Christina Bronke | Københavnersnuden #322

0
393
Christina Bronke
Ugens Københavnersnuden er operationssygeplejerske på Rigshospitalet Christina Bronke, som har været i frontlinjen under hele corona pandemien. Hun har boet på Nørrebro siden 2002, elsker at leve et aktivt liv og bruger byens mange restauranter og barer meget, når der ikke er lockdown. Mød hendes København her.

 

LC: Hvad har du gang i for tiden?
Christina Bronke: Jeg har under hele pandemien arbejdet som sygeplejerske og har i den forbindelse skulle forholde mig til utrolig mange nye ting. Det har været en omskiftelig hverdag, hvor der i starten konstant kom nye retningslinier. Vi har været i beredskab af flere omgange, og det har været en meget anderledes arbejdsplads. Men jeg har haft mine gode kollegaer og føler mig priviligeret over at have haft mulighed for at kunne passe mit arbejde og hjælpe patienterne.

LC: Hvor bor du?
Christina Bronke: Jeg bor på Nørrebro i Stefansgade-kvarteret. Der har jeg boet siden 2002 og har virkelig nydt den udvikling, kvarteret har gennemgået. Jeg elsker det liv, der er her.

LC: Hvor går du tur?
Christina Bronke: Jeg har det seneste år gået mange flere ture i byen, end jeg plejer, og oplevet mange nye ruter. Men jeg vender altid tilbage til Assistens Kirkegård ,og så går jeg tit på Nørrebroruten/Den Grønne Sti.

LC: Hvor drikker du kaffe?
Christina Bronke: Jeg er ikke den stor kaffedrikker, men når jeg nyder en latte, har jeg den som oftest med på en gåtur. Mit go-to sted er Riccos i Stefansgade, og så ender jeg tit på Café Funder på Frederiksberg Runddel.

LC: Hvor spiser du?
Christina Bronke: Åh, hvor jeg savner at gå ud og spise! Jeg vender altid tilbage til CICCHETTI på Nørrebrogade. Maden er utrolig lækker og servicen fantastisk. Pluto i Borgergade er en anden farvorit. Og Aroii i Guldbersgade har efter min mening byens bedste thaimad.

LC: Hvor fester du?
Christina Bronke: Jeg er klart mest til cocktailbarer som 1105 og Balthazar. Og er vild med konceptet på restauranter som Pluto og Llama, hvor der bliver skruet op for musikken og serveret gode drinks, efter man har spist. Når jeg en sjælden gang ender på natklub, er det som regel på At Dolores. Musikken plejer at få mig ud på dansegulvet.

LC: Hvor inspireres du?
Christina Bronke: En gåtur langs vandet ved Amager strandpark er med til at tømme mit hoved og give mig ro. Og så elsker jeg at sidde i solen ved Torvehallerne med et godt glas vin fra VinVeto og se på det liv, der er omkring mig.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
Christina Bronke: Det er mit eget kvarter omkring Stefansgade og Jægersborggade. Der er en fantastisk stemning, især på en solskinsdag summer det af liv. De små erhvervsdrivende føles efterhånden som gode bekendte, og stort set alle behov kan opfyldes.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Christina Bronke: Det gjorde jeg igen den anden dag, da jeg, efter en gåtur, sad i solen ved Frederiksberg Have sammen med en god veninde og en kop kaffe og nød livet omkring os og varmen fra solen. Så er der faktisk ikke et bedre sted end København.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Christina Bronke: København om sommeren – at sidde udenfor en lys sommeraften i gode venners selskab. Det er der ingen steder i verden, der kan trumfe ☀️

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Christina Bronke: En lidt anderledes anbefaling, hvis du vil gøre noget godt for dig selv, er at prøve en reformer time hos Energii. Det er en træningsform, der giver mig så meget energi og den stærke core, jeg har brug for i mit job. Jeg er altid glad, når jeg har trænet.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Christina Bronke: Helt politisk ukorrekt kunne jeg godt tænke mig, at det var til at få en parkeringsplads, når man kommer hjem om aftenen. Og ellers synes jeg, der mangler offentlige toiletter.

LC: Dit soundtrack til byen?
Christina Bronke: Jeg hører mange forskellige podcasts. Starter alle hverdage med P1 Genstart, det passer lige med gåturen til arbejde. Jeg griner meget til Sitter podcast med Iben Hjejle og Signe Lindkvist. Og bliver klogere på kærligheden med Hjerteflimmer for voksne og Sara Bro. Og så har jeg altid haft en forkærlighed for Tina Dickows musik.

 

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Christina Bronke! 

 

GOD SØNDAG!