I’m A Kombo | Københavnersnuden #81

0
340
I denne uge får du snude i flertal, da vi har fået de kreative og dygtige herre bag I’m A KOMBO, Lasse Askov og Bo Lindegaard, til at dele deres København med os. De to har gennem de sidste mange år stået bag nogle af byens mest innovative madkoncepter og oplevelser, som har givet københavnerne nye bekendtskaber – smagsmæssigt som menneskeligt. Vi håber derfor, at du er sulten efter af få deres bedste tip til byen, hvor de bl.a. guider til flere restaurantbesøg på den samme aften. Læs også om, hvad du kan se frem til i deres multirum Nibble i Kødbyen, hvor de lufter deres hunde og ikke mindst drikker deres kaffe.

LC: Hvad pusler I med for tiden?

I’M A KOMBO: The Social Act! 2 gange årligt (februar og oktober) åbner vi dørene op til vores butik Nibble, rydder op på kontoret og i køkkenet, omdanner lageret til spiserum og inviterer gæster forbi til prøvespisning af vores nye kreationer og et indblik i vores udvikling. På den måde sørger vi for at holde tempo i vores innovation og giver Københavnerne en mulighed for en unik og smagfuld oplevelse. 

LC: Hvor bor I?

I’M A KOMBO: Bo bor på Vesterbro og Lasse på Christianshavn.

LC: Hvor går I tur?

I’M A KOMBO: I Søndermarken med Lille Lars (Bo’s hund) og på Voldene med Keyser (Lasses hund).

LC: Hvor drikker I kaffe?

I’M A KOMBO: PROLOG! I forbindelse med Nibble er vi netop nu ved at lægge sidste hånd på vores nye kaffebar, Prolog. Da vi åbnede Nibble for et par år siden var hensigten at få skabt et kreativt samlingspunkt, men vi kom aldrig rigtigt i mål, da det var tungt at drive. Vi havde simpelthen for travlt i køkkenet. Nu har vi så indgået et samarbejde med to talentfulde baristaer og givet dem chancen for at prøve deres visioner af i vores lokaler. Et slags ‘artist in residence’ eller ‘shop n shop’ (om du vil) inspireret koncept, hvor vi forhåbenligt kan videregive noget af vores erfaring og få styrket vores nye venners profil. Det er planen, at Prolog har kaffe på kanden et år frem i Nibble. 

LC: Hvor spiser I?

I’M A KOMBO: I vores madkoncepter er ‘sceneskift’ et af vores vigtigste redskaber. Der findes simpelthen ikke en bedre måde at holde gang i et selskab på. Det vil sige, at du aldrig for lov til at kede dig. Sidemanden skiftes ud og lokalet ændre karakter. Det overfører vi også, når vi spiser ude, og det er ikke uvant, at vi besøget tre-fire restauranter på en aften. Det er super sjovt. Prøv fx. at starte din næste tur i byen med østers og bobler på Fiskebaren, En hjemmelavet hotdog med det hele hos John Hotdog Deli og tilsidst dessertkortet rundt på Geist – den tur tog vi ,og det gav rigtig god mening! 

LC: Hvor fester I?

I’M A KOMBO: Sunday hos vores gode venner og gamle Congo partnere. Altid gang i den og løssluppen stemning.   

LC: Hvor inspireres I?

I’M A KOMBO: Vi finder inspiration i alt og alle steder. Det kan være, når vi rejser rundt i verdenen og laver mad, eller når vi handler ind i Netto. Men ofte indledes den kreative process på Google. Her kan man få smidt det hele i nakken, og hvis man tager de rigtige briller på, og kigger de rigtige steder, kan man hurtigt skabe ideer. Innovation er vel i sidste ende bare gengivelser med et personligt twist. 

LC: Hvad er jeres yndlingssted i København?

I’M A KOMBO: Hver ting til sin tid og et et sted forbliver sjælendt det bedste. Men Kødbyen, hvor vi tilbringer de fleste af vores timer, er klart en favorit. Her er vi endelig ved at være fuldtallige og efterhånden ved at have fået opbygget et lokalsamfund, som klæder stedet godt. Ellers nyder vi begge at tilbringe vores fritid på lokale kaffebare – Skyler’s Next Door i pisserenden er en af favoritterne. 

LC: Hvor har I sidst følt jer forelsket i København?

I’M A KOMBO: De dage i løbet af denne omskiftningsperiode, vi netop nu oplever, når solen kigger frem, får altid gang i forventningens glæde. KBH rock’er i solskin. 

LC: Hvad er jeres bedste minde om København?

I’M A KOMBO: Et hovedspring i kanalen ved Bryggen en lun sommeraften skaber altid gode minder.

LC: Selvom København er fantastisk, har I nu mulighed for at tilføje den ene ting, som I synes, byen mangler – hvad er det?

I’M A KOMBO: Vi kunne godt bruge lidt mere ydmyghed, engagement og en bedre kvalitet, hvad service angår. Service er et mellemrum, alle skal igennem, og aldrig tager seriøst. Det er sgu’ for ofte, at man skal høre om dårlige oplevelser, når man snakker med sine udlandske gæster – og det er en skam! Nogle federe middelklasse hoteller at booke dem ind på ville også være på plads.

LC: Jeres bedste mad-oplevelses-tip til byen?

I’M A KOMBO: Se ‘hvor spiser vi?’ … – det går aldrig galt. Men hvis du kan få bord skuffer Noma aldrig. Altid på forkant og helt sin egen. Bon Appetit! Og glem ikke The Social Act der åbner og lukker to gange årligt oftets i februar og oktober… 

Tusind tak til Lasse og Bo – både for jeres konstante tiltag til fornyelse af vores smagsoplevelser i byen samt indblik i jeres københavnerliv.

Rigtig god søndag!