Byens bedste bager?

Byens bedste bager?

by 18/02/2015

Jeg er meget glad for brød. Meget glad! Ingen kulhydratsfrygt at spore her. Og derfor har jeg sat mig for at undersøge, hvor du får de bedste boller i byen. Eller de bedste kager? Hver af de bagere, som jeg har besøgt, har nemlig deres helt egen specialitet, som jeg mener, at du skal gå efter. Listen er lang, for de dygtige bagere er talrige her i byen. Så lad mundvandet løbe og læs med her!

1. Bagerdygtigt

Bagerdygtig

Bagerdygtigt er en sand lille perle for de morgenfriske. Hos den økologiske og idealistiske bager på Istedgade 120 hersker den lokale stemning, hvor stamgæsterne er på fornavn med personalet, og verdenssituationen bliver vendt over en kop kaffe og en morgenbolle. Den 12.12.12 slog ejeren, Michael, for første gang dørene op til bageren, som også er en café. Hver morgen popper de lokale børnefamilier, håndværkere, iværksættere og studerende ind for at tanke op på det gode brød, et solidt morgenmåltid eller det klassiske wienerbrød. Bagerdygtigt har i øvrigt ingen madspild, og det kræver strategi samt kunder, som er villige til at købe netop det brød, som bageren har bagt. Er der rester, giver Michael det videre til Kirkens Korshær længere op ad gaden.

Bagerdygtigt
Istedgade 120
1650 København V

2. Bager Bosse

Bosses Bageri

Da jeg flyttede til byen i starten af 2000, var alle mine veninder enten stadig ikke flyttet hjemmefra, eller også var de et eller andet sted ude i den store verden. Men det ændrede sig i slutningen af året, hvor tre af de bedste damer flyttede ind i en stor lejlighed på Østerbro – denne lejlighed skulle blive vores faste hæng-ud-sted, både til hverdag og i weekenden, hvor pigerne lagde lokaler til nogle af mit studine-livs mest legendariske fester. Og når tømmermændene meldte sin ankomst, var det nærliggende at kigge ned forbi Bager Bosse et par blokke fra lejligheden. Jeg husker faktisk mest hans wienerbrød (fik vi egentlig ikke også kanelbrød – hvad er der blevet af den spise?), men han lavede også fantastisk brød. En helt klassisk bager, der mindede os om barndomsbyen og den trykke opvækst i Kokkedal og Hørsholm, hvilket er rart, når man som 20-årig med tonsertømmermænd ikke aner op eller ned. Tak, Bosse. Du var et venligt klap på skulderen, når vi havde mest brug for det, og det tænker jeg ofte på, når jeg kigger forbi dig en sjælden gang.

Bager Bosse
Østerbrogade 132
2100 København Ø

3. Bageriet BRØD

BRØD

Hver gang jeg passerer bageriet BRØD, råber mine tanker: BRØD! Og jeg forestiller mig ofte, at jeg en dag, når jeg køber én af deres lækre croissanter eller citronmåner, vil råbe BRØD – for det er et af mine yndlingsord, yndlingsspise og yndlingssteder på Vesterbro. De har styr på det, også på deres hippe, sparsomme Vesterbro-indretning med Københavner-lamper og rustikke hylder, og hvad der ligner Metro-fliser, men som ikke er det. Hvis ikke brødet her gør dig glad, så gør stedet og personalet det helt sikkert. Ja!

Bageriet BRØD
Enghave Plads 7
1670 København V

4. Brødflov

Brødflov

Byens bedste kiksekage får du her. Jo, du læste rigtigt – kiksekage! Føj for en omgang klam kage; smør og kiks i én stor vammel og uforenelig omgang. Men nej, tro om igen, kiksekagen er på vej tilbage, og det er vi nogle børn af 80erne, som er meget glade for. Og skal du kaste dig ud i kiksekage-eventyret for første gang, så gør det for Guds skyld hos Brødflov, for det gøres ikke meget bedre end lige netop her.

Brødflov
Falkoner Alle 34
2000 Frederiksberg

5. Det Rene Brød

Det Rene Brød

Det Rene Brød var i mange måneder sidste år min allerhelligste bager. Jeg opdagede nemlig deres glutenfri brød, som smager helt vanvittigt godt. Nu kan jeg sagtens tåle gluten, så når jeg en sjælden gang vælger brød uden dette protein, så er det altså kun fordi, at det ind imellem bare smager godt. Som her hos Det Rene Brød. Og det er ikke kun denne slags brød, de er gode til – jeg har også fået et ganske herligt madbrød med chili her. Og så bilder jeg mig ind, at jeg selv bliver en form for superkvinde af at spise økologisk, og Det Rene Brød er 100 % økologisk.

