JULE BUCKET LIST 2017

1
456
Der er især to tidspunkter på året, hvor byen får mit hjerte til at smelte. Næsten intet slår den følelse, når foråret kommer, og alle tager ud for at fange solen og nyde byen. Så bliver jeg helt forelsket i København – en følelse jeg tror, at de fleste københavnere kender til og går rundt og savner i den kolde tid.
Men der er altså også noget fuldstændig magisk over København i julen! Jeg synes, at byen er noget af det fineste, når der er julepynt i alle gaderne, og det summer af travlhed på den hyggelige måde. Så selvom det er virkelig koldt uden for, så har jeg tænkt mig at trodse kulden og begive mig ud for at bruge byen sammen med mine venner, kollegaer og familie i december. Derfor har jeg lavet en ’Jule Bucket List 2017’ med 24 ting, som jeg godt kunne tænke mig at opleve i København.

#1 RITA BLÅ’S JULELOPPER

I weekenden er der Rita Blå’s Julelopper i Kulturhuset Indre By, som ligger lige i smørhullet mellem Vesterbro og Nørrebro på Charlotte Ammundsens Plads. Her kan man købe fine gaver til sig selv eller andre. Jeg glæder mig til at kigge efter fine genbrugsfund og andre ting lavet med kærlighed af kreative sjæle og iværksættere.

HVAD: Decemberudgaven af Rita Blå’s Lopper HVOR: Charlotte Ammundsens Plads 3, 1359 København HVORNÅR: Den 2. & 3. december, kl. 12.00 – 17.00 PRIS: Gratis

In English: At ‘Rita Blå’s Julelopper’ you can buy nice presents for yourself or others. I look forward to go shopping for secondhand items and other things made with the love by creative souls and entrepreneurs.

 

#2 GLØGGRUNDFART I KØBENHAVN

Yes – den er god nok. Hey Captain har fundet på en simpel men genial idé! De har nemlig givet den traditionelle kanalrundfart det pift, der skal til for, at man får lyst til at tage på sejltur i vinterkulden: Gløgg. I december kan man således sejle rundt i kanalerne med masser af varm gløgg i koppen, mens man oplever København fra vandsiden. Jeg er virkelig kuldskær, men båden har kaleche, og der er masser af tæpper ombord. Jeg synes derfor, at gløggrundfart lyder som en alletiders idé, og det er helt sikkert noget jeg skal prøve af i december.

HVAD: Gløggrundfart hos Hey Captain HVOR: Kanalerne HVORNÅR: December PRIS: 200 kr.

In English: In December, Hey Captain is give the traditional canal tour a Christmas twist, when they offering mulled wine on the boat trip in order to keep you warm.

 

#3 JULEDAGE I JÆGERSBORGGADE

Den første weekend i december er det tid til det årlige julemarked i Jægersborggade. Her kan man bl.a. købe flotte kaktusser, lækkert kunsthåndværk og dejlig mad.

HVAD: Jul i Jægersborggade HVORNÅR: Den 2. & 3. december, kl. 10.00 – 16.00 HVOR: Jægersborggade 2200 København N PRIS: Gratis

In English: During the first weekend of December, it’s time for the annual Christmas market in Jægersborggade.

 

#4 JULETRÆET PÅ RÅDHUSPLADSEN TÆNDES

Den 3. december tændes det store, flotte juletræ på Rådhuspladsen. Jeg synes, det er en hyggelig gammel tradition, og jeg vil helt sikkert tage forbi i løbet af december for at se det enorme træ.

HVAD: Juletræet tændes på Rådhuspladsen HVOR: Rådhuspladsen 1550, København V HVORNÅR: Den 3. december kl. 16.00 – 16.30 PRIS: Gratis

In English: On the 3rd of December, the huge Christmas tree on the town hall square is lit.

 

#5 JUL I TIVOLI

Jul i Tivoli er på mange måder lidt af københavnerklassiker og en helt fast juletradition i min familie. Der er op mod en million lyspunkter aktiveret til jul i Tivoli, hvilket gør det til en magisk oplevelse at gå rundt i den gamle forlystelsespark, når mørket falder på. Selvom det er en kold fornøjelse vil jeg anbefale dig at prøve Himmelskibet, så du kan se alle lysene i haven oppe fra og nyde den smukke udsigt over København.

