Corona-takeaway: Mission Cph hos The Standard

0
353
Allerede nu ved vi, hvor vigtigt det er at støtte op om vores restauranter i København under Corona-krisen. Derfor sætter vi fokus på ét af de steder, som i disse dage har omlagt menukortet til takeaway. Vi testede Mission Cph i sidste uge, og har allerede planer om at bestille igen.

 

Af Louise T & Louise B

Mens vi venter halv-desperat på at få lov til at spise på de mange dejlige restauranter i byen, tikker en besked ind på telefonen om, at Kadeau-koncernen er begæret konkurs. Det er en trist dag for dansk gastronomi, men også endnu et påpeg om, at vi skal blive ved med at købe takeaway for at støtte de restauranter, der stadig har mulighed for at kæmpe videre.

En af de restauranter er Mission Cph – en comfort food restaurant, der ligger i The Standard ved Nyhavn, og som i disse dage har konverteret menukortet til takeaway. Det eneste minus er, at du desværre pt. ikke kan sidde i deres hyggelige, afslappede og smukke restaurant. Men menukortet er stort set det samme, og det er smagen på alle retterne heldigvis også, selvom du skal nyde dem derhjemme.

 

TAKEAWAY MENU

Hos Mission denne lørdag fik vi to pizzaer, Pizza Cavoletti med rosenkål, pecorino og æggeblomme, og Pizza con Funghi med svampe, lardo og soltørrede tomater. Begge pizzaer koster 125 kr. stk. Mission går virkelig op i deres brød, og det kan godt smages i deres pizzabunde, som er lavet på surdej og økologisk mel fra Kornby Mølle. Pizzaerne har en sprød skorpe, mørt indre og er så smagfulde, at det super lækre fyld kun er en bonus. Det her er med andre ord en pizza, hvor du spiser alle kanterne!

Dertil fik vi fire grønne retter til deling: buffalo blomkål, som er friteret blomkål, blåskimmelcreme, hvidløgschips og syltet blomkål (75 kr.), brændt spidskål bestående af spidskål, dukkah, syltede løg, croutoner (65 kr.), broccolini, som er steg broccoli i tahini, sesam og tørret æggeblomme (65 kr.), og sidst fladbrød med labneh, aubergine og urtesalat (60 kr.).

Mission Cph er specialister i at lave delemad, og alt efter hvor mange I er, så er der er et godt udvalg af små retter til takeaway. Og hvis du kun er én, så har du en oplagt mulighed for at vende tilbage og prøve flere af retterne. Det meste på menukortet er grønne retter, så det er ikke noget, der ligger tungt i maven – tværtimod får du virkelig smagfuld comfort food, og det trænger vi vist alle til i de her dage. Uden kram fra alle vores nærmeste, så er lidt selvforkælelse i form af god mad den eneste rigtige kompensation! Til retterne fik vi tre øl fra Møns Bryghus; en pilsner, en klassik og en hvede (100 kr.)

Det skal lige siges, at ovenstående mængde mad er alt for stort til to personer – og derfor måtte vi gemme lidt af maden til dagen efter, hvilket absolut ikke gjorde maden mindre god.

 

COCKTAILS TO-GO

Et andet Mission-koncept, som vi gerne ville have kastet os over, er takeaway cocktails. Mange fredagsbarer foregår jo virtuelt i disse tider, og derfor er det dejligt at kunne tage et par cocktails (eller fire) med hjem, så man enten kan dele med kæresten og bofællen, eller have nok til en god fest alene.

I sidste uge skulle bartender Josh fra Mission Cph have stillet op til DM for bartendere til Food Expo i Herning, men siden det blev aflyst, har han benyttet lejligheden til at udvikle et to go-koncept af tre af sine signaturcocktails. De købes på flaske, og skal dermed bare hældes op i dine fedeste cocktailglas med is – der er til i alt 4 glas cocktails i en flaske.

Alle cocktails er lavet på råvarer fra små lokale grossister. De tre cocktails er Æble & Valnød, Pære & Hasselnød samt Rabarber & Mandel. Alt er hjemmelavet af Josh, også de forskellige nøddesnapse og frugtsirupper, som de tre cocktails er baseret på.

Flaskerne, som koster 140 kr., kan bestilles på telefon 72148808 mellem kl. 13-19.30 – og afhentes på The Standard i tidsrummet 17-20 alle dage.

 

BESTILLING

Find hele takeaway menuen fra MISSION CPH her. Maden kan bestilles på Wolt med levering eller bestilles på telefon 7214 8808 mellem kl. 13-19.30 – og afhentes i tidsrummet 17-20 onsdag-søndag. Du kan også sende din bestilling til mission@thestandardcph.dk.