Mattis | Københavnersnuden #144

0
257
Mattis
Vi blev taget med storm, da MATTIS spillede på dette års SPOT Festival. Allerede inden Aarhus-festivalen startede, havde vi lagt mærke til nummeret, Lover Boy, der kørte på repeat på Spotify, men den nye, danske sanger har flere catchy ørehængere oppe i ærmet, som vi glæder os til at høre den 31. august i Tivoli. Men først skal vi lige lære Mattis lidt bedre at kende:

Hvad har du gang i i øjeblikket?
Mattis: Jeg arbejder mod release af “Loverboy” i Tyskland, Østrig, Schweiz her d. 30. juni. Sangen fik en rigtig god start i Skandinavien og skal nu videre ud i verden. Der skal tages nye pressebilleder, musikvideo mm. som skal lægge klar til udgivelsedato. Derudover står dagene på at øve et vold fedt sæt op til Roskilde Festival og efterfølgende festivaler til sommer.

Mattis2 Mattis3

LC: Hvor bor du?
Mattis: Jeg bor i udkanten af Vesterbro øverst på 5. med Vestre fængsel og Bavnehøj badet i min baggård.

LC: Hvad er de største forskelle mellem Berlin og København?
Mattis: Størrelsesforskellen har en stor betydning. Der er plads til flere nicher, og Berlin har mange flere områder med gamle industribygninger og steder, hvor bygninger har fået lov til at falde i forfald. Det er tit sådanne områder, som er med til at starte noget nyt og spændende op inden for mad og kultur. Som f.eks. lydstudiekomplekser i NV og Islands Brygge eller madmarkedet på Papirøen.

LC: Dit yndlingssted i Berlin?
Mattis: Når jeg besøger Berlin bor jeg altid Friedrichshain. Elsker området.

LC: Og nu til København: Hvor går du tur?
Mattis: Mest Vesterbro, Valby og indre by. Min cykel gik i stykker for lidt tid siden, og jeg har ikke fået en ny, så de lange gåture med musik i ørene har fået en revival i mit liv.

LC: Hvor drikker du kaffe?
Mattis: Jeg drikker kaffe over det hele. Ender på det sted, som jeg går forbi på min vej fra a til b. Jeg er en flittig forbruger af “gå kaffe”.

LC: Hvor spiser du?
Mattis: Det varierer: Når jeg hungrer efter klassisk dansk mad, så ender jeg tit på Dyrehaven på Søndre Boulevard. Mexikansk: Condesa. Vin & snacks: Tyskenhavn i Knabrostræde. Flæskestegsandwich: Grill Royal på kgs. Nytorv.

LC: Hvor fester du?
Mattis: For det meste til private arrangementer eller også cocktailbarer som K-bar eller 1105. Det ikke så tit, at jeg føler lysten til clubbing, men i ny og næ tager jeg forbi drengene på Chateau Motel til en all nighter.

LC: Hvor inspireres du?
Mattis: Overalt som hovedregel, men tænker klart bedst i de mere stille og afsides områder af København, som DSB området bag ved skinnerne mellem Vesterbro og starten af Sydhavn.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
Mattis: Et af mine ynglingssteder er villakvarteret bag Carlsberg byen mellem Valby Langgade ved Søndermarken og s-tog skinnerne. Det har en meget speciel vibe, det sted. Det føles lidt som et hemmeligt villakvarter, som kun de færreste ved eksisterer. Det er store prægtige og anderledes villaer med en nærmest magtfuld aura omkring sig.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Mattis: København med solen fremme efter en gang sommerregn.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Mattis: En sommermorgen efter en lang bytur på en bænk med udsigt udover søerne og en pige ved min side.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Mattis: Der er mange. Jeg holder meget af sommerens gratis udendørskoncerter som Nemoland på Christiania og Byhaven i Pumpehuset.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?Mattis: Jeg er ikke så stor fan af at rive alt ned og erstatte det med nye kontorlokaler som f.eks. Papirøen, der snart skal rives ned. Jeg synes, at det er vigtigt at lade byen stå lidt og bevare de gamle bygninger frem for et nyt højhus. København er speciel, ikke pga. størrelsen af bygninger, men pga. den historie der ligger i dem.

LC: Dit soundtrack til byen?
Mattis: Jeg synes, København med dens historiske bygninger, små hyggelige afkroge alle steder og nordlige beliggenhed helt klart egner sig bedst til P8 – DK’s jazz radiokanal. Jeg har ikke det store kendskab til jazz generelt, men de to ting går for mig – specielt i regnvejr – op i en højere enhed.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Mattis. 

Følg MATTIS på Facebook her.