HVAD: Jul i Tivoli HVOR: Vesterbrogade 3, 1630 København V HVORNÅR: December, kl. 11:00 – 23/24.00 PRIS: 120 kr.

In English: Christmas in Tivoli is a true Copenhagen classic. It’s a magical experience to see the Gardens sparkling with just about one million beautiful Christmas lights.

 

#6 ELMEGADES JULEMARKED

Elmegade bliver spæret af for gennemkørsel og pyntet op med juletræer – og så er der julemarked. Jeg synes at Elmegade er en af de hyggeligste gader på Nørrebro, og den er bestemt ikke mindre hyggelig, når den er fyldt med boder og juletræer! Derfor har jeg tænkt mig at tage et smut forbi og kigge efter gaver.

HVAD: Julemarked på Elmegade HVOR: Elmegade, 2200 København N HVORNÅR: Den 9. december, kl. 10.00 – 17.00 PRIS: Gratis.

In English: Elmegade is blocked off from traffic and decorated with lots of Christmas trees for the annual Christmas market.

 

#7 VEGANSK JULEFROKOST PÅ HARBO BAR


Den 9. december er jeg klar parat på julestemning a la Harbo bar, når de serverer hjemmelavet vegansk julemenu uden and og gris, men med kål, karry, kanel og snyde foie gras. Der vil også være live performance.

HVAD: Vegansk julefrokost på Harbo bar HVOR: Blågårdsgade 2, 2200 København N HVORNÅR: Den 9. december, kl. 11-17: Mad. Kl. 17: Performance

In English: On the 9th of December, you can enjoy homemade vegan Christmas menu and performance at Harbo bar.

 

#8 BYVANDRING MED LUFFE FRA GADENS STEMMER

Det har altid fascineret mig, hvordan så mange mennesker kan bo så tæt på hinanden og alligevel leve så vidt forskellige liv. Jeg er nysgerrig på anderes perspektiver på byen. Og derfor vil jeg tage på en byvandring i julen sammen med Gadens Stemmer. På turen vil Luffe vise Nørrebro fra en socialt udsat-vinkel og dele sin livshistorie som tidligere hjemløs og misbruger i København. Arrangementet er en del af Nørrebrofestivalen 24 Dage Med Kultur.

HVAD: Byvandring HVOR: Nørrebro HVORNÅR: Den 11. december, kl. 16.00 – 17.30 PRIS: 100 kr.

In English: On the 9th of December, you can go on a guided City Walk through Nørrebro and experience the city from a different perspective, when Luffe tells about his former life as a homeless in Copenhagen.

 

#9 MAKERSHIRT – JULEVÆRKSTED

Da jeg lavede research til min ’Jule Bucket List 2017’ blev det klart for mig, at en af mine venner eller familiemedlemmer godt kan begynde at glæde sig til en hjemme-kreeret-julegave i år! Makershirt har nemlig fundet på et genialt koncept. Idéen går ud på, at man designer sit helt eget unikke t-shirt-tryk ud af folie og derefter trykker det på en t-shirt. Man laver dermed en selv-designet, selv-produceret og helt unik t-shirt – eller noget helt andet. Jeg har uden tvivl tænkt mig at slippe kreativiteten løs og lave DEN (U)PERFEKTE JULEGAVE, til en jeg holder af!

HVAD: Makershirt – Juleværksted no. 2 HVOR: Hejrevej 34 D, st. tv. 2400 København HVORNÅR: Den 12. december, kl. 16:00 – 20:00 PRIS: Man betaler for de materialer, man trykker på.

In English: At Makershirt you can go DIY-crazy and create your own unique Christmas presents.

 

#10 LUCIA I KAJAK

Den 13. december lyser og synger over 300 kajakker Københavns Havn op i et flydende Lucia optog, når de sejler gennem kanalerne. Denne stemningsfulde begivenhed er et absolut must på min ’Jule Bucket List 2017’!

HVAD: Luciaoptog i Kajak HVOR: Københavns Havn HVORNÅR: Den 13. december, kl. 16.30 – 19.30 PRIS: Gratis

In English: Watch while more than 300 kayaks light up The Harbour of Copenhagen in a floating Lucia parade.

