Clara Bryld | Københavnersnuden #402

0
417
Ugens Københavnersnude, Clara Bryld er sanger og sangskriver, uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium i 2012 og med to udgivne albums i bagagen. Siden 2003 har hun levet et aktivt liv som udøvende musiker og sanger på det københavnske pop- og jazzscene og har modtaget priser og legater for hendes udgivelser. Hendes tredje album ”Poems of a Decade” udkommer den 4. februar 2022.
 

Foto af Wilfred Gachau

 

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Clara Bryld: Jeg er i gang med at udgive mit nye album,Poems of a Decade, med singleudspil og musikvideo til sangen Rock Stars. Derudover har jeg forskellige jobs og koncerter som freelancemusiker og underviser også i sang og musik.

LC: Hvor bor du?
Clara Bryld: Jeg bor på Frederiksberg, hvor jeg også er født og opvokset. Jeg nåede lige en afstikker til Nørrebro i 10 år, hvor jeg også elskede at bo. Men nu er jeg tilfældigvis landet på Frederiksberg igen, og det er skønt!

LC: Hvor går du tur?
Clara Bryld: I Landbohøjskolens Have, Frederiksberg Have, Søndermarken og langs Hans Tausens Parken gennem Nørrebro ned til søerne.

LC: Hvor drikker du kaffe?
Clara Bryld: Jeg elsker Lagkagehusets kaffe og desuden kaffen fra Kaffeværk, som ligger på Smallegade.

LC: Hvor spiser du?
Clara Bryld: Jeg er stamkunde på Bep Viet på Godthåbsvej. Det er en vietnamesisk restaurant og ligger godt i tråd med mine madoplevelser på turneer i Vietnam med en vietnamesisk pianist i 2015 og 2016. Der fik jeg den lækreste, delikate, hjemmelavede vietnamesiske mad, og Bep Viet har de samme retter, som jeg fik der. Desuden har jeg lige opdaget Homeland Brasserie på Nordre Fasanvej – helt fantastisk vietnamesisk mad, der smager totalt autentisk og hjemmelavet.

LC: Hvor fester du?
Clara Bryld: Jeg har haft nogle sjove aftener på Café Intime, Psykopaten (Alléenberg) og Gensyn. Derudover foregår mit byliv i høj grad til mine musikervenners koncerter på fx H15, Koncertkirken, Huset i Magstræde osv.

Det Kongelige Dansk Musikkonservatorium have. Foto af Clara Bryld

LC: Hvor inspireres du?
Clara Bryld: Jeg inspireres stort set altid af naturen, så det er noget med Frederiksberg Have, Solbjerg Kirkegård, Amager Strand, Strandvejskysten og Dyrehaven. Derudover er Kongelunden på Amager min seneste naturopdagelse. Jeg var der i vinter under lockdown, hvor der var iskoldt og høj, smuk sol. Der var en næsten magisk stemning derude omkring Klydesøen, så det var svært at tage hjem igen.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
Clara Bryld: Der er mange! Men hvis jeg skal vælge et dagligdagssted, bliver jeg altid så glad, når jeg cykler forbi søerne på en solskinsdag.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Clara Bryld: Det gør jeg hver dag! Ellers er det nok om foråret, når alting springer ud, og folk kommer ud og lufter deres blege vinterhud. Dronning Louises Bro vågner op til dåd, folk smiler, hænger ud i solen med kaffe og øl. Det har jeg også skrevet en sang om: April, springtime, som er på mit nye album.

Haveselskabets Have. Foto af Carolyn Goodwin

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Clara Bryld: Jeg er vokset op på Frederiksberg Allé og mindes tit, hvordan det var at bo på alléen med lindetræerne og årstidernes skiften. Det er også noget, jeg har skrevet om i mine sange, bl.a. min sang ”In my good old street”, som handler om mit barndomshjem og alléen og vores store lejlighed, som mine forældre flyttede fra i 2010. Det at følge med i lindetræernes skiften, alléens liv og mennesker, vores gåture og lege på gaden og i gården hører til mine allerbedste minder om Frederiksberg og København.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Clara Bryld: Jeg gå rundt og indånd byen. Fx ned ad Nørrebrogade, over søerne, ind ad Købmagergade til Storkespringvandet og videre forbi Christiansborg og over Knippels Bro ud til Christianshavn. Og hvis man er rigtig frisk evt. supplere med en tur ud til Refshaleøen. Med nogle kaffestop undervejs, naturligvis. 🙂

Foto af Wilfred Gachau

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Clara Bryld: Billige boliger! Som indfødt københavner er det simpelthen så trist at opleve den skæve udvikling, der sker på boligmarkedet i dag. Jeg er vokset op i den øvre middelklasse med forældre, der kunne købe en stor herskabslejlighed på Frederiksberg Allé i 1970’erne. I dag er det kun rige mennesker, der har råd til at bo der, og det er jo en generel tendens for København. Jeg ønsker mig en by, som mennesker fra alle samfundslag har råd til at bo i.

LC: Dit soundtrack til byen?
Clara Bryld: ”A horse with no name” af America. Gammel, stemningsfuld sang med lyriske billeder og korharmonier, som jeg aldrig bliver træt af. Ellers stort set alt af C.V. Jørgensen eller ”Det er i dag et solskinsvejr” (Schierbeck/Holstein).

Tusind tak, Clara, fordi du ville dele dit København med os!

Følg Clara her.

 

 

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.