Det kan du se frem til på Copenhell 2017

0
339
Vi tæller ned til landets hårdeste festival, Copenhell, der tordner igennem med 40 bands og 23.000 besøgende på Refshaleøen fra torsdag den 22. juni til og med lørdag den 24. juli. I den anledning har vi fået direktøren for Copenhell, Jeppe Nissen, til at svare på en Q&A om dette års program, nye tiltag, mad- og drikkeudvalg og hans personlige must do på dette års festival.

LC: Hvad er Copenhell i tre ord?
JN: Kultur, fest & sammenhold 

LC: Hvis man aldrig har været på Copenhell, hvordan adskiller den sig så fra festivalmængden?
JN: Copenhell er en genrespecifik festival, der omfavner alt det bedste indenfor hård rock og heavy, så allerede der er vi jo det seje sorte får. Stemningen er helt unik på festivalen, og vi bruger virkelig meget energi og krudt på at lave en festivalplads, der er vores egen (og publikums egen); Med vikingeland, smadreland, ildkanoner, vores kæmpe Biergarten-telt og en hav spøjse indslag, som du kun kan opleve hos os. Hvad kan jeg sige – det skal opleves!

LC: Hvad kan vi se frem til af nye tiltag på festivalpladsen?
JN: Vi kommer i år for første gang ind i den store B&W hal, hvor vi rykker vores bodega Tutten ind samt laver en restaurant, Dining On Wheels, der servere en 3 retters middag. Vi har også forskellige udstillinger med kunstnere fra miljøet inde i hallen. Der bliver højt til loftet derinde! Vores kæmpe Biergarten-telt bliver opgraderet og rockklubben, High Voltage, kommer til at hamre noget af en fest af der. Og så har vi selvfølgeligt udvidet med endnu flere ildkanoner på pladsen.

LC: Hvilke tanker har I gjort jer omkring programmet i år?
JN: Programmet er sammensat ud fra, at jeg gerne vil have så mange genrer under metal/rockhatten samlet på plakaten. Der kan dog være lidt, der mangler, men jeg synes, jeg er kommet meget godt omkring i genren. Og så er toppen af vores plakat præget af artister, der er noget yngre, end de har været de sidste par år.   

LC: Hvilke navne er I særligt stolte af at have fået i hus?
JN: System Of A Down spiller deres første festival i Danmark nogensinde. Det er virkeligt stort. Og The Dillinger Escape Plan spiller deres sidste DK koncert inden, de stopper, så det er også meget specielt. Og så er danske Invocator blevet gendannet for at spille på Copenhell her til sommer, så det er bestemt gode sager.    

LC: Hvad skal man spise og drikke på Copenhell i år – og hvorhenne?
JN: Vi har et bugnende menukort på COPENHELL. Den Sorte Kro, Fucking Sprød Svin – massere af bacon! Men også to veganer-madboder, så der både er gris og græs. Vi får 20 forskellige ølsteder, en snapsebar i en kirke samt en ny vinbar driftet af Kjær & Sommerfeldt, som naturligvis kommer til at hedde Blodbanken. Så hvis du går sulten eller tørstig hjem, er det vist din egen skyld

LC: Hvad ser du personligt frem til?
JN: At mærke den helt unikke stemning når over 20.000 metalfans mødes og lever livet!

LC: Hvad er must do på dette års festival? 
JN: Gå i Smadreland, spis godt, brug tid på nye og gamle venner, hør så meget heavy du kan og nyd Copenhell og livet.

Glæder du dig også som ind i helvede til dette års Copenhell? Så tæl ned med denne stemningsvideo fra sidste år. Vi ses ude på pladsen!