 

#11 JULEFROKOST DRAG EXTRAVAGANZA

En af grundede til, at jeg er stor fan af december er alle julefrokosterne – er der noget bedre end at samle vennerne til fest og ballade? – Meeen det kan godt være en anelse hårdt at stå med oprydningen dagen derpå. Og det ved folkene bag Absalon Kirken, der indleder deres invitation til Julefrokost med Drag Extravaganza med sætningen: ’Er du også træt af at lægge røv og hjem til det store julegilde?’. Hvis du kan nikke genkende til problemstillingen er det måske slet ikke en tosset idé at tage venner og veninder under armen og tilbringe julefrokosten i selskab med Nicholas Nybro og Nissepigerne Chantal Al Arab, Jumbo Jette og Athena Lady. Det har jeg tænkt mig!

 HVAD: Julefrokost Drag Extravaganza i Absalon Kirken HVOR: Sønder Blvd. 73, 1720 København V HVORNÅR: Den 9. & 16. december, kl. 18:00 – 02.00 PRIS: 200 kr.

In English: Christmas is an excellent excuse for gathering your friends for a party. But if you are already exhausted by the thought of hosting it then ‘Absalon Kirken’ has the solution. They are inviting you and your friends to a Christmas lunch party with Drag Extravaganza.  

 

#12 HØJBRO PLADS JULEMARKED – CURRYWURST

Julen handler for mig ikke kun om at prøve nye ting, men også om hyggelige traditioner.
Jeg kommer ikke på Højbro Plads Julemarked, fordi jeg synes, at det er et must at opleve selve markedet. Jeg kommer der for deres currywurst. Du synes måske, det lyder ulækkert. Jeg ved, det er det. Ikke desto mindre tager jeg en for holdet hver december, når mine Berlin-glade kollegaer, lader kærligheden sejre i had-kærligheds-forholdet til currywursten og insisterer på, at frokosten bliver byttet ud med tysk julepølse og håndbajer på Højbro Plads. Det er måske ikke den lækreste juletradition, men det er så hyggeligt!

HVAD: Højbro Plads Julemarked HVOR: Højbro Pl., 1200 København HVORNÅR: December, åbningstider varierer PRIS: Gratis.

In English: I you fancy eating German specialities the the Christmas market at Højbro Plads is the place to go.

 

#13 FAR TIL FIRE I BYEN – TIL JULEBAL I NISSELAND, CINEMATEKET

Jeg har ikke set ’Til julebal i nisseland’, siden jeg var barn. Filmen fra 1956 er en af de helt store danske juleklassikere, og jeg glæder mig allerede til et hyggeligt gensyn med Lille Per og yndlingselefanten Bodil Kjer i Cinemateket!

HVAD: Far til fire i byen HVOR: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K HVORNÅR: Den 16. december, kl. 14.00 PRIS: 80 kr.

In English: ’Til julebal i nisseland’ is an old Danish movie and a Christmas Classic, which you can watch at Cinemateket in December.

 

#14 JULEBAZAR I ABSALON

I jagten på at finde et mindre turistet julemarked i København, har jeg besluttet mig for at prøve Julebazaren i Absalon Kirken i år. Her kan man finde alverdens julegodter, håndlavet julepynt, kunsthåndværker, hjemmestrikkede ting og spiserier. Jeg ved ikke med dig, men jeg synes det lyder virkelig hyggeligt!

HVAD: Julebazar i Absalon Kirken HVOR: Sønder Blvd. 73, 1720 København V HVORNÅR: 2. & 16. december kl. 10:00 – 15.00 PRIS: Gratis

In English: If you are on the search for a less touristy Christmas Marked try the Christmas Bazar in the Church of Absalon situated at Vesterbro.

 

#15 MANDAGSHYGGE MED ÆBLESKIVER PÅ GRO SPISERI

I december måned holder Gro Spiseri mandagshygge med æbleskiver på tagtoppen.
De serverer 5 forskellige hjemmelavede æbleskiver; tre salte og to søde – og så får man også en varm kop mad og glögg at varme sig på. En af de salte æbleskiver er med kød, én med fisk og én vegetarisk. Det foregår i drivhuset – eller rundt om bål. Og jeg gider godt at bruge min mandag aften på at spise hjemmelavede æbleskiver under åben himmel!

