Copenhagen Rosé Festival 2019

0
373
Sidste weekend var vi inviteret til Copenhagen Rosé Festival i de smukke lokaler på Weber Grill Academy på Amerika Kaj. Louise Taarnhøj og undertegnede trodsede blæsten og det grå vejr fredag aften, spændte og tørstige. Læs om oplevelsen her.

 

Af Nathalie Meinhardt

For at være helt ærlig så vidste hverken Louise eller jeg særlig meget omkring rosévin. Altså, vi drikker det i rigelige mængder, men vores viden var i særdeleshed begrænset, da vi ankom fredag til Københavns største roséfest. Vi blev hurtigt enige om, at vi efterhånden havde opbygget en solid viden omkring både hvidvin og rødvin, men at rosévin stod lidt for sig selv – for os begge to.

Så vi var spændte på at lære mere om den lyserøde, fine vin. Og lærerigt, det må man sige, at det var. Festivallen starter med et kort foredrag omkring rosévin, hvilket giver en rigtig god basisviden, inden man skal ind og smage på sagerne. Den søde sommelier forklarede, at vinen er lavet på røde druer, hvor skallerne fjernes få timer efter gæringen er begyndt, hvilket giver den flotte farve. Man kan dog også blande rødvin og hvidvin for at få rosévin, så der er forskellige metoder og forskellige resultater.

Derefter var der rig mulighed for at komme rundt og snakke med de forskellige forhandlere. Vi hørte om vine fra hele verden – rosévin som sangria, rosévin som daiquiri, sparkling tea, mousserende rosé og meget mere. Og det var alt lige fra store vinhuse og forhandlere til små, danskproducerede vine, som fx “Dansk Rosé” fra Grands Vin, der laver himmelsk rosé af solbær på deres gård i Faaborg.

Udover det smagte vi alle popcornene fra No Crap Gourmet, der laver de sprødeste, lækreste popcorn med smag af fx havsalt, chokoalde, karamel og solbær! Bloomit var der også med de smukkeste buketter blomster, og der var selvfølgelig også småsnacks i form af laksemousse på brød.

Alt i alt en forrygende aften, hvor Louise og jeg cyklede flyvende derfra. Jeg tror også, at Louise fik købt et par flasker vin, der vist nok bliver leveret til mig? Det er lidt uklart, men det der står helt klart er, at vi havde en fantastisk aften med søde mennesker, gode rosévine og hyggelig stemning.

Nu vil jeg tage til Suspekt i Tivoli! Jeg kan ikke vente – ses vi?

God fredag!

/Nathalie