Cathrine Legardh | Københavnersnuden #464

0
194
Fotocredit: Gorm Valentin, CPH Jazz Festival

Ugens Københavnersnude er jazzsangerinde og komponist, Cathrine Legardh. Hun er oprindeligt uddannet skolelærer, men opsagde sit job i 2006 for at dedikere sig til musikken. Nu optræder Cathrine i forskellige orkestre, som solist for både store og små skostørrelser, dvs. både jazz, viser og børnejazz af ny og ældre dato, på dansk, engelsk og svensk. Mød Cathrines København her. 

  

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Cathrine Legardh: Jeg har gjort mig klar til release af mit nye album ’Stilhed & Storm’ (Storyville Records 20. juni 2023). Vi har en håndfuld koncerter forude. Jeg har skrevet musikken sammen med den islandske saxofonist, Sigurdur Flosason. Det er hans musik og mine tekster – i alt 15 sange på dansk – skrevet på tværs af Atlanten. De handler om liv og død og alt herimellem. Det er jeg meget spændt på – der findes ikke så meget jazz på dansk. Derudover har jeg forberedt mig til Copenhagen Jazz Festival, hvor jeg har haft jobs med forskellige orkestre og gæster fra udlandet.

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Cathrine Legardh: I Nansensgade – nær Ibsen Hotel, Restaurant Pinxtos og Sticks’n’Sushi. 

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Cathrine Legardh: I Ørstedsparken og Østre Anlæg – foruden alle de veje der leder mig forbi Torvehallerne. Jeg har en dejlig hund, som nok skal sørge for, at jeg kommer ud (og på afveje) – jeg har en svaghed for ordentlig mad og et godt glas…

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Cathrine Legardh: Jeg drikker mest kaffe hjemme. Jeg er ikke den store kaffedrikker – foretrækker faktisk Neskaffe med havre creamer (yes I know – det er ikke kaffe). Men…..hvis jeg SKULLE drikke kaffe ude – skulle den fortyndes og have fløde i – og så var det på Kabys eller Kalaset i Nansensgade eller måske mest oplagt i Hallernes Coffee Collective fx (eller hos den lille franske, som ligger gemt nede bagved ud mod metroen).

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Cathrine Legardh: Jeg er frygtelig kedelig – holder mig til Torvehallerne – eller dem i min gade – Kalaset eller Kabys. Fishmarket, når bølgerne går højt (dvs. en gang om året på min fødselsdag). Jeg elsker alt, som bobler – og alt, som minder om fransk bistro.

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Cathrine Legardh: Øh – hjemme i sofaen, når børnene er puttet. Jeg fylder 50 i december – så behovet for decideret at feste, har nok lagt sig lidt. Men jeg elsker at få et glas efter koncert fx. Jeg er mest ude, når jeg selv spiller. Gerne bobler eller en cocktail eller en Gin Tonic nede fra Sticks (kan ivrigt anbefale Sticks’n’Sushis japanske variant – den er fantastisk.)

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Cathrine Legardh: I parkerne med min hund – på gader og stræder. Langs søerne – der har jeg skrevet meget musik. Og endnu bedre i skoven. Eller ved vandet.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Cathrine Legardh: Jeg elsker de fleste dele af byen, men færdes mest i mit eget hood – Nansensgade og omegn.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Cathrine Legardh: I Hallerne. Tapasbaren. Og i Ørstedsparken en lys sommermorgen. Om søerne med en baby i vognen – det er også en form for forelskelse. Jeg har hjemmepasset begge mine drenge frem til børnehave – så byen har været en stor del af mit og vores hjemmeliv. Elsker at hænge, sludre – med hundevenner og naboer, ved hallerne, på Israels Plads osv.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Cathrine Legardh: At cykle hjem i sommernatten under Copenhagen Jazz Festival – fra La Fontaines nat jam – med min elskede på bagagebæreren.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Cathrine Legardh: Man må ud at høre livejazz – byen er spækket med nogle af verdens dygtigste jazzmusikere – fx Montmartre eller i Paradise Jazz i Huset – efterfulgt af late night jazz på La Fontaine.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Cathrine Legardh: Vi mangler Jazzhouse – som det var i gamle dage, hvor man rent faktisk spillede jazzmusik og hvor der var em sublim bar – og der blev hyret lokale bands. Dengang var det musikernes eget sted.

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Cathrine Legardh: Jacob Christoffersens ’Only Yesterday’ – elsker det nummer og den mand. Det rummer for mig alt. Før og nu – og alt derefter.

 

Cathrine Legardhs nye album ’Stilhed & Storm’ udkom den 20. juni, og du kan se hvor og hvornår, du kan opleve Cathrine live på Legardh.dk.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Cathrine!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here