HVAD: Æbleskiver på Gro Spiseri HVOR: Æbleøgade 4, 2100 København Ø HVORNÅR: Den 4., 11. og 18. december. PRIS: 175 kr. Billet her

In English: On Mondays in December, you can enjoy new interpretations of homemade pancake puffs at the rooftop restaurant ’Gro Spiseri’ under open sky.

 

#16 CHRISTIANIAS JULEMARKED

Christiania hævder at have Københavns mest eksotiske julemarked. Markedet, der omdanner Den Grå Hal til et eksotisk julehandelsmekka, har været en tilbagevendende begivenhed siden 70’erne. Julemarkedet er røgfrit, der er gratis adgang og levende musik hver dag. Jeg glæder mig til at gå på jagt efter julede ting fra fremmede destinationer på Christiania en dag i december.

HVAD: Christianias Julemarked HVOR: Mælkevejen 63, 1440 København K HVORNÅR: 9.- 20. december. PRIS: Gratis.

In English: Christiania claims to have Copenhagen’s most exotic Christmas market and it is definitely worth a visit.

 

#17 GLØGG PÅ D’ANGLETERRE

Traditionen tro lyser d’Angleterre Kongens Nytorv op med deres smukke jule-facade, som i år er en hyldest til hotellets stamgæst H.C. Andersen. Hver eftermiddag kan man nyde julestemningen på d’Angleterre, når de serverer eftermiddagsgløgg hele julen. Jeg kunne godt tænke mig at prøve Snedronningens hvide gløgg serveret med snebolde af marcipan og cognac, rullet i hvid chokolade og kokos. Man kan selvfølgelig også få traditionel rød gløgg med pebernødder – men jeg er fast besluttet på at afprøve den anden version.

HVAD: Eftermiddagsgløgg – d’Angleterre HVOR: Kongens Nytorv, 34. 1050 København K HVORNÅR: December, kl. 12:00 – 18.00 PRIS: 145 kr.

In English: At the iconic Hotel d’Angleterre, you can enjoy afternoon mulled wine – or gløgg as we Danes call it. I’m going for the White Christmas gløgg served with a snowball of marzipan, cognac, white chocolate and coconut.

 

#18 JULEFILM I BIFFEN – DADDY’s HOME 2

I december tager jeg altid en tur i biografen med min bror og kusine for at se en rigtig julefilm. I år stemmer jeg på Daddy’s Home 2 – udelukkende fordi Will Ferrell har hovedrollen!

HVAD: Daddy’s Home 2 HVOR: Biografer i København HVORNÅR: December PRIS: Ca. 100 kr.

In English: In December, I always go for a Christmas movie with my brother and cousin. This year we will watch Daddy’s Home 2 – only because Will Ferrell is playing the lead role.

 

#19 KLASSISK DANSK JULEFROKOST PÅ RESTAURANT KRONBORG

Jeg har flere gange fået anbefalet at prøve Restaurant Kronborg i julen, hvor de serverer en hjemmelavet, traditionel dansk julefrokost. I år tænker jeg, at det skal være!

HVAD: Julefrokost (smørrebrød) HVOR: Restaurant Kronborg, Brolæggerstræde 12. 1211 København K HVORNÅR: December – det kan være en god idé at bestille bord.

In English: At Restaurant Kronborg, they serve a recommended Danish traditional Christmas lunch that I would like to try this year.

 

#20 SKØJTEBANEN PÅ FREDERIKSBERG

Det er rigtigt mange år siden, jeg har stået på skøjter. Men i år har jeg besluttet mig for, at kaste mig ud i projekt Bambi på glat is. Det bliver helt sikkert ikke særlig graciøst. Men inderst inde glæder jeg til at få skøjterne på igen!

HVAD: Skøjtebane HVOR: Frederiksberg Runddel, 2000 Frederiksberg HVORNÅR: December, kl. 10/11.00 – 21.00 PRIS: 50 kr. for leje af skøjter

In English: In December, you can go ice skating at Frederiksberg Runddel.

