Casper Christensen | Københavnersnuden #9

0
327
Han kalder sig selv professionel filmnørd og er hjernen bag det top-underholdende og prisvindende podcast, Filmnørdens Hjørne, som LoveCopenhagen har et kæmpestort soft spot for. Han deler navn med Danmarks største komiker og har det mest smittende grin, vi nogensinde har hørt. Tag godt imod denne uges Københavnersnude; filmanmelderen og freelance journalisten, Casper Christensen, der rundhåndet deler ud af sine københavnerfavoritter her!

LC: Hvor bor du?

CC: Jeg bor på Godsbanegade på Vesterbro, midt i Hipster Ground Zero.

LC: Hvor går du tur?

CC: Jeg er VIRKELIG dårlig til at gå tur, med mindre der er et mål med turen. En årsag. Jeg har dog en kæreste, der elsker at gå tur, så jeg bliver ofte overtalt (aka. tvunget) og kan da også godt se idéen. Frisk luft og al det gøgl. Vesterbro er bare ikke rasende spændende at gå tur i. Stedet er blandt andet udsultet for grønne områder, men et smut over på bryggen kan byde på eventyr. Prøv eksempelvis at fare vild i Nokken (google’ det).

LC: Hvor drikker du kaffe?

CC: Kaffebaren eller Kihoskh på Sdr. Boulevard, men senest er flest liter nok egentlig hældt i gabet fra Next Door Café på Larsbjørnstræde i Pisserenden, fordi jeg har arbejdet i nærheden. Små kopper, store priser, men det er hyggeligt og føles ultra lokalt – næsten personligt.

LC: Hvor spiser du?

CC: Jeg er et burger-øre og frekventerer alt der serverer netop denne særlige amerikanske kulinariske oplevelse – men helst de gode steder. Cocks & Cows gør det godt og Halifax er en solid burger-bix, men personligt elsker jeg Vesterbros Originale Burgerrestaurant på Istedgade højest. Og når alt dette er sagt, så hils gerne på mig, næste gang du ser mig på McDonalds…

LC: Hvor fester du?

CC: Las Vegas og KUN i Las Vegas… Ej, jeg gav den ultra gas i 20’erne (altså mine – ikke 1920’erne) og blandt andet med mit arbejde som musikjournalist kom jeg til nogle fuldstændigt absurde fester i start-00’erne, men det er løjet af med alderen. Jeg synes ganske enkelt, at det er holdt op med at være sjovt at “gå i byen”. Når der festes nu om dage, er det under mere personlige forhold, hos venner eller til private arrangementer. Verdens kedeligste svar, jeg ved det.

LC: Hvor inspireres du?

CC: Det afhænger ikke af sted, men af tid. Hvor som helst i KBH kan være inspirerende, hvis lyset er helt rigtigt. Fotografer bruger begrebet “den gyldne time” om det tidspunkt, hvor solen er på vej op eller ned, og den bader en scene i det helt rigtige lys. Om jeg sidder på Rådhuspladsen, i en baggård i Nordvest eller på en bænk i Kgs. Have, så kan det være inspirerende, hvis det bare er “den gyldne time”.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?

CC: Uh, der er mange. Et af de nyeste er Torvehallerne, men mit yndlingssted er og bliver Hovedbanegården. Det er der, jeg siger farvel til KBH, når jeg skal rejse væk og det er der, jeg siger hej igen til KBH, når jeg kommer tilbage. For mig er Hovedbanen byens pulserende hjerte. Lokale og fremmede, unge og gamle, rige og fattige. Alle samles på Hovedbanen under samme gigantiske tag og alle er der af forskellige årsager. Elsker det sted.

LC:  Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?

CC: Da jeg sad udenfor Torvehallerne i sommers og spiste en fantastisk spaghetti bolognese med min kæreste og min mor.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?

CC: Jeg har to barndomsvenner, som jeg var hjemme hos i deres to-etagers taglejlighed på Niels Hemmingsens Gade hver torsdag eftermiddag efter skole (Krebs’). Alle de eftermiddage med boldspil op ad søjlerne foran domhuset på Nytorv, rulleskøjtning omkring Storkespringvandet, “Jorden er giftig” på legepladsen bag Helligåndskirken og alt muligt andet. Det er samlet set mit bedste minde om København.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?

CC: En god lang gåtur fra Enghave Plads, hele vejen ned af Istedgade, gennem Hovedbanen, forbi Tivoli, over Rådhuspladsen, hele vejen ned ad Strøget til Kgs. Nytorv. Den er gratis og viser KBH både fra sin mest snuskede og perverse til sin mest polerede og fornemme side.

Tusind tak til Casper fordi, du ville dele dit København med os! Vi glæder os til mange flere podcasts fra din hånd.

PS. Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med podcastet Filmnørdens Hjørnet, så er anbefalingen hermed givet videre; det er klasse-underholdning til både madlavningen, ferien og cykelturen gennem byen!