419

0
561
LoveCopenhagens Københavnersnude Bo Bech Arvin sanger i Falderebet

Ugens Københavnersnude er sanger og sangskriver, musiker og producer, Bo Bech Arvin. Han driver en række projektstudier og øvelokaler i København, som han udlejer til vækstlaget. Derudover er han hovedsangskriver i de to bands Falderebet og The Reptones. Falderebet har netop udgivet deres nye album – ’En Dans På Roser’ – der er blevet utrolig flot modtaget af både publikum og anmeldere. Mød Bo Bech og hans København her.

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Bo Bech Arvin: Lige nu handler alt om mit band Falderebet, hvor jeg er sanger og sangskriver. Vi har netop udgivet vores 2. album – ’En dans på roser’ – så jeg bruger meget tid på at lave PR for albummet lige nu.

Vi har flere koncerter i kalenderen her i forsommeren, og til efteråret skal vi spille support for Magtens Korridorer på deres efterårstour. Mange timer går derfor også i vores øvelokale på Østerbro, så vi er klar til publikum på spillestederne.

LoveCopenhagens Københavnersnude Bo Bech Arvin spiller i bandet Falderebet
Fotocredit: Thorleif Ravnbak

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Bo Bech Arvin: Jeg bor med min dejlige familie i et hus på Amager – tæt ved Sundby metro. Jeg kommer oprindeligt fra Horsens, så jeg er jyde med stort ’J’. Jeg ville have forsvoret, at jeg ikke skulle ende med at slå rødder og stifte familie her. Men nu har jeg boet i København i næsten 25 år, og må sande, at det er her, jeg hører til.

Heldigvis er mit ’hood’ så almindeligt, at det kunne være et hvilket som helst parcelhuskvarter i Danmark – på trods af at der kun er et kvarter på cykel til Rådhuspladsen. Det giver mig en tryg følelse af provinsialitet, som er vigtig for mig. Ellers ender jeg let med at blive opslugt af storbyens insiterende puls.

Jeg bearbejder dog dagligt det faktum, at mine tre børn rent faktisk er indfødte ’københavnersnuder’. De parodierer mig ofte, når der kommer jyske gloser ud af min mund. Det sker hele tiden, skulle jeg hilse at sige. Min dialekt afslører øjeblikkeligt min oprindelse, og at jeg her medvirker i en rubrik, der hedder ’Ugens københavnersnude’ forekommer lettere surrealistisk.

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Bo Bech Arvin: Jeg går dagligt tur i Amager Fælled, som jeg nærmest betragter som min baghave efterhånden. Det er fantastisk, at en hovedstad som København kan tilbyde så stort et område med naturoplevelser for alle – med søer, enge, moser og naturliv – samtidig med at man kan høre Rådhusklokkerne i det fjerne.

Selvom jeg har flere faste gåture og ruter, som jeg kender ud og ind, så lykkes det mig stadigvæk at fare vild en gang imellem – hvilket er herligt! Det er ofte på disse gåture at inspirationen til mine sangtekster kommer til mig – helt uden anstrengelser. I disse skønne omgivelser skulle man så tro, at der ville snige sig en masse idyl og romantik ind i mine sange til Falderebet. Men det har vi desværre til gode.

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Bo Bech Arvin: Som eksiljyde er jeg yderst sparsommelig, så derfor bryder jeg mig normalt ikke om, at bruge min penge på dyr caffe latte på smarte caféer. Men når jeg drikker kaffe i byen, så ender det næsten altid med at foregå på Ingolfs Kaffebar på Amager. Her er ganske amagerkansk, hvilket vil sige hyggeligt og uformelt, men det er også ret boheme-agtigt med flere skæve kunstnertyper blandt klientellet. Det er lige noget for mig.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Bo Bech Arvin: For mig er det italienske køkken det ypperligste, bedre end alle andre – inklusiv det franske. Og siden jeg flyttede til Amagerbro kvarteret i 2005, er jeg kommet på Ristorante Rimini, der ligger netop i det kvarter. Rimini er Amagers ældste italienske restaurant, og der er en dejlig uformel og hyggelig stemning. Maden er god og ekstremt budgetvenlig, så man kan sagtens tillade sig selv at spise der flere gange om ugen, uden at privatøkonomien styrter i grus. Der er masser af gode og langt mere fancy italienske restauranter i København, men jeg vender altid tilbage til Rimini.

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Bo Bech Arvin: Det er yderst sjældent, at jeg fester ude i byen. Når jeg er ude i festligt lag, så er det som regel, når jeg selv har spillet en koncert eller er til andres koncerter. En øl backstage med bandet bliver ofte til mange flere, når vi efter at have forladt scenen er selvfede og taler om, hvor gode vi er!

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Bo Bech Arvin: Jeg inspireres især til livekoncerter på de mange fantastiske spillesteder, som vi har i byen. En af de helt store fordele ved København er, at hovedstaden tiltrækker et enormt bredt udvalgt af nogle af de bedste bands og solister, som kloden kan byde på.

Royal arena er en imponerende ny venue, men jeg foretrækker de mindre og mere traditionelle spillesteder i byen, som Vega, RUST, Stengade og Hotel Cecil. Hotel Cecil er et fantastisk sted at opleve livemusik, og jeg har selv spillet der med Falderebet to gange, hvilket var en stor oplevelse.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Bo Bech Arvin: Hårdt presset må mit yndlingssted i København være Alléenberg – aka Psykopaten – på Frederiksberg. Jeg sætter mig altid ved klaveret og spiller det, som folket forlanger. På den måde bliver jeg løbende fodret med fadøl og får en gratis aften i byen. Jeg elsker at påtage mig rollen, som ’human dukebox’ på dette – efter min mening – legendariske værtshus.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Bo Bech Arvin: Jeg lejede for nogle år tilbage en GoBoat fra Islands Brygge sammen med mine søskende og min far. Jeg har to søstre, der også begge bor herovre, og vi har tradition for at invitere en af vore forældre på en forkælelsestur til hovedstaden som en årlig fødselsdagsgave.

Solen skinnede fra en skyfri himmel, mens vi sejlede rundt i kanalerne – forbi Børsen, Operaen, Skuespilhuset, etc. Jeg har altid troet, at kanalrundfart var en småborgerlig oplevelse for turister, men det var en stor oplevelse at se de smukke og historiske bygninger fra dette perspektiv. Jeg blev både stolt og imponeret over vores dejlige hovedstad, og selv min far, der normalt ikke kan komme tilbage til Horsens hurtigt nok, var småforelsket i byen den dag!

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Bo Bech Arvin: Det var, da jeg i 2010 blev gift med min kone i Christians Kirke på Christianshavn. Kirkerummets indretning er meget speciel, hvor tilhørerpladserne er arrangeret næsten som i et teater. Det er simpelthen den smukkeste kirke. Præst Flemming Pless sagde nogle bevægende ord, og min mor og søskende sang i kirken. Der var ikke et øje tørt!

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Bo Bech Arvin: Falderebet spiller koncert på RUST lørdag den 17. september kl. 20.00. Det er utvivlsomt Danmarks bedste rockband, så det kan jeg helt objektivt anbefale uden at rødme. Nemlig ja. Ahem…

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Bo Bech Arvin: ’Elskede at drømme, drømmer om at elske’ af Peter Sommer.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Bo!