Dagens juletip – 8. december

0
277

Dagens juletip kommer fra Vibe Knopp, som i år åbnede en lækker ostebutik, Jensens Ostelager, på Jægersborggade 13:

Vibe Knopp:

December er en måned fyldt med travlhed: årets sidste deadlines skal afleveres på arbejdet, jeg er altid bagud med julegaverne, har kronisk dårlig samvittighed over ikke at nå glögg med gamle veninder, ønsket om at skrive julekort – selvom jeg aldrig når at købe kortene. På trods af det, er det ikke travlhed og stress, der definerer julen for mig. For mig er jul hygge, samvær og stemning – godt krydret med masser af god mad og rare drikke.
Det bedste ved julen er alle de små øjeblikke, hvor man bliver opslugt og falder ind i en “tidslomme”, som når duften af gran fanger én, og man glemmer alt omkring sig, eller når den første sne er faldet, og begejstringen over det hvide landskab og lyden af knirkende sne tager hele ens opmærksomhed.
Når jeg, efter at have gået alle stierne på kryds og tværs med min hund, godt båret af god stemning i ørerne med Bob Dylan, ovre på Assistenten kommer hjem – og har stivfrosne lemmer – så er der ikke noget bedre end at synke ned i sofaen med noget varmt at drikke og lidt rart at snack-spise. Duften af bær, varmen og roen er en lille tidslomme. Mit tip til jer er er et spiseligt og drikkeligt bud på en tidslomme: Jeg vil anbefale ribssaft med kogende vand, måske med en skive appelsin og lidt stjerneanis i samt en god dansk ost – fordi de danske mejerier er så gode. Ribssaft fra Vibegaard og Blå Kornblomst er rigtig gode bud.

Tak, Vibe, for dit dejlige, spiselige juletip! Der er i øvrigt julemarked på Jægersborggade i dag, hvor du naturligvis også kan besøge Vibe i Jensens Ostelager.

Sne på Assistensen.
Sne på Assistensen.