Det skal du høre på UHØRT Festival 2023

0
274
Det er den tid på året, hvor du skal møde nogle af morgendagens stjerner, når UHØRT Festival blænder op for tre dages musik på Vesterbro i København. Her vil 2.000 musikelskende publikummer kunne opleve 42 forskellige nye artister på de tre scener. Se her, hvilke artister vi især glæder os til at se.

Af Louise Taarnhøj

 

UHØRT Festival er en af LoveCopenhagens favoritfestivaler – af den simple årsag, at musikprogrammet aldrig fejler. Det er måske nemt at sige, når alle kunstnere på programmet er ukendte, men kvalitetsniveauet er højt, og koncerterne er lagt helt perfekt på de tre scener, så man går fra koncert til koncert, der hver varer 30 minutter.

Det er derfor blevet det perfekte sted at opdage ny, god musik, men også at hænge ud, feste, møde nye mennesker og lade sig opsluge af stemningen.

Der er selvsagt masser af musik at lytte til, og det kan være svært at beslutte sig for, hvad man skal bruge sin tid på. Derfor har jeg lavet en top 5 for hver dag til dig her.


TORSDAG

Kedde åbner gårdscenen i morgen kl. 18.30, og det bliver til en følsom start på festivalen. Nummeret, der ligger på Spotify, “jeg håber”, lover i hvert fald intimitet og muligvis også lidt tårer – for det er rørende og storladende.

Uhørt festival 2023 Solay
Solay

Solay går på scenen i gården efterfølgende, og det er med et ordentligt popbrag. Kan du lide at danse til medrivende, hørehængende pop leveret af en stor stemme, så skal du se Solay.

Er du mere til det flabede udtryk, skal du se Filuka, som også spiller på gårdscenen. Da jeg første gang hørte hende, fik jeg vibes af Balstyrko – der er noget vuggende, æggende og betagende over det her musik. Helt sikkert værd at bruge tid på.

Husk for guds skyld kleenex, når SUNI går på skatescenen kl. 22.15. SUNI kredser om historier om sygdom og intimitet, og denne koncert bliver helt sikkert en af de mere mindeværdige. Musikken er lowkey og stemningsfuld.

Willone lukker skatescenen kl. 23.45, og selvom man kan mene, at EDM-genren har udstået sin værnepligt, er der alligevel noget interessant over dette. Vi er helt klart ovre i den mere hardcore ende af den elektroniske musik, og hvis du er til drum’n’bass og EDM, og kan du lide, når der virkelig trykkes på speederen, så må du ikke gå glip af Willone.


FREDAG

Aick er en københavnsk popduo, som efter første gennemlyt af singlen Default minder mig især om 00’ernes Morcheeba (som var en af mine yndlingsbands, så det er meget positivt). Det er funky, soulet og til tider upbeat. Det er sommermusik til din fredag i solskin. Det er skatescenen kl. 19.15.

KAJA er, hvad jeg vil kalde cute pop – altså på samme måde som Taylor Swift. Gode melodier, fin stemme og måske en anelse harmløs. Dog er det som om, at der er noget på spil hos Kaja. Hvad det er, får vi måske svaret på til koncerten kl. 23.45 på skatescenen.

Iris Loom sendte mig lige tilbage til noget Timber Timbre blandet med lidt Anohni og Thomas Dybdahl. En overraskende dragende og dyb frontvokal og et meget svævende, drømmende lydbillede. Det kan næsten kun blive en oplevelse at se Iris Loom på skatescenen kl. 22.15.

Og nu, vi er ved det drømmende, så er Sara Luna også et godt bud på en lækker oplevelse denne fredag. Hendes univers er soulet og jazzet, kælent og slow. Måske er hun inspireret af Sade, og samtidig er hun ret unik. Hun spiller på Volumescenen kl. 22.15.

Uhørt festival 2023
Tredjeperson

Tredjeperson spiller på gårdscenen kl. 21.30, og faktisk var det mest deres pressefoto, der fik mig til at stoppe op ved dem – der er noget Beastie Boys over det, men den sammenligning stopper også ved det billede. Når jeg lytter til deres musik, fornemmer jeg et tilhørsforhold til ‘den nye mand’ – den, der ikke er bange for at vise følelser. De er helt klart bedst, når de er intime, men deres upbeat-nummer på Spotify lover da en fest denne fredag.


LØRDAG

Når Hakami går på Volumescenen, bliver det hedt. Der er i hvert fald lummerhed i luften, når jeg lytter til hans musik på Spotify. Det er så lækker en lyd, han har, at jeg virkelig håber, han snart kommer med endnu mere musik. Han er måske den, jeg forventer mig mest af på årets Uhørt. Se ham på Volumescenen kl. 17.45.

Kan du lide Jung, så kan du lide Fräulein, for de minder utroligt meget om hinanden. Det er stærke melodier, markant frontvokal og fart over feltet. Fräulein kommer til at blæse taget af skatescenen, når de går på kl. 20.45.

giddy goye er funky og kommer helt sikkert til at starte en fest. Det lader også til, at hun har en lækkert flabet attitude, så mon ikke der også kommer til at være gang på hendes scene? Se hende på Volumescenen kl. 22.15.

“Hold lige kæft, mand, hvem har ringet til dig?” Det er omkvædet på en af Louis Jartos sange på Spotify. Og der må jeg sige, at jeg er helt med! Pulserende beat, flabet vokal og høj energi. Jeg har en lille smule svært ved at regne ud, om der er plads til Louis Jarto på de danske hitlister – det kommer helt an på, om han kan give en oplevelse ud over det sædvanlige, og det må vi jo se på lørdag på skatescenen kl. 17.45.

Der er noget country over The Kubrix – jeg kan ikke finde ud af, om det er vokalerne eller pressebillederne. Jeg får lyst til at sige Taylor Swift og MØ – måske med noget Lykke Li oveni. Det er en kvartet, der på en måde tager girlpower med ind i det nye årtusinde. Jeg håber, de får publikum til at klappe med musikken, for de fortjener et deltagende publikum – så kan det kun blive en kæmpe fest. Høje forventninger herfra.

RIGTIG GOD FESTIVAL!

Se programmet her.