Mika Wulff | Københavnersnuden #228

0
329
Ugens Københavnersnude er en foretagsom kvinde, der ved en hel del om desserter og mad. Hun udgiver sit eget bagemagasin, Lækkerier, som du kan finde rundt omkring i byens kiosker og butikker – og så laver hun adskillige dessertevents rundt omkring i Danmark. Vi er glade for, at den inspirerende kvinde har lyst til at dele sit København med os i dag.
LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
MW: Jeg udgiver mit bagemagasin “Lækkerier”, skriver på en kogebog og planlægger en masse dessert-events – bl.a. vores årlige langbordsdessertmiddag i Torvehallerne, som vi de seneste tre år har afholdt sammen med Søllerød Kro.
LC: Hvor bor du?
MW: Jeg bor på Frederiksberg.
LC: Hvor går du tur?
MW: Jeg går tit ad Frederiksberg Allé, fordi jeg bor på en sidegade til den, og fordi den er pæn. Og så går jeg rigtig meget i Frederiksberg Have, Søndermarken og på alle de lokale legepladser – de bedste ligger på Vesterbro.
LC: Hvor drikker du kaffe?
MW: Jeg kan ikke rigtig finde ud af at drikke kaffe, selvom jeg har prøvet. Men jeg elsker te og tager min te lige så alvorligt, som kaffedrikkere tager deres kaffe. Jeg hænger ud på Ipsen & Co på Gammel Kongevej og Karmaman og Promenaden på Frederiksberg Allé, fordi de er hyggelige og lokale. I indre by er der god te hos Sing Tehus og WinterSpring.
LC: Hvor spiser du?
MW: Pyha, det kunne blive en lang liste. Et par af mine favoritter er fransk på Melée, italiensk på Italo Disco, alt på Barr, pizza på Bæst, smørrebrød på Palægade og Selma, burgere hos Gasoline, is hos Østerberg, og sidst men ikke mindst min favoritkage “cannelés de bordeaux” hos Dessertdragen i Sankt Peders Stræde.

LC: Hvor fester du?
MW: Jeg tager en slapper fra bylivet i disse år og fester hos venner til deres fødselsdage og bryllupper og den slags.
LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
MW: Jeg bliver altid glad når jeg cykler over Knippelsbro. Og Skt. Thomas Plads i starten af Frederiksberg Allé er virkelig flot. Og Værnedamsvej er hyggelig. 
LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
MW: Nu er det jo forår, og så bliver man forelsket i byen på dagligt plan. Elsker den der følelse af, at folk vågner op fra deres vinterhi og går bananas, når de første solstråler rammer os og flytter livet udenfor.
LC: Hvad er dit bedste minde om København?
MW: At være på ferie hos min farbror på Vesterbro som barn. Jeg elskede at gå på Café Sonja, som lå i Saxogade dengang, og bestille pitabrød og et glas mælk, og at man bare kunne gå ned og tage bussen uden at kigge på køreplanen først, fordi der gik mere end én bus i timen, det var seriøst eksotisk. Eller måske at ankomme med alt mit habengut til mit helt eget deleværelse i en lejlighed på Istedgade som 18-årig og blive københavner.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
MW: En tur igennem byen på Christianiacykel i solskinsvejr er noget af det bedste. Ellers en tur på SMK, en havnrundfart, en koncert på Vega eller en dukkert i havnen.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
MW: Bedre fantasi, når det kommer til alle de nye bygninger, der spirer frem overalt i byen.
LC: Dit soundtrack til byen?
MW: Alt med Mikael Simpson. Han var soundtracket til mit første år tilbage i København, for snart rigtig mange år siden, hvor jeg blev genforenet med byen efter en afstikker til London på 7 år.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Mika. 
GOD SØNDAG!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here