Vietnamesisk supermarked på Amager

0
519
Amager og vietnamesisk supermarked
Mangler du også et sted på Amager, hvor du kan få tilfredsstillet dine sanser med lækre asiatiske specialiteter? Så har jeg fundet et sted, der har det meste – også et venligt smil bag kassen.

Amager og vietnamesisk supermarked

Kender I det, at man er trådt ind i en butik for første gang og bare kan mærke, at her kunne man bruge mange, mange flere timer. Jeg startede mit butiksbesøg med den obligatoriske introduktionsrunde – den, hvor man næsten ikke kan skjule sin begejstring over at have fundet en skjult skat – den, hvor man med julelys i øjnene og et enkelt lille, diskret smil til personalet pludselig får øje på en masse ting, som man ikke kan undvære – den, hvor kroppen har lyst til at gå hurtigere rundt, end hvad normalen tillader.  Efter introduktionsrunden fulgte den mere seriøse indkøbsrunde, hvor jeg skulle beslutte, hvilke varer jeg skulle vælge. Optimistisk startede jeg uden en kurv. Det fandt jeg hurtigt ud af ikke virkede. Jeg gav mig god tid til at forsøge at aflæse de forskellige etiketter, og genkendte da også en del fra mine udenlandsrejser. Det vækkede minder. De gode af slagsen – dem hvor man har siddet ved et gadekøkken, eller dem hvor man er kommet galt afsted, men så sandelig også dem, hvor man fik en fantastisk og anderledes madoplevelse. Herligt.

Efter en god halv time i den lille butik med en sød og afventende ekspedient ved kassen stoppede jeg min rus. Det var lidt som om, jeg havde været i min egen lille verden, som jeg først blev hevet ud af, da en anden kunde strejfede min ryg. Jeg havde brugt al for lang tid, og jeg blev lidt flov over at blive så opslugt af de forskellige konservesdåser. Som om jeg ikke havde været i et supermarked før? Jeg skyndte mig op til kassen og følte, at jeg skulle give noget igen, så jeg spurgte efter en god soya. Det, jeg ikke havde forberedt mig på var spørgsmålet “Ja, selvfølgelig. Hvad skal du bruge den til?”. “Fuck” tænkte jeg – tænk hurtigt, Maria. “Sushi” sagde jeg så, selvom jeg jo godt ved, at den vil jeg aldrig få brug for. Ikke fordi jeg ikke spiser sushi, men der følger jo altid soya med, når man køber det? Dumt.

Nå, men jeg afsluttede mit butiksbesøg, som en glad og tilfreds kunde og kunne stolt forklare kæreste om mit fund, som tydeligvis var ligeglad indtil, jeg trak yndlingschilien op af posen.

/Maria

Hvor: Du kan besøge VietNam Supermarked på Frankrigsgade 14, 2300 København S, tlf. 32 84 71 15. Hvornår: Mandag til fredag fra kl. 10 til 18, lørdag fra kl. 10 til 17 og søndag fra kl. 11 til 15.

 

foto 2 (1)