Det Rene Brød
Nørrebrogade 42
2200 København N

6. Emmerys

Emmerys

Jeg havde faktisk helt glemt Emmerys. Havde du ik’ også? Det var så vidt jeg husker den første gourmet-bagerkæde i byen, det første sted vi gerne ville give lidt ekstra for det gode brød. Så blev de lidt overhalet af Lagkagehuset, men de er her heldigvis stadig (eller igen – var det noget med en konkurs på et tidspunkt?). Selvom Emmerys’ detaljerede historie er mig en anelse fjern, så er deres kager aldrig særligt langt fra mine drømme. De laver den perfekte brownie, som kan få selv den mest grå vinterdag til at føles som en slendretur på en strand i Caribien. Emmerys’ brød og kager er i øvrigt 100 % økologisk, og så kan du nok regne ud, at sådan en brownie faktisk er 100 % sund. Alletiders!

Emmerys
Torvegade 25
1400 København K

7. Lagkagehuset

Lagkagehuset

Der var engang, hvor jeg arbejdede på en sushirestaurant på Frederiksberg. Her var der en stamkunde, der sammen med sin kæreste, flere gange om måneden besøgte restauranten, til personalets store fornøjelse. For parret var det sødeste, venligste, smukkeste og mest smilende par, vi havde mødt i restauranten. Og pludselig en dag stod manden i Go’morgen Danmark og fortalte om sin bager, Lagkagehuset. Manden hedder Ole (med et kækt, frækt (og hemmeligt) kælenavn – kan du gætte det?), og selvom han var, og sikkert stadig er, venlig, så er det altså ikke derfor, at jeg besøger Lagkagehuset. Det er fordi, jeg er afhængig af deres gifler. Jeg hader at indrømme det, men de smager næsten pervest godt – jeg har endda fået det lidet flatterende øgenavn, giffelguffer, i den nærmeste omgangskreds, fordi man ofte ser mig med en giffel i hånden. Sådan har jeg det bare bedst – i nærheden af en giffel.

Lagkagehuset
Værnedamsvej 1
1819 København V

8. Meyers Bageri

Meyers Bageri

Nu vi er ved pervest lækre bagere, så er Meyers Bageri selvskrevet på listen (ikke selve bageren, men bageriet). Det er blevet et mandagstreat, at vi spiser kanelsnurrer på kontoret – og de er så store og syndige, at man er både lykkelig og fyldt med skam, når man har indtaget en snurre. Det er seriøst noget af det bedste, der kommet ud af en bager. Jeg tror ikke, jeg kendte til rigtig lykke, før jeg støtte på Meyers snurre (som man siger). Nu craver jeg den i stor stil, og den er faktisk på tilbud hver tirsdag (2 for 30 kr.). Hvis ikke du har prøvet snurren, så overvej det. Men tænk dig om, for de er som narko. Livet bliver ikke det samme igen.

Derudover skal det nævnes, at deres pizzaer også er blandt de bedste i byen – og deres scones, som næsten slår Van Hauens (som ikke er med på vores bybagerliste).

Meyers Bageri
Gammel Kongevej 103
1850 Frederiksberg C

9. Musik Conditoriet

Musik Conditoriet

På Vesterbrogade ved Teatret ved Sorte Hest ligger Musik Conditoriet, og her får du de bedste stenalderbrødsboller OG de bedste kartoffelkager. Den hyggelige bager inviterer også ind imellem på små intimkoncerter med områdets musikere og sangere, hvilket faktisk er ret hyggeligt. Der er noget nostalgisk og gammeldags ved Musik Conditoriet, og så føler jeg altid, at jeg støtter ildsjæle i lokalområdet, når jeg køber brød her.

Musik Conditoriet
Vesterbrogade 148
1620 København V

10. Naturbageriet

Naturbageriet

Naturbageriet er ved første øjekast så fodformet og pageklippet, at det næsten lugter af galar. Men man skal som bekendt ikke skue hunden på hårene, og bageren ryger sig eftersigende ikke skæv, når han bager. Deres raw-romkugler er værd at cykle gennem byen efter, og så laver de byens bedste hirseboller.

Naturbageriet
Frederiksborggade 29
1360 København K

11.  Sankt Peders Bageri

Sankt Peder Bager

Onsdagssneglen fra Sankt Peders Bageri er en klassiker, og da jeg boede i nabogaden for efterhånden mange år siden, var jeg tit forbi for at tanke op på det søde stykke wienerbrød her. Kommer der gæster fra udlandet på besøg, anbefaler jeg dem altid at kigge her forbi, og det tror jeg faktisk også, at jeg vil i dag. Bare forbi det er onsdag, midt på ugen, og så skal man forkæle sig selv. Især når det er gråvejr.

Sankt Peders Bageri
Sankt Peder Stræde 29
1453 København K

Dette var listen over de bagere, jeg personligt synes bedst om i byen – i vilkårlig rækkefølge forresten. Mangler jeg nogen på listen, så skriv gerne en kommentar. Jeg er nemlig altid frisk på at forsøde min tilværelse med syndige kulhydrater og rigeligt smør.

/Louise

2 Comments so far

Jump into a conversation
  1. Mulle Netski
    #1 Mulle Netski 19 februar, 2015, 15:21

    Bodenhoff!!!

    Reply this comment