Camille Sousa-Sousa | Københavnersnuden #40

1
311

LoveCopenhagen var for en måned siden forbi et designmarked på Israels Plads, og her faldt vi med det samme for de fine plakater fra Mueblos. Bag mærket står 26-årige Camille Sousa-Sousa, sammen med kæresten Marcus Kai – to passionerede iværksættere med en forkærlighed for design, indretning – og København. Her deler Camille ud af sit København:

LC: Hvor bor du? 
CSS: Jeg bor på ydre Istedgade ved Enghave Plads, sammen med min kæreste Marcus og hund Master Yoda.

LC: Hvor går du tur? 
CSS: Yoda sørger for, at jeg kommer ud at gå lange ture hver eneste dag. Vesterbro har mange fantastiske spots og ruter, vi jævntligt benytter. Men vores to yndlingsområder at gå tur må være på Vestre Kirkegård og i Søndermarken. Her mærker man sæsonerne skifte, og i Søndermarken må hundene løbe uden snor, hvilket gør, at man virkelig føler, at man er ude af byen.

LC: Hvor drikker du Kaffe? 
CSS: Jeg er en hyppig kaffedrikker, så når jeg skal have en hurtig kaffe med på farten er Ricco’s kaffebar på Istedgade en solid leverandør. Hvis jeg skal drøfte store emner med en veninde, holde møder med forretningspartnere eller bare nyde en god kaffe i ro og mag er Enghave Kaffe hyggelig og behagelig.

LC: Hvor spiser du?
CSS: Vesterbro boomer med fantastiske restauranter, så vi gør en dyd ud af at prøve et nyt sted, hver gang vi går ud. Men når den står på hurtige burgere, søndagsbrunchs og smørrebrød, sker det ofte på den nyåbnede ‘Mad og Kaffe’ (tidligere Kaffebaren) på Sønder Boulevard. Klassisk café mad, men alt er virkelig lækkert.

LC: Hvor fester du?
CSS: Livet som selvstændig kræver ofte lange arbejdsdage og weekendarbejde. Så det er ikke meget fest, det er blevet til det seneste år. Men jeg må nok indrømme, at når det rigtig går ned, sker det primært på “Kattens Kælder” på Fælledvej, Nørrebro. Vi er en stor vennegruppe, som rykker ind, bestiller en bunke håndøl og shots, sætter de første 30 tracks på jukeboksen, og så er det sing’a long hele natten. Her mødte jeg også Marcus, så det må vist være favoritstedet.

LC: Hvor inspireres du?
CSS: Her vil jeg henvise til spørgsmål to og sige, at jeg inspireres, når jeg bevæger mig rundt i byens gader og parker. Vi tager ofte i sommerhus på Sjællands Odde og skaber en krea-bobbel, hvor naturen, luften og vandet giver rig mulighed for sjove påfund. Derudover inspireres jeg ofte på min altan med min Macbook på skødet, hvor Pinterest fungerer som en stor inspirationskilde.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København? 
CSS: Mit yndlingssted i København er Dronning Louises Bro på grænsen mellem Nørrebro og København K. Jeg har boet på Nørrebro i mange år, og Dronning Louises Bro har for mig symboliseret ‘hjem’. Hver gang jeg har været ude og rejse — både weekendture og månedslange ture i udlandet, så har broen ligesom været min grænse mellem ude og hjemme. Jeg er ikke så meget til at hænge i solskinnet og drikke øl med alle de andre unge københavnere, men mere til at stoppe op på cyklen på vej hjem fra byen og nyde solopgangen over Østerbro, mens byen er helt stille. Cykelturen over broen lægger op til at tage en dyb indånding og betragte udsigten fra Østerbro til Vesterbro, inden man igen kører ind imellem byens etageejendomme og tæt trafik.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
CSS: Jeg føler mig ofte meget forelsket i København. Nærmest dagligt faktisk. Jeg elsker mit hjem, min altan, min gård, mine gader, mine butikker osv. Men sidste gang jeg tænkte “her kunne jeg bo for altid” var sidste sommer, hvor jeg var i Skydebanehaven med min veninde og hendes fantastiske datter Noa på 2 år. Jeg havde lavet mini-pizzaer og pakket picnic kurven. Det var en varm sommeraften, så vi besluttede os for at soppe i det store vandbassin midt i haven. Inden jeg havde set mig om, var jeg drivvåd og fået buksevand af en splitter nøgen 2-årig. Man kan virkelig få alt i denne by. Selv vandkampe, som til forveksling minder om dem, vi havde i baghaven i Vanløse. Her kunne jeg bo for altid.

LC: Hvad er dit bedste minde om København? 
CSS: Det må være, dengang min veninde og jeg havde rejst Europa rundt på Interrail, men løb tør for penge i Bulgarien. Vi lånte 500 kr. af nogle søde mennesker vi mødte, og havde lige akkurat penge nok til at komme til Danmark for. Desværre fandt vi i Hamborg ud af, at vores Interrail-billet ikke duede i Danmark, så vi var strandet der. Efter fire meget lange dage i tog, var vi for trætte til at sove på endnu en banegård, så vi sneg os om bord på et tog fra Hamborg til København, låste os inde på et toilet og håbede på det bedste. Da vi efter mange timer på toilettet endelig nåede København, var det helt surrealistisk at vores plan var lykkedes. Da vi åbnede dørene i toget stod vores andre veninder med flag, skilte og krammer og tog imod os. Jeg har aldrig følt mig længere væk fra hjem, end da vi sad på banegården i Hamborg, så følelsen af at lande i København til kærlighed og veninder, var uforglemmelig. Vi krammede hver en lygtepæl på vej hjem til Nørrebro og tog en dans på Dronning Louises Bro, i ren lykke over vores langt ude plan var lykkedes fra Bulgarien til København.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København? 
CSS: Jeg er alt andet end et A-menneske, men når jeg skal forkæle mig selv, står jeg op kl. 06.30 tirsdag morgen, og tager i Øbro-badet. De har en romersk kurafdeling, som vil redde hele din uge. For 120 kr. kan man få almindelig sauna, infrarød sauna, dampbad, spabad, fodterapibad, karbad og meget mere. For 10 kr. ekstra får man en skål salt med æteriske olier, som man smører sig ind i imens, man går i dampbad. Det er enormt vigtigt at være der tirsdag eller fredag morgen kl. 07.00, når de åbner, for så har man hele kurafdelingen for sig selv. Der er noget virkelig befriende ved at være alene i en svømmehals ellers til tider stressende omklædningsrum. Hvis man kommer senere, bliver afdelingen fyldt med mennesker, og det afslappende element går lidt af. Marcus og jeg gør det gerne, hvis vi skal forkæle os selv — både som par, og alene. Det er virkelig en romantiskg måde at starte sin dag på, og hvis man er lidt småtræt, kan man nemt snuppe sig én på øjet i en af saunaerne.

Tusind tak, Camille, fordi du ville dele dit København med os. Husk at tjekke Mueblos’ hjemmeside ud, hvor du fine talrige fine plakater. 

GOD SØNDAG!

8thumb01

1 COMMENT

  1. Omg hvor er du sej Camille! Jag älskade historien om hur i låste jer in på toaletten i ett tåg hjem till Köpenhamn <3 Adventurer 🙂 Elsker også Mueblos of course. WOW! /Elin

Comments are closed.