Ny single fra Farveblind – læs vores interview

0
317
farveblind
Faste følgere af LoveCopenhagen.com vil vide, at vi er yderst begejstrede for den danske elektroniske duo, Farveblind, som har leveret soundtracket til nogle af de bedste fester i år, blandt andet på Uhørt Præsenterer i februar og på SPOT Festival i maj. I fredags udkom deres anden single ”indima” med sydafrikanske Khaya N9 som feature. I den forbindelse tog vi en snak med drengene fra Farveblind, Magnus Pilgaard Grønnebæk og Jens Asger Lykkeboe Mouritzen.

Vi modtog en pressemeddelelse for en uge siden, hvor der blandt andet stod: “Sammen med Khaya N9 overtager Farveblind deres andet kontinent og fortsætter deres søgen efter uopdagede talenter fra hele verden og fløj den unge sydafrikaner hele vejen til Danmark for at spille ”Indima” live for første gang på SPOT Festivals kæmpe SCC scene. Ordet ”Indima” stammer fra zulu og betyder ’nødvendigheden til at gøre noget’. De kan bl.a. opleves live på festivaler som Roskilde og Smukfest denne sommer.”

Vi var som sagt til stede, da duoen tog SPOT Festival med storm, og inden vi snupper endnu en koncert med Farveblind til Roskilde Festival, skal vi lige høre lidt om deres planer dette år:

 

Hvordan vil I selv beskrive jeres musik?
Farveblind: Hårdtslående, energisk og melodiøs. Vi forsøger at fusionere tunge beats med poppede melodier. Udviklingswise startede vi med at skrive vores musik enormt repetitivt og ensformigt, hvor vi efterhånden har erkendt, at melodier også fungerer glimrende. Indima er en effekt af vores accept af det melodiske aspekt af sangskrivning og samtidigt effekten af et langt og udfordrende samarbejde med vores gode ven Khaya N9 fra Sydafrika.

Hvor ser I jer selv på den elektroniske scene?

Farveblind: Vi har givet os i kast med at fusionere forskellige genrer og liveudtryk. Vi startede Farveblind, fordi vi over en længere periode havde tænkt elektronisk musik som en genre, hvor man agerede på en bestemt måde live – det besluttede vi os for at forsøge at ændre på, og vores liveperformances trækker derfor både referencer til rock, pop, soul og techno.

 

Jeres top 3 over musikoplevelser i København til sommer?

Farveblind: 1) Strømfestival, 2) Lillefredag: Tivolis nye koncept, hvor upcoming kunstnere får mulighed for at spille på et venue, der ellers normalt er egnet til væsentligt større artister. 3) Haven Festival: Guitaristen fra The Nationals samarbejde med Mikkeller, hvor musikere og bands spiller sammen på kryds og tværs.

 

Hvad kan vi forvente i løbet af 2017 fra jeres hånd?

Farveblind: 2017 kommer til at byde på nye udgivelser og noget visuelt, vi virkelig glæder os til at vise frem! 

 

Følg Farveblind på Facebook her.