Burgerfest hos XO Burger, Frederiksberg

0
319

XO Burgers & Steaks, som du måske kender fra Axeltorv, har netop åbnet en restaurant på Gammel Kongevej. Vi var inviteret til middag i torsdags for at teste menukortet.

Er du fast læser af bloggen, ved du, hvor glade vi er for mad – i alle afskygninger. Vi elsker både fin gourmet, afslappet takeaway og hjemmelavede makrelmadder fra Netto. Og har du dykket grundigt ned i afsenderne af vores madindlæg, har du nok lagt mærke til, at Ditte ofte går efter enten burger eller Michelin, hvor Louise har travlt med at turnere rundt på byens mange restauranter i mellemprisklassen.

IMG_6991

Needless to say – vi blev meget glade, da invitation til XO Burgers & Steaks havnede i indbakken. Ikke mindst med udsigt til ikke at skulle nøjes med en enkelt burger til aftensmad, men burger i flertal. We love it! Det er nemlig sådan, at du hos XO Burgers & Steaks kan få ret mange forskellige burgere, men for at gøre det nemmere for vægelsindede sjæle og selvudnævnte burger-entusiaster at vælge, kan man få en selektion af tre af deres burgere i miniversion. Så er valget mellem de mange forskellige burgere ikke helt så svært.

IMG_6994

Variationerne af burgerne er spændende, og fælles for dem alle er, at deres hakkebøffer er økologiske. Derudover er deres amerikanske steaks fra Omaha, Nebraska og certificeret hormonfrie. Og stadig til priser, der er til at betale. Fik vi sagt, at vi var begejstrede?

Nu er du sikkert nysgerrig efter at vide, hvad der er i burgerne udover brød og bøf – og vi kan da nævne vores favoritter, som på aftenen blev:

Roquefort med – of course – roquefortost og karameliseret skalottelæg og XO Special med manogchutney, løgkompot, gratineret Philladelphia-ost og sprød bacon.

IMG_6992

Udover burgerudvalget er side orders værd at fremhæve. Der er de klassiske tilvalg som pommes frites, onion rings, salat og Mac’n’Cheese – men du kan også vælge franske ærter med bacon, dadler med bacon og greasy fries (fritter fyldt med ost – hell yeah!!!!) Stort bifald fra de selvudnævnte ostepiger! De mangeartede dips, som eksempelvis cheddarmayo, trøffelmayo, limemayo og aioli, er i øvrigt hjemmelavede efter egne opskrifter og i den grad lækre.

IMG_6995

Drinkskortet indeholder også meget klassiske valgmuligheder, som øl, vand, vin og drinks – og naturligvis kaffe til desserten. Det var torsdag, så vi gik direkte efter vino – et glas Sauvignon Blanc (Pennautier) fra Frankrig til Ditte, og et glas Zinfandel (Backhouse) fra Californien til Louise.

Vi havde egentlig tænkt os, at vi skulle have dessert, men vi var simpelthen så mætte, at der ikke blev plads til hverken tre gange mini Créme Bûlée eller american cheese cake. Men det skal vi prøve næste gang.

IMG_6998

XO Burgers & Steaks er det perfekte middagssted på en hverdag – du får gode burgere til prisen, betjeningen er venlig, og atmosfæren er afslappet. Med andre ord er der plads til at hyggesnakke over en afslappet, men lækker middag, der kan byde vpå mere, end du normalt kan forvente på en restaurant, der slår sig op på burgere.

Og som en sidste anbefaling: Når du besøger XO Burgers & Steaks, så slip dig selv løs på side orders og dips – det er seriøst en oplevelse værd. Også selvom du har ondt i maven af mæthed efterfølgende. It’s worth it!

/The Burger Squad
Ditte & Louise