Boltens Food Court: Nyt madmarked i Boltens Gård

3
512
København er blevet et madmarked rigere! Boltens Food Court slår nu dørene op for helt nyt tre-etagers madmarked med 19 madboder og lækkerier fra hele verden. LoveCopenhagen var inviteret til pre-åbningen af Boltens Food Court, og det er helt sikkert kun det første af mange besøg – maden er i top, og det samme er stemningen.

 

Af Louise Bro

Boltens Gård har både haft sine glansperioder og tider som falleret hjemsted for famøse og berygtede klubber og barer, og nu venter en ny storhedstid. Den gamle baggård mellem Gothersgade og St. Kongensgade har nemlig fået et frisk pust af liv, en masse kærlighed og knofedt, og genåbner nu som Københavns nye madmarked, Boltens Food Court.

Boltens Gård og jordbærkage fra Hygge

Kulinariske oplevelser fra hele verden
Det er nogle yderst erfarne kræfter, som tidligere har drevet det storpopulære Papirøen (Copenhagen Street Food), der står bag det nye madmarked i hjertet af København. Og selvom det langt fra har de samme rå omgivelser som Papirøen, så bliver du absolut ikke snydt for hverken charme eller det samme store og varierede udvalg af madboder med både nationale og internationale lækkerier.

Selve madmarkedet er fordelt på tre etager, hvor der også er siddepladser til 300 spisende gæster. Og når vejret arter sig, er der også plads til flere hundrede ved bænke og borde i den hyggelige baggård, hvor du kan nyde både mad og drikkevarer under parasoller, lyskæder og varmelamper. Der er 19 madboder, og det kræver helt sikkert mange besøg, før du får smagt dig igennem de mange kulinariske oplevelser. Marokkansk, indisk, kinesisk, mexicansk, græsk, fransk, amerikansk, dansk og italiensk er blot nogle af de verdenskøkkener, du skal igennem – og hver af de 19 madboder har adskillige velsmagende retter. Du kan bl.a. mæske dig i grillet fladbrød og gyros, pulled duck, bento, tacos, wok, tarteletter og smørrebrød, burger, fish’n’chips, pizzaslices, brasiliansk grill og kylling på rotisserie. Omgivelserne har så meget charme, og selvom det ligger et stenkast fra travle Kongens Nytorv, så er der overraskende stille i baggården. Det gør det også til det ideelle sted at nyde morgenkaffen, en god frokost, eller en drink og snack inden turen går videre i byen. Medmindre du bliver hængende til et par drinks, og det er slet ikke være utænkeligt!

Græsk fladbrød og gyros fra the Fat Greek

Gennemrenoveret fra inderst til yderst
Det er måske svært at forestille sig, hvordan Boltens Gård skulle kunne huse et madmarked. I hvert fald hvis du ligesom mig, kun har tågede erindringer fra den tid, hvor baggården primært lagde dansegulv til nogle af byens mest famøse og berygtede klubber og barer. Personligt har jeg kun svage erindringer om et par ture med elevatoren op til NASA, og uanset om du var gæst dér, på Kulørbar, High Voltage eller andet, så har du måske ligesom mig kun ganske slørede erindringer om din vaklende gang i den gamle brostensbelagte Baron Boltens Gård. Jeg har i hvert fald ikke formået at kigge rundt i de sene nattetimer og se, hvor fin den gamle gule baggård rent faktisk er.

Ifølge en af aktørerne bag Boltens Food Court, Nik Kongsø var gården et nedslidt hul – et hul der ikke må ligge på en så god og central placering. Derfor er der gennem mange måneder blevet lagt både knofedt, penge og kærlighed i at restaurere hele molevitten fra inderst til yderst, og nu står det tidligere Industriens Hus og de omkringliggende baggårdshuse med gul bindingsværksfacade smukkere end nogensinde. Udover madmarkedet byder den genåbnede Boltens Gård også på en champagnebar, en café, et selskabslokale og et kontorhotel. Der er al mulig god grund til at smutte forbi Boltens Food Court og gå på opdagelse i de mange kulinariske oplevelser og nyde en hyggelig eller festlig stund i den atmosfærefyldte og historiske baggård.

Læs mere om Boltens Food Court og åbningstiderne her.

/ Louise Bro

3 COMMENTS

Comments are closed.