Adina Stroe Ren | Københavnersnuden #469

0
137
Adina Ren

Ugens Københavnersnude er radiovært på DR, Adina Stroe Ren. Hun er opvokset i København med en dansk mor, en rumænsk far og sin lillebror. Når hun ikke laver journalistik, spiller hun klaver, går til koncerter, spiser god mad og drikker god vin. Mød hendes København her.

Adina Stroe Ren

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Adina Stroe Ren (ASR): Jeg laver sæson 2 af min podcast ’Enter – Internettets Skygge’ på DR, hvor jeg både er vært, tilrettelægger og lyddesigner. Så der er nok at se til. Min kæreste og jeg har lige overtaget vores nye andelslejlighed, så hverdagen består lige for tiden også af en del tapetaftagning og valg af farve til panelerne i spisestuen. 

LC: Hvor bor du?
Adina Stroe Ren (ASR): Jeg har boet på Enghave Plads de sidste tre år, men om en uge flytter jeg ind på Svinget med min kæreste i førnævnte renoveringsprojekt. Svinget er en totalt charmerende og grøn gade ved Amagerbro. Selvom jeg har været liiiidt skeptisk omkring postnummer 2300, skal man jo være idiot for ikke at kunne se, at det er et helt åndssvagt dejligt område.  

Adina Stroe Ren
Vesterbro

LC: Hvor går du tur?
ASR: Jeg kan bedst lide at gå, hvis der er en destination. Jeg er ikke så god til bare at gå for at gå. Så det er oftest ruten fra DR gennem Amagerfælled over Bryggebroen og Havneholmen og hjem til Vesterbro. Eller bare fra Vesterbro til, hvor end jeg nu skal hen. Kan mindst lige så godt lide at gå på fortove og glo på mennesker og butiksvinduer, som jeg kan lide at gå i naturen. 

LC: Hvor drikker du kaffe?
ASR: Desværre oftest på DR. Der er den både dårlig og gratis. Ellers fanger jeg en to go filter fra Brød eller Prolog. 

Adina Stroe Ren

LC: Hvor spiser du?
ASR: Overalt. Jeg elsker at spise ude og bruger mere eller mindre alle mine penge på det. Nogle af favoritterne af Esmée, Mangia, Barr, Jah Izakaya, Italo Disco, Fiskebaren, Osteria 16, Kebabistan, og jeg kunne blive ved. 

Tillykke til os alle med at bo i en by med uanede mængder af lækker mad. 

Adina Stroe Ren

LC: Hvor fester du?
ASR: Uhh. Jeg er jo i festlig stemning flere gange om ugen. Skal bare bruge en håndfuld gode venner og et lille glas et-eller-andet. Du finder mig oftest på fortove under varmelamper med naturvin i sommermånederne og på brune bodegaer med 100 flaskeøl i den koldere tid. Hvis jeg skal danse – og det skal jeg jo – tager jeg på Søpavillonen. 

Adina Stroe Ren

LC: Hvor inspireres du?
ASR: Jeg ved ærligt ikke, hvor ofte jeg føler mig inspireret. Men de gode idéer og semi-kloge overvejelser kommer vel, når jeg slår tankerne fra. Så det må være på cyklen alene gennem KBH med god musik i ørene. Og uden blæsevejr. Hader fandme blæsevejr. 

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
ASR: Elsker virkelig området omkring Enghave Plads og den del af Istedgade. Der er altid liv, glæde og alle mulige hel- og halvtossede mennesker i en skøn kombi. Amager har virkelig meget at leve op til. Men mon ikke, der også findes en tosse eller to dér.. 

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
ASR: Da min kæreste tog mig på sejltur i hans lille båd gennem kanalerne i KBH. Der er jo vand over det hele i vores by. Ret fantastisk. Han er også ok. 

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
ASR: Da corona langsomt forsvandt fra vores gader og stræder og lunger og lod os være i fred. Krammene, fadøllene og musikken var bare ekstra god i den tid. 

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
ASR: Hop i havnen, se en god koncert i Vega og drik dig tipsy på et fortov. 

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
ASR: Billige blomsterhandlere. 

LC: Dit soundtrack til byen?
ASR: Umuligt at vælge jo. Lige nu er jeg ekstra glad for Chart med Artigeardit, Midnight Bounce med Eee Gee og On Me med Jada. Men det afhænger altså virkelig af humør og graden af modvind. 

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Adina.

Du kan lytte til Adinas program på DR her. 

GOD SØNDAG!