 

#21 NØDDEKNÆKKEREN – DET KONGELIGE TEATER

Jeg kunne virkelig godt tænke mig at opleve ’Nøddeknækkeren’ på det Det Kongelige Teater. Jeg har lige været en tur i Operahuset og se ’Tryllefløjten’ i fornemt selskab af min mormor. Vi har aftalt, at den næste kulturelle oplevelse, vi skal have sammen, skal være på Den Gamle Scene. Derfor tænker jeg, at Nøddeknækkeren, som efter sigende skulle være juleballetten over dem alle, er et oplagt valg.

HVAD: Juleballet – ’Nøddeknækkeren’ HVOR: Kongens Nytorv nr. 9, 1017 København K HVORNÅR: December PRIS: 585 -760 kr.

In English: I would love to watch ‘The Nutcracker’ at The Royal Theatre with my grandmother. The ballet has become the number one classic Christmas piece, and it should be an amazing experience watching it on The Old Stage in Copenhagen.

 

#22 JULEØL PÅ CENTRALHJØRNET

På mit arbejde har vi en hyggelig tradition for at gå på Centralhjørnet og ønske hinanden glædelig jul over en kold øl, når vi lukker vores computere for sidste gang inden ferien.
Centralhjørnet har uden tvivl Københavns vildeste julepynt. Og igen i år har de holdt sig til en enkelt og på ingen måde prangende stil under mottoet: ’Det kan aldrig blive for meget’. På Centralhjørnet er der plads til alle, øllene er billige, og stemningen er kitsch. Den 100 år gamle homobar i midten af byen betragtes af mange københavnere som et lille stykke kulturhistorie. Baren er kendt for at gå ganske juleamok – og er et absolut must i december, hvis du ligesom mig er pjattet med julen!

HVAD: Jul på Centralhjørnet HVOR: Kattesundet 18, 1458 København K HVORNÅR: December, kl. 12:00 – 02/03.00 PRIS: Gratis

In English: Nothing says Christmas in Copenhagen like the flashy decoration you will find at Centralhjørnet, which is an old bar in the center of the city.

 

#23 MUSIKBANKO: JULI I JULEN // SOMMERHITS

I den kolde tid, hvor jeg ikke kan lade være med at dagdrømme en lille smule om sommervarme, synes jeg, at det her arrangement lyder ret perfekt! Absalon Kirken inviterer nemlig til musikbanko under temaet: Juli i Julen. De opfordrer til, at man smider vinterfrakken og tager sin ferieflirt fra Kreta under armen, når de skifter tallene på pladen ud med de bedste sommerhits. Jeg føler mig ikke helt overbevidst om det med sommerflirten – men jeg gider godt at synge med på sange som ”We’re Going to Ibiza!”, mens sneen (forhåbentlig) falder uden for. 

HVAD: Musikbanko i Absalon Kirken HVOR: Sønder Blvd. 73, 1720 København V HVORNÅR: Den 21. december, kl. 20:00 – 22.00 PRIS: 30 kr.

In English: If you are longing for summer vibes then Absalon is inviting you to a game of music bingo with the theme Chritsmas in July (Juli i Julen). Here you can sing along to hits like ”We’re Going to Ibiza!” without feeling weird.

 

#24 DECEMBER JULESANG, KLANG OG KLIR PÅ CAFÉ ÆGIR

Den 23. december tager jeg ud af byen og hjem på juleferie, men hvis du ikke har nogle planer lillejuleaftensdag så står den på julehits, julekortskrivning og julehygge, mens øllene klirrer på Café Ægir. De har nemlig arrangeret en eftermiddag, hvor man kan kreere de sidste julekort, pakke sine sidste julegaver ind eller måske lave et tidligt gækkebrev samtidig med man får sig en kold øl, varm kaffe eller det menukortet kunne friste med. Arrangementet er en del af Nørrebrofestivalen 24 Dage Med Kultur, og det lyder altså virkelig hyggeligt!

HVAD: Julesang, Klang og Klir på Café Ægir HVOR: Ægirsgade 16. 2200 København N HVORNÅR: 23. december kl. 14:00 – 18:00.

In English: If you don’t have plans the day before Christmas Eve, you can do your Christmas card writing and Christmas cheer, while the beers cling at Café Ægir.

 

Rigtig glædelig 1. december! Jeg håber du har fået inspiration til at komme ud bruge København i julen – også selvom det er KOLDT uden for.

/ Catharina

 

 

1 COMMENT

Comments are closed.