Christina Andreasen | Københavnersnuden #141

0
289
Ugens Københavnersnude er den fremadstormende journalist og digital redaktør på ALT.dk, Christina Andreasen. Hun deler sin bykærlighed lige mellem København og Frederiksberg og er både til politiske bodegaer, sunde salatbarer, adskillige slags takeaway og ikke mindst byens natur og strande. Mød den inspirerende kvinde her:

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
CA: Jeg arbejder som digital redaktør på ALT.dk, som er en samling af Egmont Publishings syv kvindebrands, herunder Eurowoman, ALT for damerne, Fitliving osv. Vi har brugt det sidste år på at lægge syv websites sammen til ét for at skabe, hvad der nu er Danmarks største kvindesite. Faktisk er vi det 19. mest brugte website i Danmark i øjeblikket, og ambitionen er at komme endnu højere op ad listen.

LC: Hvor bor du?
CA: Jeg bor på Frederiksberg tæt ved Forum på måske Københavns korteste vej, der oven i købet har sit eget postnummer til trods for, at den kun består af fire bygninger. Det, har jeg altid tænkt, var meget klassisk og prætentiøst Frederiksberg – det er en del af charmen.

LC: Hvor går du tur?
CA: Jeg går oftest tur omkring søerne i København, i Dyrehaven og i Frederiksberg Have. Jeg lavede engang en lille video om Fiskehejremanden Erik, som er i Frederiksberg Have hver eneste dag for at fodre og hænge ud med fiskehejrene, så ham hilser jeg altid på. Han hører så meget til i den have.

LC: Hvor drikker du kaffe?
CA: Derhjemme oftest for efterhånden betaler man jo nærmest en halv biografbillet for en kop kaffe. Det er blevet den allermest overpriced vare i København. Men ellers på den franske cafe ved søerne, så man kan følge med i livet, som hele tiden er i bevægelse om søerne.

LC: Hvor spiser du?
CA: Jeg trives på alle måder bedst i et køkken ved at stå og sippe rødvin og snakke, så derfor fylder takeaway en del i min hverdag. Jeg bestiller oftest fra Kato Sushi ved Forum, som laver god sushi til rimelige priser, Liban Cuisine på Rantzausgade, B’india på H.C. Ørstedsvej, og så er jeg helt vild med den relativt nye California Kitchen på Nørrebrogade, da jeg elsker alle former for amerikansk-mexicansk mad, og fordi de forstår at lave sund og lækker takeaway. Hvis jeg skal ud og spise, laver Rufino på Christianshavn solid og autentisk italiensk mad. Jeg har hørt, det er der, en masse af Københavns gourmetkokke selv tager hen og spiser, når de får fri, så det giver jo altid pluspoint.

Foto: Klaus Rudbæk
Foto: Klaus Rudbæk

LC: Hvor fester du?
CA: Jeg må indrømme, at jeg oftest ender på Trykbar eller Toga, hvilket nok har noget med mit job som journalist at gøre. Der støder jeg nemlig altid ind i folk, jeg kender, og som har lyst til at diskutere alt fra Trump til Berlingskes debatunivers. Derudover kan jeg godt lide at få et glas vin på Ved Stranden 10 eller danse på Natbar på Bremen.

LC: Hvor inspireres du?
CA: Alle steder, hvor der er vand. Min far har altid haft båd, så jeg plejer at sige, at jeg nærmest er opvokset på havet – i hvert fald brugte vi som børn hver eneste sommer på Rungsted Havn. Intet er bedre til at cleare rense tankerne end at sejle eller gå en tur til lyden af bølgeskvulp.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
CA: Papirøen er fantastisk, når solen skinner, og man har udsigt til både vand, Operahuset og Skuespilhuset på én gang. Den er svær at slå.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i
CA: Da jeg for nyligt viste min canadiske ven rundt i København, og vi cyklede igennem den grønne sti i smukt solskinsvejr. Han var så imponeret over alting, og lige pludselig så jeg også København igennem hans øjne på en helt ny måde, fordi han oplevede byen for første gang. Intet slår København, når vejret er godt. Hvis solen skinnede i København året rundt, og folk altid var så glade, som de er, når der er solskin, ville det være den perfekte by.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
CA: Et af dem er, da jeg viste en amerikansk journalist fra CNN rundt i byen til Kulturnat. Han var ret imponeret over livet i gaderne på trods af kulden udenfor, og sidst på aftenen gik vi rundt på Glyptoteket blandt statuer og grønne planter. Det var en virkelig fin oplevelse.

Et andet er, da jeg sidste sommer endte med at gå rundt i hele København en hel dag sammen med min kusine i solskinsvejr. Det var kun meningen, at turen skulle have varet en time, men København viste sig fra sin bedste side, så ingen af os havde lyst til at gå hjem.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i Kbh?
CA: Friday Night Skate! Det giver et helt andet indtryk af byen at opleve den på rulleskøjter fra de normalt så trafikerede veje. Jeg synes, det er et fantastisk event, som vi skal værne om.

LC: Den ene ting byen mangler.
CA: Vi mangler flere sunde, friske salatbarer i byen som dem, der fylder alle gadehjørnerne i New York. Det er det bedste i verden, og jeg forstår ikke, hvorfor vi som skandinavisk land skal halse efter på den konto. Vi burde gå forrest, når det kommer til grønne og sunde takeaway-steder.

Derudover vil jeg også gerne slå et slag for, at vi mangler en vaskeægte hiphop-klub – også lig dem, man kan opleve i USA. Selvom det måske ikke ser sådan ud, har jeg som voksen gået til hiphop i syv år, så jeg er nok lidt forfalden til den slags beats.

LC: Dit soundtrack til byen.
CA: Jeg elsker Alex Vargas’ lyd, så det må blive ’Shackled Up’.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Christina!

Du kan følge Christinas arbejde på alt.dk.

GOD SØNDAG!