Copenhagen Light Festival 2021

2
491

Fra den 5.-27. februar vil over 30 lysværker give København lys i mørket, når det fjerde, og nu corona-mulige Copenhagen Light Festival bliver skudt igang. Festivalen er en af de få begivenheder, der trods corona kan lade sig gøre i februar. Hver dag mellem kl. 17 og 22.30 vil lysværker fra danske og internationale kunstnere lyse byen op. 

 

Af Louise Bro

 

I 3 uger vil lyset bryde mørket

Der er vist ingen tvivl om, at vintermånederne og de korte og mørke dage er hårde for de fleste. Corona og lockdown har næppe gjort det nemmere, nu hvor mange er fanget på hjemmekontoret i de lyse timer. Der er heldigvis mere lys på vej, når København igen bliver lyst op af Copenhagen Light Festival, som i 3 uger vil lyse byen op med 30 lyskunstværker – primært i indre by, langs kanaler, og omkring Slotsholmen. Der vil også være særlige flotte værker i bydele som Sundby, Bavnehøj, Nordvest og Nørrebro.

WAUWW ved Kalvebod Bølge

Det er ikke kun os, der ser frem til mere lys. Festivalen har i år oplevet en massiv stigning i antallet af ansøgninger om at deltage med lyskunst i forhold til forgangne år. Der er i år internationale værker fra England, Barcelona, Sverige og USA. I kraft af coronapandemien har de udenlandske kunstnere i samarbejde med festivalen opfundet alternative måder at installere værkerne, da de ikke selv har kunne rejse til København.

 

Velkendte værker og nye installationer

Til årets festival vil den efterhånden velkendte grønne laserstråle, Green Beam, vende tilbage til himlen over København. Hvert år finder den en ny rute. Den har tidligere været igennem både Danhostel Copenhagen City, Nikolaj Kunsthal, Refshaleøen og Tivoli. Hvor den skal være i 2021, er endnu en hemmelighed, det bliver afsløret ved åbningen den 5. februar. Andre velkendte værker vender også tilbage som de lysende Interactive Trampolines II ved havnepromenaden på Havnegade, de neonfarvede lysrør WAUWW på Kalvebod Bølge, og Dichroic Sphere ved Blox.

Dichroic Sphere ved Blox

Blandt de nye værker på årets festival er Interconnection ved Remiseparken i København S. Installationen inviterer besøgende ind i en magisk skov, der er rig på en af ​​deres mest attraktive organismer: de bioluminescerende svampe. Dendrolux ved Frederiksholms Kanal. Værket udnytter træernes kommunikative kræfter og oversætter ”tree speak” til lys. SLØR – en række lysstråler skyder ud af det historiske tårn på Børsen og også værket Corona – Black Hole Sun som du kan se på facaden på Nordatlantens Brygge. Værket er en genskabelse af den genkendelige corona, der opstår ved en solformørkelse. Den sjældne oplevelse af, at den livgivende sol står som en sort silhuet, med en skarp og vibrerende ring af lysstråler omkring sig. En på én gang dyster følelse af, at hele vores eksistensgrundlag er sat ud af spil for en kort stund, men også en sjælden og fantastisk oplevelse, der varsler lysets genkomst.

Lysløb og guidede ture

Festivalen er en af de få begivenheder, der kan lade sig at gøre trods nedlukning, og derfor er alt også gentænkt i en mere corona-venlig udgave. Et særligt lysløb, med spredt start, bliver arrangeret med DAC og BLOX den 19. februar. Festivalen foreslår, at man er kreativ med f.eks. batteridrevne lyskæder, der kan gøre sig som en flot kropsudsmykning. Der vil også være guidede ture, men hvis du selv vil gå rundt, kan du downloade app’en Copenhagen Light Festival – Indenfor10Minutter. Her kan du se, hvor værkerne er, i forhold til hvor du selv er – og læse eller høre om værker og kunstnere, slå ruter til eller fra, eller finde din egen vej i mellem værkerne.

Derudover kan du også finde kort på Copenhagen Light Festival med ruter, og de værker du ser undervejs på en 3,5 km tur Slotsholmen rundt, 5 km langs vandet i nord og syd – og en 10 km rute gennem hele Indre By.

God fornøjelse

/ Louise Bro

2 COMMENTS

  1. […] Copenhagen Light Festival er allerede godt i gang, og du har måske været en tur rundt i byen for at se de flotte lysværker. Et af de værker du kan opleve er Kaos/Eros/Ro af Mads Vegas ved Københavns Museum. Værket er fortællingen om byens lys, kaos og kærlighed – sammensmeltet i en konstruktion af lysende neonrør og bogstaver, der hænger frit svævende foran museet. Hvis du mangler et overblik over festivalen, så kan du læse mere om Copenhagen Light Festival 2021 i vores guide her. […]

Comments are closed.