DAC åbner ny sommerudstilling og 40-meter lang rutsjebane

0
444
godkendt billede af Johanne Troelsgaard Toft_DAC
Foto: Jesper Værn Jensen
Hvis du tager forbi Dansk Arkitektur Center (DAC), kan du lige nu opleve den nye udstilling, Hello Denmark, og tage en tur i en ny 40-meter lange rutsjebane, der snor sig fire etager ned gennem BLOX-bygningen.

 

Af Louise Bro

Dansk Arkitektur Center fejrer deres genåbning med en ny sommerudstilling, der hylder dansk hverdagsliv, arkitektur og design. Det lyder måske umiddelbart som en udstilling, der vil egne sig bedst til turister. Men idéen med udstillingen er også at give os danskere en mulighed for at lære noget nyt og reflektere over, hvad der skaber værdi i hverdagen. Og eftersom sommeren for de flestes vedkommende bliver holdt i Danmark, er det jo en kærkommen mulighed for at blive mindet om mange af de fantastiske ting ved Danmark, som vi måske tager for givet, når vi er tvunget til at udforske det danske land og lege turist i egen by.

Hello Denmark – Hurra for hverdagslivet

Udstillingen byder på seks installationer, der giver et interessant indblik i, hvad det internationale samfund finder så spændende og skønt ved Danmark. Vi er trods alt gennem en årrække blevet hyldet som det lykkeligste folkefærd, og udstillingen dykker ned i, hvordan det hænger sammen med vores arkitektur- og designtradition – såsom vores grønne omgivelser, byplanlægning, tillid, cykelkultur og selvfølgelig hygge.

Det er næsten en skam, at København bliver snydt for turister denne sommer, da udstillingen giver et utrolig godt indblik i, hvad Danmark er. Når den er færdig på DAC, så vil den passe perfekt ind i ankomsthallen i København Lufthavn – f.eks. i bagageudleveringen. Der ville den være en helt igennem perfekt og hyggelig intro til Danmark og velkomst til København.

Udstillingen tager ikke specielt lang tid at komme igennem, men det den mangler i plads, er der til gengæld kompenseret for med den store udstilling Kids’ City. Selvom der står, at det ikke er en legeplads men en udstilling, så indbyder det store rum til leg, og er et perfekt sted at lade nysgerrige børn gå på opdagelse.

DAC Slide: Ny 40-meter lang rutsjebane

Udover sommerudstillingen kan DAC også præsentere den nye permanente kunstinstallation DAC Slide, som med sine 40-meter snor sig gennem 4 etager af BLOX-bygningen. Rutsjebanen er skabt af den internationalt anerkendte tysk-belgiske kunstner Carsten Höller, der har lavet lignende kunstværker i form af rutsjebaner på førende museer i hele verden, herunder Tate Modern i London. Du skal naturligvis sprittes godt af inden, men ellers kan du tage lige så mange rutsjeture, som du vil.

Hvis du planlægger flere ture hos DAC i løbet af året, kan det kun svare sig at blive medlem af deres klub. Ellers kan de 95 kr. for indgangen godt virke som lidt meget, når udstillingen er så lille. Dog får du med entrébilletten også adgang til DAC caféen, som har en fantastisk udsigt over byens tage. Det er også værd at tage med i prisen.

Læs mere om DAC, udstillingen og deres guidede ture gennem byen på DAC.dk

LoveCopenhagen var inviteret til åbningen af den nye udstilling Hello Denmark af Dansk Arkitektur Center uden beregning for indgangen.  

Dansk Arkitektur Center
Bryghuspladsen 10
1473 København K