Bøger du skal læse denne sommer

0
371
Danskerne køber bøger som aldrig før, og hvor er det dejligt, når man som jeg nyder at begrave mig med en bog og lukke alt andet ude for en stund. Om du er til den gammeldags papirform eller den moderne lydbog, er jeg ligeglad med. Men de her bøger er værd at få fat på, hvis du vil underholdes og uddannes, mens du slapper af.

 

SLUK – Imran Rashid

Jeg har anbefalet denne bog før, men jeg gør det igen, for jeg har ikke helt selv fundet ud af, hvordan man slukker for mobilen og er lidt mere til stede. Hvis du også føler trang til at tjekke din telefon hvert femte minut, og hvis du opfatter dette som et problem, så skynd jeg at købe denne bog. Vores konstante online adfærd ændrer nemlig hjernen, men du kan godt vænne dig af med det igen.

DØDEVASKEREN – Sara Oman

Sara Oman har været meget i medierne, efter hun udgav denne bog sidste år. Den beskriver nemlig et muslimsk miljø som et langt mareridt for kvinder, som ikke har nogen som helst former for rettigheder. Meget spændende, meget barsk.

HÅB – Kristian Leth

Er du én af de mange, der føler, at fremtiden virker lidt håbløs? Så sæt dig godt tilrette i selskab med Kristian Leth og hans nye bog, Håb – et forsvar for fremtiden. Kristian skriver blandt andet, at det er blevet umoderne at være optimistisk, og at det ligefrem bliver afkodet som at være naiv. Men der er gode grunde til at se frem til fremtiden.

Bogen er en poetisk og personlig, men også konkret beskrivelse af, hvorfor vi må og skal udskifte frygt med håb – og så forklarer han, hvorfor vi har grund til at være mere optimistiske nu end nogensinde før!

SOM ET MULDYR DER BRINGER FLØDEIS TIL SOLEN – Sarah Ladipo Manyika

Denne historie fangede mig med det samme. Den er rørende, finurlig og smuk, med skiftende fortællere, så man får historien set fra alle implicerede personer.

Den er en hyldest til livet, en kærlighedserklæring til litteraturen, som fylder meget i bogen – den ligefrem binder bånd mellem mennesker. Stor anbefaling.

UDSPRING OG TREKANT – Mikkel Jønsson

Mikkel Jønsson har begået to romaner med samme hovedrolleindehaver, Maria, der er i midten af livet og har lidt svært ved at finde ud af, hvor hendes ægteskab er på vej hen. Det er en fortælling, som de fleste i faste parforhold nok kan nikke genkendende til – og så er bøgerne både sjove og sexede. To strandbaskere til et par timer under den åbne himmel!

MÆND VISER MIG DERES PIK – Caroline Hainer

Denne bog havde jeg med på Marrakech, hvor jeg læste i den, når som helst jeg kunne komme til det. Herligt, når ingen vidste, hvad titlen var.

Det er en både sjov, spændende og lidt foruroligende gennemgang af tidernes fokusering på mandens penis. Og hvorfor så mange mænd sender billeder af den i erigeret tilstand.

Forfatteren Caroline Hainer er en svensk journalist, og hun har virkelig været i gemmerne for at finde frem til, hvordan penissens betydning har udviklet sig historisk og kulturelt. Her ligger svaret nemlig muligvis begravet om, hvorfor mange af os kvinder ind imellem modtager dickpics uden at have bedt om det.

NORWEGIAN WOOD – Haruki Murakami

Murakami er en af mine yndlingsforfattere; fabulerende, syret og altid med fokus på karraktererne. Det vil sige, at der sjældent er et særligt højt tempo i hans bøger. Til gengæld er der altid et meget interessant persongalleri. Denne er ingen undtagelse.

Da jeg for nogle år siden spurgte folk omkring mig, hvilke bøger af Murakami, jeg skulle starte med at læse som nybegynder, faldt svaret blandt andet på denne bog, som jeg nu faktisk ikke er helt færdig med endnu. Det, jeg allerbedst kan lide ved Murakami, er hans sprog. Det er som en dans henover papiret, og jeg glemmer alt om tid og sted. Det er bare en kæmpe stor fornøjelse at læse hans ord.

GOD LÆSNING I SOMMERFERIEN

/ Louise T