Ida Kudo | Københavnersnuden #39

0
347

Der sker ufatteligt meget på den danske musikscene i øjeblikket, og én af de kunstnere, som vi især er opmærksomme på, og som jævnligt flyder ud af vores højttalere, er Ida Kudo – en dansk/japansk sangerinde, der blander lethed, femininitet, kølighed og elegance i sin elektropop. En skøn kvinde med et anderledes take på tingene – det kan vi li’, og vi kan i særdeleshed li’, at hun i denne uge er vores københavnersnude:

LC: Hvor bor du?
IK: Jeg bor på Baggesensgade, en sidegade til Blågårdsgade på Nørrebro.

LC: Hvor går du tur?
IK: Sidst, jeg gik tur, var det i Botanisk have – fantastisk have!

LC: Hvor drikker du kaffe?
IK: Cafe Arabica på Blågårdsgade. Deres kaffe er rigtig god og billigere end noget andet sted i den ende af Nørrebro. Så er de supersøde mennesker, og deres cheesecake er byens bedste.

LC: Hvor spiser du?
IK: Beyti på hjørnet af Blågårdsgade. Jeg er nærig og sulten! Deres falaffel er god.

LC: Hvor fester du?
IK: Der, hvor der kan danses! Både privat og i byen. I Kødbyen er det blot at finde noget dansemusik og så starte en fest på dansegulvet.

LC: Hvor inspireres du?
IK: I naturen, på Louisiana, til dansefester, i biografen og helt klart til fede musikfestivaller. SPOT Festival inspirerede mig rigtig meget i år!

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
IK: Krydset ved Dybbølsbro st. og Skelbækgade. Med snuden vendt mod Sydhavnen. Så kigger jeg på Dong-elværket, intercity-togskinnerne, der vil ud i verden, vandet ved Bryggen og det allerbedste: det gule lysskilt “Wakeup” på toppen af hotellet, der så mange gange har mindet mig om, at jeg skal vågne op og tage det, jeg laver, seriøst.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
IK: Foråret får mig til at føle mig forelsket i København. Kastanjetræerne, der er begyndt at blomstre ved søerne.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
IK: Det er nok en gryende sommermorgen sidste år, hvor jeg, efter at have afsluttet et danserave på KB18, cyklede over skinnerne ved Dybbølsbro på vej hjem til min daværende kæreste. Jeg så “wakeup”-skiltet og mærkede et sug i maven i den helt friske, sprøde og uberørte morgenluft.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
IK: Enten Trailerpark-festival eller en tur op i spiret af Vor Frelser kirke, – det er for vildt.

LC: Dit perfekte soundtrack til København? 
IK: “Edderkoppespind” af Rest in Beats. Vi gik en dag på Assistens Kirkegård og sagde hej til Natasja ved hendes gravsted. Jeg føler, at Rest in Beats er Københavns nye stemme. København har bare ikke helt fattet det endnu. Men når man både er en hyggelig og lille by, som København er, kan det godt tage lidt ekstra tid at fatte noget nyt.

Tusind tak, fordi du ville være vores københavnersnude, Ida. Og til dig, kære læser, så har Ida Kudo netop udgivet sin EP, så hold øje med hendes Facebook-side, hvis du ligesom os glæder dig til at høre hende live i løbet af sommeren.

GOD SØNDAG!