CIRKUS ARENA OG MOTOR MILLE

0
351

Jeg tror ikke, jeg har været i cirkus, siden jeg var 6 år og boede hjemme hos mine forældre – og dengang var cirkus ikke nær så stort et foretagende, som dette. Da vi i sidste uge blev inviteret til premieren på Cirkus Arenas nye show, med Motor Mille i front, tog jeg derfor min søster og niece med for at se, hvad cirkus egentlig er for noget i dag.

Hvis du er kørt forbi Bellahøj den sidste uges tid, har du nok lagt mærke til, at cirkus er kommet til byen – Cirkus Arena. I torsdags havde de premiere, og allerede nu har de solgt 80.000 billetter til hele deres turné. Anmelderne har uddelt roser til showet, og det forstår jeg – med en veloplagt Motor Mille ved roret kom vi godt omkring klassiske cirkuskunstnere som jongløren, klovnen, prinsessen i trapez og ikke mindst en masse dyr. Som noget nyt hørte vi en masse dansksprogede popmusik, blandt andet sunget af Motor Mille, og de sange faldt i god jord hos publikum.

Arenas cirkusdirektør Benny Berdino er tilbage i manegen, hvor han skal til at sætte gang i de mange eventyrlige fortællinger. Han bliver dog afbrudt af Motor Mille, som herefter får lov til at styre slagets gang, når eventyrene kommer til live ét efter ét. I cirkusteltet er der nemlig både bøllerne fra Balladegade, fortryllende cirkusprinsesser, 10 hvide araberhingste, svævende trapezpiger, sangglade dromedarer og jongløren der kan gribe alt mellem himmel og jord. Men bare rolig! Vi har mange flere numre på spil, og sammen kommer I til at møde artister i verdensklasse, for på magisk vis bærer de alle sammen rundt på deres helt eget eventyr.

Nytænkning og cirkus-pop
Denne sæson tager Cirkus Arena hul på en helt nytænkt cirkusforestilling med nyskrevne cirkushits, som tager børn og voksne med ind i eventyrenes magiske verden. Mille Gori har sørget for, at cirkus-popmusikken er blevet indspillet, og efter forestillingen kan den købes på CD. Her har en række kendte kunstnere, heriblandt søskendeparret Simon og Cecilie Stenspil, indsunget de syv nye cirkusnumre.

Gode venner gæster Cirkus Arena i 2017
Mille Gori har ligeledes selv skrevet årets manuskript og er for tiden i fuld gang med at instruere forestillingen, som hun også selv medvirker i frem til 31. maj 2017. Fra 1. juni tager Bubber cirkustøjlerne og hopper i manegen til et glædeligt gensyn med minder fra cirkussæsonen 1990, hvor han for første gang var med Cirkus Arena på turné.

Mille Gori, som er god ven af Familien Berdino, glæder sig til at komme med på en rigtig cirkusturné og udtaler:
– ”Som barn var jeg fuldstændig fascineret af cirkus’ magiske univers. Jeg drømte, at jeg havde mit eget cirkus i haven, og min første cykel var en et-hjulet cykel. Mine forældre sagde nemlig, at jeg skulle lære at køre på ét hjul, før jeg kunne få to. I cirkus kan alt lade sig gøre, og min mor lærte mig, at jeg sagtens kunne have et helt cirkus i haven – hvis blot jeg brugte min fantasi. Nu er drømmen blevet til virkelighed. Jeg har lært mere de sidste tre måneder, end jeg har lært de sidste 5 år af mit liv, og jeg elsker det, jeg laver”.

Cirkus Arena lægger vejen forbi 100 byer med over 150 forestillinger.

/Louise