Mangler du tip til podcasts, som du kan tage med dig på din gåtur? Vi har samlet fem af de bedste podcasts lige nu, som du kan lytte til og samtidig blive både klogere og underholdende – og der er noget for enhver smag!
Af Louise Taarnhøj
Det Sidste Måltid
Interesserer du dig for mad? Er du til intime snakke mellem spændende mennesker? Så skal du lytte til Det Sidste Måltid. Konceptet er enkelt: Journalist og madanmelder Lærke Kløvedal inviterer en kendt person på dennes sidste måltid – vedkommende får lov at vælge menuen, og under middagen går snakken om livet og døden, mens personens nekrolog skrives af Lærke Kløvedal.
Det setup kommer der rigtig mange spændende samtaler ud af, for hvilket eftermæle vil man gerne have? Hvorfor vil man spise netop dette måltid som sidste sidste? Hvad er det for et liv, man har levet?
I seneste afsnit er det Helle Thorning-Schmidt, der er gæst. Det er især interessant at høre om, hvordan det var at være den første kvindelige statsminister, og hvordan hun har skabt et spændende liv efter posten som Danmarks mest magtfulde person.
Bandeland
Der har været et par bandekrige i Danmark, det kan vi ikke komme udenom. Men den seneste tilbage i 2014 med Loyal to Familia var en tid, jeg aldrig glemmer. Pludselig gik samtalerne på, om det var sikkert at bevæge sig rundt på Nørrebro, fordi uskyldige mennesker faktisk var blevet skudt i gaderne.
Mediernes dækning var enorm, så enorm at folk, der ikke færdedes i København til dagligt, så hovedstaden som en krigszone. Sådan var det ikke helt. Men bandekrigen fyldte meget, også i københavnernes bevidsthed.
Så hvad var det egentlig, der skete? Hvordan kom det så vidt, at Pape Poulsen måtte ulovliggøre Loyal to Familia – første gang nogensinde, at en bande på den måde var blevet opløst.
De spørgsmål og mange flere tager EkstraBladets Kristoffer Eriksen sig af på så spændende en måde, at jeg håber, der kommer en bog om det. Du kommer til at binge-lytte til Bandeland, det er der ingen tvivl om.
Sara & Monopolet
Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at Mads Steffensen efter 20 år har opsagt sin stilling hos DR for at lave en kopi af Mads & Monopolet på Podimo. Tilbage stod programmets resterende & Monopolet, som skulle finde en ny vært efter mastodonten. Valget faldt på Sara Bro.
Jeg har on and off lyttet til Mads & Monopolet, ligesom nærmest alle andre danskere, og jeg var meget i tvivl om, hvorvidt det var muligt for en ny vært at udfylde Mads Steffensens sko. Men tvivlen blev gjort til skamme lynhurtigt, for Sara Bro er ikke kun et glimrende valg som radiovært, hun er også et vidunderligt valg til lige præcis denne tjans.
Fordi hun har charmen, humoren og empatien kan hun sagtens overtage rollen i programmet, der nu hedder Sara & Monopolet. Jeg vil i den grad anbefale at give Sara og hendes monopol et lyt, for jeg tror ikke, du vil savne Mads, hvor fantastisk han så end var.
Ugens Krise
Jeg elsker nørdeprogrammer, især når det kommer til journalistik og kommunikation. Ugens Krise har værterne Anna Thygesen og Lasse Laursen som værter – to kompetente mennesker med stor erfaring i kommunikationsbranchen. De ugentlige afsnit tager fat på en stor krisesag, der har kørt eller kører i medierne – og så vender og drejer de den og diskuterer, hvordan den kommunikativt er håndteret.
Det kommer der mange gode samtaler ud af. For det meste er de enige, men der kan også komme tidspunkter, hvor de diskuterer strategier og andre take på, hvordan man kan klare sig ud af en større krise. Og ind imellem får vi personlige anekdoter fra deres liv.
Sagerne er altid så store, at de fleste nok har fulgt lidt med i forvejen, og så er det interessant at høre to kommunikationseksperters bud på, hvad der egentlig foregår, og hvordan det kunne have været løst anderledes.
Budskab
Endnu et nørdeprogram, der ligesom Ugens Krise tager fat på aktuelle mediesager og vender dem i forhold til, hvordan kommunikationen har været. Podcasten er produceret af Journalisten/Dansk Journalistforbund og er et godt initiativ i forhold til, at forbundet også har en del kommunikatører som medlemmer. Men programmer henvender sig nok mest til journalister, på samme måde som Presselogen på TV 2 News gør (et af mine yndlings-tv-programmer, iøvrigt).
Line Ernlund er vært, og hun har altid to kommunikationseksperter i studiet, som hver især kommer med analyser af ugens historier. Her tager man typisk tre cases op, og de to eksperter skifter fra gang til gang, så det ikke er de samme personer, man møder. Dog er det næsten altid mænd, som er med – hvilket er lidt ærgerligt, for der findes godt nok mange kvindelige kommunikationseksperter derude, men forhåbentlig bliver der rettet op på det i fremtiden.
Budskab er en af mine yndlingspodcasts, fordi jeg altid bliver klogere på mit fag, hver gang jeg lytter. Men også fordi, at de sager, der tages op, er eksempelvis “Hvordan har regeringen klaret kommunikationen omkring minkskandalen og de mange nedlukninger”, “Hvordan kommer Danske Bank igennem den ene skandale efter den anden?”, og “Hvem vinder den offentlige Metoo-debat – Jes Dorph eller TV 2?” Altså yderst vedkommende sager, som man ikke behøver at være kommunikationsnørd eller nyhedsjunkie for at have interesse i. Med andre ord, Budskab henvender sig til andre end blot folk i branchen.
GOD FORNØJELSE!
[…] Find de seks bedste podcasts lige her! […]
Comments are closed.