Fodboldfabrikken rykker ind i DGI Byen

0
412
Fodboldfabrikken DGI Byen
Fodboldfabrikken, der tilbyder udlejning af fodboldbaner på timebasis, vender tilbage til området omkring Kødbyen, hvor det hele startede. Idéen kommer fra fodbolddirektøren Lars Kruse, men det var landsholdslegenderne Brian Laudrup og Lars Høgh, der gjorde projektet landskendt i starten 10’erne. Valget af placeringen er helt i Lars Høghs ånd, ifølge direktør for Fodboldfabrikken, Jesper Christiansen.

Fodboldfabrikken og DGI Byen åbner nu op for tre helt nye udendørs fodboldbaner i centrum af København. Efterspørgslen på fodboldbaner på timebasis er høj, og fra foråret bliver det muligt at tage et spil bold med vennerne eller kollegaerne i området omkring Kødbyen.

Fodboldfabrikken, der indtil årsskiftet 2020/2021 havde baner på Kløvermarken, har indgået et samarbejde med DGI Byen, der frem mod slutningen af 2023 skal give de fodboldhungrende københavnere mulighed for at booke fodboldbaner på timebasis igen, og det glæder direktør for Fodboldfabrikken, Jesper Christiansen, igen at være til stede midt i byen:

”Fodboldfabrikken er skabt med det formål at give alle borgere, i alle aldersgrupper, som af den ene eller anden grund ikke har lyst eller mulighed for at spille i klub, mulighed for at spille fodbold. Siden vi lukkede vores afdeling i Kløvermarken i København, har vi kun været til stede i Odense, og det er altså ikke kun fynboer, der vil spille bold,” fortæller Jesper Christiansen og tilføjer, at de ikke kunne drømme om en bedre beliggenhed end DGI Byen.

Fodboldfabrikkens første baner lå i en medicinalfabrik på Skelbækgade, som i dag huser et hotel. De nye baner kommer til at ligge oven på DGI Byens parkeringshus, med udsigt til Vesterbros skyline, kun et indkast fra Hovedbanegården, og det glæder Jesper Christiansen, at Fodboldfabrikken får en så central placering, der gør det nemt for alle at tilgå:

”Fodbold skal være uforpligtende og let at gå til, og derfor er placeringen og praktikken uhyre vigtig. Frem mod Lars’ død i december, havde han en helt klar ambition om at komme tilbage til Hovedstaden, så at vi kan stå her nu, på Vesterbro i centrum af København, hvor det hele startede, er helt og aldeles i Lars’ ånd,” afslutter Jesper Christiansen.

DGI Byen: Vi er glade for at kunne imødekomme efterspørgslen 

DGI Byen har gode erfaringer med udlejning af sportsfaciliteter på timebasis, heriblandt svømning, badminton, bordtennis, bowling og padel. Siden efteråret 2021 har DGI Byen samarbejdet med Danmarks førende udbyder af padel, Match Padel, omkring udlejning af udendørs padelbaner, med samme gode beliggenhed som de kommende fodboldbaner. På baggrund af det, forventer kommerciel direktør i DGI Byen, Kevin Helsinghof, at fodboldbanerne bliver taget godt imod:

”Vi oplever en rigtig stor efterspørgsel på idrætsfaciliteter i Hovedstadsområdet, og vi er meget glade for at kunne imødekomme den store efterspørgsel, som mødested for sport, fritid og kultur. Siden vi slog portene op til vores unikke padelbaner i efteråret, har vi oplevet en overraskende stor belægning, som vi tolker som et enormt behov for den fleksibilitet, som udlejning af sportsfaciliteter på timebasis, med god beliggenhed, giver,” fortæller Kevin Helsinghof og fortsætter. ”Vi tror på, at vi med vores helt unikke placering, i centrum af København, bliver det helt oplagte sted at tage hen for venner, familier og kollegaer, når de skal bevæge sig og hygge sig over et spil bold.”

Den officielle åbning af Fodboldfabrikkens tre nye fodboldbaner på DGI Byens tag finder sted den 22. april, 2022. Banerne kommer til at koste fra 200 kr. pr. time, og kan bookes allerede fra den 1. marts 2022 på https://www.dgibyen.dk/da/vand-sport/sport-idraet/fodboldfabrikken.

Om Fodboldfabrikken

Fodboldfabrikken er Danmarks første udbyder af udlejning af fodboldbaner på timebasis. Fodboldfabrikken blev landskendt da landsholdslegenderne Brian Laudrup og Lars Høgh i 2011 gik med ind i projektet, og er til april at finde både i København og i Odense. www.fodboldfabrikken.dk

Om DGI Byen

DGI Byen tager årligt imod over en million københavnere og turister. Placeret i det absolutte centrum af København, klos op ad Hovedbanegården, består DGI Byen bl.a. af Øksnehallen, Vandkulturhuset, CPH Hotel og de femstjernede konferencefaciliteter, CPH Conference. www.dgibyen.dk